Van je vliegangst af met Corendon

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Corendon
Corendon
Enge geluiden, heftige turbulentie of een schokkerig bewegend vliegtuig... voor mensen zonder vliegangst al niet aangenaam, voor mensen met vliegangst reden om helemaal in paniek te raken. Ruim drie miljoen Nederlanders hebben in meer of mindere mate vliegangst. Reden voor Corendon om de cursus 'Onbezorgd Vliegen' aan te bieden. De training duurt een dag, en pakt de meeste vormen van vliegangst aan.


Tijdens het eerste deel van de cursus geeft een ervaren instructeur-gezagvoerder van Corendon uitleg over wat er precies gebeurt tijdens een vlucht. De cursisten worden meegenomen tijdens een ontdekkingsreis in een vliegtuig en krijgen informatie over alle mogelijke geluiden en bewegingen die het toestel kan maken. "De ervaring leert dat deze uitleg al heel veel angst wegneemt”, vertelt instructeur-gezagvoerder Kelly Otte van Corendon Dutch Airlines.
In het tweede deel van de cursus geeft een psycholoog van het AMC uitleg over wat vliegangst eigenlijk is. Hij leert de cursisten hoe ze bij zichzelf de angst in een vroeg stadium al kunnen herkennen en geeft technieken aan om hiermee om te gaan.
Het derde deel van de cursus is de toepassing van het geleerde in de praktijk. In een trainingsvlucht van drie kwartier in een Boeing 737 licht de instructeur-gezagvoerder elk vluchtdetail, van opstijgen tot landen, via de intercom toe vanuit de cockpit.
Deze pragmatische aanpak is de kern van het succes, zo blijkt uit de resultaten van eenzelfde cursus die al jaren aangeboden wordt door Britse luchtvaartmaatschappijen. Na afloop van de dag is 98 procent van de deelnemers definitief verlost van vliegangst.

Voor ernstige gevallen van vliegangst volgt een individueel traject. Corendon biedt de cursus aan in samenwerking met het Aviation Medical Center (AMC). De cursus kost 499 euro, (met een kortingsvoucher van 8 procent voor een reis met Corendon). Wie al eerder met Corendon heeft gevlogen, kan de cursus volgen voor 399 euro.

Gelijk een vlucht boeken? Kijk hier voor het aanbod van Corendon!

 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder