New York op 1 bij Nederlanders

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
New York

New York was in 2011 de best bezochte bestemming onder Nederlandse reizigers. Dit blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van boekingssite Hotels.com. De top 10 met populairste bestemmingen bestaat volledig uit Europese en Amerikaanse steden. Parijs verdrong Londen van de tweede plaats, hoewel de Britse hoofdstad nog altijd bijzonder in trek is onder Nederlandse reizigers.

Berlijn klom naar de vierde plaats ten koste van Las Vegas. De overige Europese steden in de top van de lijst zijn Rome en Barcelona, op de plaatsen zes en zeven. De Amerikaanse steden San Francisco, Los Angeles en Miami completeren de top 10. Milaan was in 2010 nog de op acht na best bezochte stad onder Nederlandse reizigers, maar kelderde in 2011 naar plaats vijftien. Antwerpen, Dubai en Chicago waren nieuwkomers onder de twintig populairste bestemmingen.

Amsterdam favoriet in eigen land
Amsterdam bleef de populairste Nederlandse bestemming onder buitenlandse bezoekers in Nederland, gevolgd door Rotterdam en Den Haag. Utrecht klom van de zevende naar de vierde positie. Amsterdam was ook de best bezochte bestemming onder Nederlandse reizigers die een hotelovernachting boekten in eigen land, gevolgd door Rotterdam en Maastricht. Nieuw in de lijst met favoriete binnenlandse bestemmingen was Valkenburg, op plaats negen.

Boek je vlucht naar New York

De HPI verscheen voor het eerst in 2004, is gebaseerd op boekingen gemaakt via Hotels.com. De lijst vermeldt de daadwerkelijk door gasten betaalde kamerprijzen per overnachting (en niet de geadverteerde tarieven) in 142.000 accommodaties op ruim 19.800 locaties in meer dan 85 landen. De laatste HPI vergelijkt de prijzen in 2011 met de prijzen in 2010.

Lees deze tips over New York

Top-10 duurste steden:

1. Parijs
2. Zürich
3. Londen
4. Tokio
5. New York
6. Rio de Janeiro
7. Moskou
8. Kiev
9. Amsterdam
10. Stockholm

Gratis in New York

 
New York staat op de nummer 1 van favoriete steden om naar toe te gaan. Uit de Trip Index 2011 blijkt New York echter ook voor te komen in de top 10 van duurste steden. De stad staat na Parijs, Zurich, Londen en Tokio op de vijfde plaats. Toch zijn er in New York heel veel dingen gratis, of voor heel weinig, te doen. Van danslessen tot lezingen en van fotografieworkshops tot theatervoorstellingen. Zie deze top 50 dingen om te doen in New York.

Alvast een lijstje. Weet je er meer? Vul de lijst aan! 

Stadskartografie
Op verschillende dagen kun je deelnemen aan de workshop 'Citizen Carthography'. Je ontdekt door middel van vragen en antwoorden speciale projecten of interessante gebieden van deze wereldstad.

Workshops in de bibliotheek
De openbare bibliotheek van New York heeft allerlei gratis tentoonstellingen, muziekuitvoeringen en gratis lessen. In het gevarieerde aanbod vindt je altijd wel iets interessants: van het maken van boekenleggers tot een muziekworkshop en van yogalessen tot schrijftrainingen. Ook zijn er geregeld muziekuitvoeringen en kunst- en historische tentoonstellingen.
 
Theaterlessen
Volg in het Magnet Theater lessen improvisatietheater. In het theater krijg je les van bekende, en minder bekende theatertalenten en docenten.
 
Salsalessen
Alsof je in Cuba bent: elke woensdag gratis salsalessen in de Honey Lounge van de NYC Salsa Club.
 
Mediteren
Stresskippen komen tot rust tijdens de gratis meditatielessen bij NYC Meditation in Manhattan en Queens. Ook geschikt als je niet gestrest bent maar simpelweg een uurtje wilt mediteren.
 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder