De vijf werelden van de Floriade

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Floriade
Floriade
Sinds 1960 wordt de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade een keer per tien jaar in een Nederlandse plaats gehouden. Dit jaar kunnen we naar Venlo om te genieten van alles wat het 66 hectare grote Floriadepark te bieden heeft. Onderverdeeld in vijf unieke werelden beleef, voel en ervaar je de natuur steeds op een andere manier.

Het terrein in Venlo beslaat in totaal uit 66 hectare, waarvan 22 hectare bos, 2,5 hectare gebouwen en vier hectare water. Er zijn 1700 bomen aangeplant, 20.000 heesters, 200.000 vaste planten, 65.000 waterplanten, 1,5 miljoen bloembollen en 95.000 eenjarige planten. In de Floriade doe je letterlijk mee aan het theater van de natuur!

De vijf werelden:

Relax & Heal
Deze wereld, in Aziatische sferen, brengt je in balans met de natuur. Geneeskrachtige kruiden, theerituelen, een blotevoetenpad en spa-achtige sferen bezorgen iedere bezoeker een bijzondere yin-yang-ervaring.
Green Engine
In de speciaal voor Floriade 2012 ontworpen en uiterst duurzame Villa Flora beleef je de grootste indoor flowershow. Je waant jezelf op een bloemenveiling, waar je kunt bieden op je eigen bloemen. Je kunt een prachtig bloemen kunstwerk leren maken. En een Hollandse tulp planten als duurzaam souvenir.
Education & Innovation
Wie hier rondloopt, ervaart de noodzaak om te blijven leren en innoveren. Laat je in imposante paviljoens inspireren door bijzondere ideeën en innovaties. Proef bijzondere creaties van groenten en fruit. Bereid je eigen eten in een laboratorium. En ga op reis door de junglekas.
Environment
Hier word je je bewust van het belang van groen in de stad. Binnen en buiten. Thuis en op je werk. Een imposante allee van bomen begeleid je na binnenkomst naar het centrale plein. In de dome van de Nederlandse tuinbouw laat een bijzondere 360-graden-film je kennismaken met de wereld van de Floriade. Buiten dwaal je rond door tuinen van gerenommeerde architecten en creatieve liefhebbers.
World Show Stage
Een plek aan de boulevard waar geproefd kan worden van de wereldkeuken, waar je in het spectaculaire amfitheater kunt genieten van een internationaal entertainmentprogramma. Waarbij je je niet alleen toeschouwer, maar ook deelnemer voelt.

Het vrolijke Floriade Stadspark
Vanuit de kabelbaan kan het je niet ontgaan: het Floriade stadspark. Vrolijke bloemen, planten, hagen, bomen en struiken maken van het park een spectaculair kleurenpallet. Het is de ideale plek om even uit te rusten. Neem plaats op een bankje en geniet van de kleurrijke omgeving om je heen.

De Floriade is van 5 april t/m 7 oktober 2012 aan de Venrayseweg 180A
5928RH Venlo.
De Floriade 2012 is geopend:
5 april t/m 20 juni, dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur
21 juni t/m 2 september, dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur
3 september t/m 7 oktober, dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder