Tweede woning vaak verhuurd

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Huis Gran Canaria
Huis Gran Canaria
Uit onderzoek onder bezoekers van de beurs Second Home International blijkt dat tweederde van de mensen die een tweede woning hebben, die voor een deel van het jaar verhuren aan derden. Voor 27 procent is verhuur zelfs de reden om een tweede huis te kopen.

Van de verhuurders verhuurt ruim twintig procent hun huis met mate omdat ze er vooral zelf van willen genieten. Zo'n 18% verhuurt uitsluitend aan vrienden en bekenden. De meesten eigenaren verhuren via een verhuurorganisatie, om zo zelf niets te hoeven doen. Andere mogelijkheden zijn via algemene of gespecialiseerde websites.

Gevraagd naar de invloed van het tweede huis op het contact met familie, vrienden en kennissen zegt ruim een kwart van de eigenaren dat de woning veelvuldig door hen wordt gebruikt. Bijna 36% meent dat de onderlinge band hierdoor wordt versterkt, tweederde vindt het prettig om het huis samen te kunnen delen en de helft van alle bezitters noemt het tweede huis een echt familie- en vriendenhuis.

                                                    ADVERTENTIE
Op vakantie in vrijstaande woning op Gran Canaria

Op Gran Canaria is een gezellige en comfortabele vrijstaande woning te huur in het prachtige Castillo del Romeral. Door de afgesloten en beschutte tuin ook zeer geschikt voor naturistische vakanties. Maximaal 4 personen.

Korte beschrijving:
woonkamer
woonkamer
De woning heeft een eigen oprit en ligt in een rustige buurt.
keuken
keuken
Uitzicht op zee vanuit de twee slaapkamers, waarvan één met kingsize bed en airco.Twee badkamers (een boven, een beneden).  
Grote woonkamer met eettafel, bureau, flatscreentelevisie (geen satelietontvangst). Keuken met 4-pits keramische kookplaat, oven, koffiezetter, magnetron.
 
Omgeving
Duinen Maspalomas
Duinen Maspalomas
Twee natuurzeezwembaden op loopafstand (vijf minuten) (topless).
Naaktstranden op tien minuten lopen.
Dorpskern op zeven minuten lopen.
Twee supermarkten op tien minuten lopen.
Adres voor goedkope huurauto's.

Met de auto:
Tien minuten rijden van Playa del Ingles/Maspalomas (naakstranden).
Vijftien minuten rijden van het vliegveld van Gran Canaria.
Dertig minuten van Las Palmas.
Ideale omgeving voor uitstapjes, excursies en shoppingtrips.
Extra's:
Halen en brengen van en naar vliegveld;
Een zeer exclusieve privé-excursie (met Nederlandse reisleider) over het eiland van 10.00 tot 18.00 uur: € 85.--;
Eventueel gebruik twee vouwfietsen (niet in de prijs inbegrepen).
 
Prijzen per week van 1 tot en met 4 personen:
Van 1 april tot en met 30 juni: € 395,--
Vanaf 1 juli tot en met 12 augustus: € 495,--
Vanaf 12 augustus: € 395,-- 
Van 21 december tot en met 5 januari 2013: € 495,--
 
Voor reserveren, reservingsvoorwaarden, beschikbare weken, dagprijzen en meer informatie: mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  tel: 0034 636 195 665 (Nederlands sprekend!)
Ook adverteren op Puur op reis? Informeer naar de mogelijkheden!

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder