Wat moet je zien in Rotterdam?

3.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Markthal Rotterdam
Markthal Rotterdam©Puuropreis

De digitale wereld staat niet stil. Bijna overal is tegenwoordig een app voor. En nu kun je met MUST SEE, een app met augmented reality, website, digitale touchscreens in de stad en een infostore, Rotterdam op een wel heel bijzondere manier zien en ontdekken wat je echt MOET zien in de stad.

Omdat de app geen commercieel uitgangspunt heeft maar uitgaat van wat je als bezoeker niet mag missen is het meer dan alleen toeristeninfo. Het is, volgens de makers, een ‘Lonely Planet 2.0’ met verschillende technische innovaties en augmented reality in de app. En nog eens gratis ook!
Rotterdam is de eerste stad waar de app en het platform worden gelanceerd. Steden die volgen: Barcelona, Antwerpen en Berlijn.

Wat is augmentend reality?

Door de nieuwste technieken te gebruiken in de app kun je bijvoorbeeld met AR steden nog meer tot leven laten komen. Dat doen we door bijvoorbeeld een oude atoombunker uit de Koude Oorlog in AR boven de grond te halen. Daarna kun je er met 360 video doorheen lopen. De bunker is normaal niet te bezoeken, maar nu dus wel.

De app werkt met profielkeuze en is zo een persoonlijke gids.Ook leert de app van je bezoeken aan de stad. Ga je vaak naar een museum maar heb je dat niet aangegeven als voorkeur dan zal de app je een voorstel doen voor andere musea.
MUST SEE werkt ook graag samen met lokale partners uit de stad. Zo wil het Rotterdamse vervoersbedrijf RET graag meer bieden aan passagiers die Rotterdam bezoeken.

Met speciale OV routes samengesteld aan de hand van het OV op dat moment kom je op de aangewezen plekken volgens jouw voorkeuren. Interesse in historie? Dan kies je de OV route historisch.

Met deze route (waar je ook bent in de stad) maakt de app automatisch de beste route om je te leiden langs een tiental historische punten in de stad. Uiteraard  wordt alles ondersteund met video, foto’s en audiotours.

Bestel hier je tickets voor Rotterdamse activiteiten en bezienswaardigheden

 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder