Tunis: de ideale citytrip voor komende winter

1.4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Tunis©Puuropreis
Tunis©Puuropreis

Het is nog geen 3 uur vliegen om in een totaal andere wereld uit te komen: Tunis. Al 3500 jaar oud maar het hart klopt nog steeds in de bruisende medina. Je maakt een tijdreis naar het antieke Carthago en Romeinse mozaieken om uiteindelijk tot rust te komen aan de diepblauwe Middellandse Zee.

 

 

Wat je zeker niet mag missen in Tunis:  

Medina en de Al-Zaytuna moskee

De Medina is een bruisend bolwerk met een wirwar aan steegjes, souks, pleinen en moskeeën. Hoogtepunt is de Al-Zaytuna moskee. Deze grootste moskee van de stad is gebouwd met 184 antieke zuilen uit het oude Carthago. Je kunt de gebedsruimte niet in, maar wel een kijkje nemen op de binnenplaats.

Nationaal museum Bardo

Le Bardo is vermaard vanwege de beste (Romeinse) mozaïekkunstcollectie in de wereld en het Tunesisch erfgoed. Dwaal door de Sousse Room of Dougga Room voor de mooiste exemplaren.

Parc du Belvedère en moderne kunst

Wissel antieke kunst af met moderne Tunesische werken in het Museum of Modern Art dat bij het Parc du Belvedère hoort. Een groot, groen park dat zorgt voor de nodige schaduw en een fijne hideaway is, weg van de stadse drukte. In het park vind je ook nog een kleine dierentuin.

Boek je vlucht naar Tunis bij Skyscanner

Shoppen in souks

In Tunis kun je goed shoppen en dan vooral in de souks rond de Zita moskee. De smalle straten zijn gevuld met kleine, ambachtelijke winkels en boetieks. Erg leuk – vooral om te kijken – is de Souk des Chechias waar traditionele rode Tunesische hoofddeksels met de hand worden gemaakt. Proef en ruik  de Tunesische eetcultuur op de Marché Centrale, voor groente, fruit, kruiden en vis.

Ville Nouvelle: het moderne Tunis

Tijdens de Franse koloniale periode – daarom is het Frans een voertaal – werd de basis gelegd voor het moderne Tunis: la Ville Nouvelle. Met als levensader de Avenue Habib Bourguiba, een brede avenue met Europees aandoende gebouwen en St. Pauls Cathedral. Een klokkentoren op het kruispunt van Avenue Mohammed V en Place d'Afrique staat symbool voor Tunesië’s moderne periode.

Fietsen door Tunis, Carthago en Sidi Bou Said

Het antieke Carthago was ooit de welvarende stad van de Feniciërs aan de Golf van Tunis. Met nu nog indrukwekkende ruïnes en de Thermen van Antoninus als getuigen. Hier kun je naartoe wandelen, de Metro Lèger van Tunis gebruiken of op de fiets stappen. Op eigen houtje of met een gids. Zij nemen je ook mee naar het zeer fotogenieke Sidi Bou Said, net buiten Tunis. Dit schilderachtige dorp is een aaneenschakeling van wit-blauw geschilderde huisjes, sluip-door-kruip-door straatjes, souvenirshops en charmante pleinen.

Lees hier onze reisverhaal over Sidi Bou Said

De Tunesische keuken ontdekken

De Tunesische keuken is rijk aan smaken, geuren en kleuren met veel couscous, salades, gekruid vlees en vis. Echt traditioneel Tunesisch eet je onder meer bij Le Mahdaoui in de Medina en bij Restaurant Darna. Wie bij La Goulette, het gebied rondom de haven, wil eten, zet koers naar Bohëme La Goulette, een populaire bistrot met Tunesische gerechten in een modern jasje op het menu én zeezicht. Voor een gezond ontbijt, dito lunch en verse sappen is Ivy Coffee shop & restaurant in de stad Marsa, 15 km vanaf Tunis, een aanrader. Dat laatste te combineren met een strandmiddag op La Marsa Beach!

Nog meer inspiratie voor bijzondere stedentrips

Overnachten in Tunis

Tunis heeft een breed accommodatieaanbod. Wie luxe wil slapen in het hart van de Medina, kiest voor het vijfsterren Palais Bayram of voor het zeer fraaie Dar el Jeld, hotel & spa. Een andere optie, iets verder weg is Villa Didon bij de oude stad Carthago, een trendy design boutique hotel met spa en uitstekend restaurant bovenop de heuvel van Byrsa.

Booking.com

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder