Waarheen, wanneer en wat zijn de mooiste plekken in...?

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Turkije-Marmaris
Turkije-Marmaris

Het antwoord op deze vragen kregen we deze week op het hoofdkantoor van Google in Amsterdam. Daar werd de Google Travel Monitor gepresenteerd met daarin de analyse van het zoekgedrag van Nederlanders op het gebied van reizen en vakanties.

Uiteraard gaat het bij de Google cijfers om zoekgedrag online. Duitsland scoort daarin 9 procent minder dan vorig jaar, maar dat betekent niet dat er ook 9 procent minder mensen naar Duitsland gaan. Wie geen vlieg- of treinticket nodig heeft, vooraf geen hotel wil boeken en gewoon in de auto stapt naar Duitsland komt in deze cijfers niet voor.

Waar zoeken Nederlanders het meest naar?

Hoewel minder dan vorig jaar wordt nog steeds het meest gezocht naar een vakantie in Spanje. Er is voor dit land een duidelijke interesse in all-inclusive vakanties en rondreizen. Griekenland neemt een tweede plek in en derde is Italië. Rome, Londen en Barcelona worden het meest gezocht als stedentrip, maar als het zo doorgaat zal Valencia waarschijnlijk volgend jaar op de derde plaats staan.

Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here

Zoekopdrachten van buitenlanders voor Nederland

Duitsers hebben een duidelijke top 3 als het gaat om zoekgedrag naar Nederlandse plekken en bestemmingen: Amsterdam, Zandvoort en Den Haag.
Voor de Britten en Amerikanen ligt dat iets anders: Amsterdam, Rotterdam en Lisse.
De Belgen kiezen voor Amsterdam, Rotterdam en Maastricht.

Backpacken in Thailand

Met alleen een rugzak de wijde wereld in trekken blijft voor velen de ideale manier om de mooiste avonturen te beleven. Opvallend is dat hiervoor altijd het Nederlandse ‘backpacken’ als zoekterm wordt gebruikt en niet het Engelse ‘backpacking’. Zuid-Oost Azië is een favoriete bestemmingen om met de rugzak op reis te gaan. De top-5 van meest gezochte backpackbestemmingen is:

  1. Thailand
  2. Australië
  3. Indonesië
  4. Costa Rica
  5. Bali

Booking.com

Opvallend in de cijfers:

  • Turkije is aan een sterke opmars bezig.
  • Barcelona wordt als stad voor een citytrip vanaf augustus al ingehaald door Valencia.
  • Meer dan 1/3 van de reisgerelateerde zoekopdrachten gaat via de mobiele telefoon.
  • Skiën met Pasen is normaliter in januari geen grote zoekopdracht. Dit jaar, mede door de vroege Pasen en het slechte weer, juist wel.
  • Nederlanders zoeken 10 procent meer op last minute reizen en 5 procent minder op pakketreizen.
  • Dreigt de zomer in Nederland slecht te worden dan zijn last-minutes extreem populair. Zo was in 2017 eind juli een duidelijke piek in het zoekvolume voor last-minutes te zien.

(loadbanner Skyscanner}

Waar ligt…

Deze zoekopdracht wordt vooral voor verre bestemmingen veel gebruikt, vooral omdat niet iedereen direct weet waar bijvoorbeeld Kaapverdië ligt. Ook Dubai, Curaçao, Mauritius en Bora Bora zijn vaak opgezocht. En natuurlijk is het dan ook belangrijk om te weten wanneer het goed weer is aan de andere kant van de wereld en wat de beste tijd is om te gaan. Dit willen we vooral graag weten van Bali, Thailand en Zuid-Afrika. Ook wanneer de beste tijd is om tickets te boeken is een veel gebruikte zoekopdracht.

En weten we helemaal niet wat we moeten doen dan geven zoekopdrachten als ‘wat zijn de mooiste plekken in’; ‘waarheen reizen met kinderen’, ‘wat zijn de leukste attracties van’ en andere wie, wat, waar en waarom vragen de reiziger weer inspiratie. Of je leest de reisreportages op Puur op reis natuurlijk ;-).

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder