En de groenste stad is… Reykjavik!

2.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Reykjavik ©puuropreis.nl
Reykjavik ©puuropreis.nl

Duurzaamheid en milieu nemen in het dagelijks leven een steeds prominentere plek in. Reisaanbieder TravelBird haakt hierop in door naar eigen zeggen ‘de dialoog te openen rond duurzaam toerisme’. De jongste bijdrage is de Groene Stedenindex waarin steden worden erkend die grote inspanningen verrichten door ecologische gebieden te behouden én meer groengebied aan te leggen. De top 50 wordt aangevoerd door Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. In de lijst staan ook twee Nederlandse steden: Rotterdam op 19 en Amsterdam op 23.

Voor de index is eerst gekeken naar de grootste OESO-landen, waarna 50 steden zijn geselecteerd met de focus op prominente stedentrip-bestemmingen. Vervolgens is het gebied binnen de stadsgrenzen van elke locatie geanalyseerd op basis van drie categorieën van groengebied: natuurgebied, aangelegd en voedselproductie. Binnen elk groter criterium is vervolgens de grootte van verschillende soorten groen berekend, zoals bossen, openbare tuinen, parken, golfbanen, boomgaarden, wijngaarden, boerderijen en meer.

Weten welke 50 steden het groenst zijn?

1       Reykjavik IJsland       2 Auckland Nieuw-Zeeland
3        Bratislava Slovakije 4 Göteborg Zweden  
5    Sydney Australië 6 Praag Tsjechië
Rome Italië 8 Bern Zwitserland
9       Hamburg Duitsland 10 Riga Letland
11       Marseille Frankrijk 12 Warschau Polen
13     Helsinki Finland 14 Edinburgh  Verenigd Koninkrijk
15 Tallinn Estland 16 Tel Aviv Israël
17       Wenen Oostenrijk 18 Berlijn Duitsland
19   Rotterdam Nederland 20 Boedapest Hongarije
21 Madrid Spanje 22 Zürich Zwitserland
23   

Amsterdam

Nederland 24 München Duitsland
25        Stockholm Zweden 26 Washington D.C. Verenigde Staten
27    Los Angeles Verenigde Staten 28 Tokio (metropool) Japan
29     Dublin Ierland 30 Oslo Noorwegen
31    Nicosia Cyprus 32 Lissabon  Portugal
33        Antwerpen België 34 Manchester Verenigd Koninkrijk
35  Luxemburg Luxemburg 36 Kopenhagen Denemarken
37     

Londen

Verenigd Koninkrijk 38 San Francisco Verenigde Staten
39         Brussel België 40 Toronto Canada
41  Barcelona Spanje 42 New York Verenigde Staten
43     Seoel Zuid-Korea 44 Mexico-Stad Mexico
45         Parijs Frankrijk 46 Santiago Chili
47   Lyon Frankrijk 48 Athene Griekenland
49        Istanboel Turkije 50 Tokio (wijken) Japan

Booking.com

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder