De top 7 van 2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Globe
Globe
Lonely Planet verzamelde de tips van bloggers, tweeters en reizigers en stelde een lijst vast van interessante bestemmingen voor 2012. De lijst is gebaseerd op actualiteit, vermaak, entertainment en de X-factor. We vermelden 7 bestemmingen uit de lijst. Ben je het met deze top 7 eens of heb je een andere bestemming die je absoluut wilt aanraden? Er hoeven niet persé wellness, eco of naturistische mogelijkheden te zijn. Deel je favoriete vakantiebestemming met de lezers van Puur op reis en maak kans op een gratis entreekaart voor de Vakantiebeurs 2012. Dat wordt in januari al wat voorpret!

 

1. Oeganda

De bron van de rivier de Nijl is een mythische plek die al sinds de Romeinse tijd aantrekkingskracht uitoefent op ontdekkingsreizigers. In het Afrikaanse land ontdek je daarnaast ook savannes, besneeuwde bergen, jawel, en uitgestrekte jungles. Dit jaar viert Oeganda de 50ste verjaardag van de onafhankelijkheid van de hoofstad Kampala. Oeganda is nog steeds niet zonder problemen, maar de bevolking verwacht veel van president Museveni. 

2. Myanmar (Birma)

Sinds 2010 wordt er door de nationale partij volop reclame gemaakt om zelfstandig door Birma te reizen. En er is genoeg te zien:  bergen, witte zandstranden, rustieke en authentieke dorpjes en plaatsjes waar je de talloze pagodes kunt bekijken. 

3. Oekraïne

Onbekend maakt onbemind. Maar Kiev, de Zwarte Zeekust, de wildparken en de ongerepte Krim hebben de reizigers veel te bieden. En dat de Oekraïne co-host is van de Euro 2012 zal voor menig voetbalfan reden zijn naar het gebied af te reizen. 

4. Jordanië

Natuurlijk bekend vanwege de 'Rode Stad' Petra en bezienswaardigheden als de Wadi Rum, Jerash en Madaba. Jordanië is volgens de Lonely Planet een van de meest open, vriendelijke en gastvrije landen in het Midden-Oosten en een voorbeeld voor andere  staten in de regio hoe je kunt moderniseren met het behoud van oude tradities.

5. Denemarken

Jaarlijks haalt Denemarken een toppositie als land met een hoge levensstandaard, waar de gelukkigste mensen van de wereld wonen. En niet onterecht, want de Denen genieten vollop van hun 'coolste' landje. Ze hebben oog voor eco en recycling en met ruim 10.000 kilometers fietsroutes is het land perfect te ontdekken per fiets.

6. Cuba

Salsa, swingen en communisme. Die eerste twee dingen vind je er nog volop, het communisme in Cuba brokkelt steeds verder af. Dat is goed nieuws voor de Cubanen, voor wie de tijd lijkt stilgezet in 1959. Wie afkomt op de oude Amerikaanse auto's moet nu snel zijn. Kom je voor de relaxte sfeer,koffie, rum-breaks en de beste mojito's ter wereld dan hoef je je niet te haasten.

7. Zwitserland

Het land oogt perfect met zijn modelspoorwegen, schone steden en prachtige bergen. Deze perfectie wordt wel eens als saai gezien, maar dat is Zwitserland zeker niet. Dit jaar zal het Zwitserse Alpengebied nog gemakkkelijker te bereiken zijn dankzij 19 nieuwe TGV's die vanuit Parijs vertrekken en de bouw van de letterlijk baanbrekende Gotthard-spoortunnel.

8. Jouw favoriete vakantieland

Laat hieronder weten wat jouw favoriete vakantieland is en waarom, en wie weet win je een entreekaart voor de Vakantiebeurs 2012! Op 5 december lees je hier de naam van de winnaar! 

Reacties

 
#1 Bertus 21-11-2011 11:50
Mijn favoriete vakantieland in Kroatië omdat je daar alles hebt van cultuur en natuur en mooie stranden en lekker weer. Het is wel wat duurder geworden de afgelopen jaren, dat is jammer.
Melden aan beheerder
 
 
#2 Betty 22-11-2011 13:30
Mijn favoriete vakantieland is er niet een, maar ik kies voor geheel Azië. Daar hebben we al veel landen bezocht en komend jaar wordt het Laos.
We komen er voor de cultuur, de mensen, de prachtige natuur en natuurlijk het heerlijke eten.
Melden aan beheerder
 
 
#3 Joop 23-11-2011 17:45
wij gaan al jaren met veel plezier naar Spanje. lekker eten, mooie steden, stranden
Melden aan beheerder
 
 
#4 Maarten 23-11-2011 18:18
Beste reizigers, Costa Rica was fantastisch toen ik er in ong. 2 weken georganiseerd doorheen trok. Lekker warm, leuke sfeer, veel beschermde natuur met enorme biodiversiteit, niet te duur gezien de kwaliteit van hotels en lodges (net als in Europese reizen die ik deed, was de reissom incl. vluchten, excursies en halfpension zo'n 200 euro per dag); heerlijk en gezond eten, ruim voldoende niveau qua infrastructuur en hygiene, grote variatie in natuur (bergen, vulkanen, stranden, regenwouden, nevelwoud, vlaktes), volgens de NASA de gezondste lucht ter wereld. Ook m.b.t. reizigersvaccinaties erg geschikt, vind ik. Overigens ben ik ook fan van Kroatie en winters Lapland.
Melden aan beheerder
 
 
#5 Ellen 28-11-2011 10:17
ik ben fan van Albanie. Het is vrij onbekend als vakantieland en daarom nog ongerept en niet zo toeristisch. De natuur is prachtig en in de steden vind je nog veel historische monumenten. Door de ligging aan zee heeft Albanië alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie.
Melden aan beheerder
 
 
#6 Suzan 28-11-2011 10:20
Blijf ook eens in eigen land. Nederland is prachtig en veelzijdig.
Als je veel fietst hoeft een vakantie niet veel te kosten en zie je veel meer.
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder