Heel Zweden bakt met snoepgoed uit de natuur

0.95 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Paddenstoel©Puuropreis
Paddenstoel©Puuropreis

Nordic Food is hip en happening en dan hebben we het niet alleen over de Zweedse gehaktballetjes! Lekker eten is een van de grootste hobby's van de Zweden. Een paar keer per dag nemen ze de tijd voor een 'fika-moment', koffie met iets lekkers. Heel Zweden bakt, dus als het even kan zijn er verse kaneelbroodjes of een lekkere wafel. In Värmland komen de beste producten rechtstreeks uit de natuur, zoals die overheerlijke paddenstoelen. Het eten is dus altijd vers, duurzaam en puur van smaak.

Elandenstoofpotje

Het Nederlandse stel Brenda Oudendijk en Michel Muys runnen het Guesthouse Eleven in de Zweedse regio Värmland. Brenda staat als gepassioneerd kok graag in de keuken om heerlijke gerechten te bedenken en te bereiden voor de gasten. Zo serveren zij een heerlijk stoofpotje met elandenvlees, hebben ze een zalmpakketje uit de oven, als voorgerecht kan men 3 soorten ingelegde Zweedse haring proeven en als nagerecht echte Zweedse wafels. Of wat dacht je van lauwwarme 'bläbär smulpaj' met vanillesaus en een vers gezet kopje Zweedse koffie. Ook hebben ze een zeer smaakvolle wildburger van rendier- en hertenvlees op het menu die door jong en oud zeer gewaardeerd wordt. Brenda en Michel nodigen je van harte uit hun natuurlijke snoepgoed eens te komen proeven.

Oer-Zweeds

Ben je fan van gezonde voeding en duurzaam inkopen? Dan passen de streekproducten van deVärmlandse herenhuizen perfect in jouw leefstijl. De Zweedse producten die zij aanbieden komen namelijk zoveel mogelijk uit de buurt en zijn in de regel biologisch geteeld. Hier eet je dus groente, fruit en zuivel die maar weinig kilometers hebben gemaakt, onbespoten zijn en ook nog eens oer-Zweeds.

Eten uit de natuur

Leif Eriksson-Wallin trekt al sinds 1998 onder bedrijfsnaam Lewa i Vildmarken de natuur in, met het klassieke Uddeholm Hotell aan het meer Rådasjön doorgaans als startpunt. Zo kun je met Eriksson-Wallin op een eland- of beversafari, met eten in de natuur als vast ingrediënt. Improviseren is dan het leukst, vindt hij. Leif: ”Een stuk hout kan een bord zijn, ingrediënten haal ik uit de omgeving; zo blijft het maken van een gerecht op open vuur altijd spannend.

Trek gekregen in Zweedse leesvoer?

Zelf Zweden ontdekken?

 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder