Geldzorgen bij Aviodrome

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Aviodrome verkeert in zwaar weer
Aviodrome verkeert in zwaar weer
Het voortbestaan van het Aviodrome in Lelystad is ongewis. De financiële situatie van het nationaal luchtvaart themapark is zodanig, dat de directie op korte termijn op zoek moet naar geld of naar instanties, die garant willen staan. Hoe ernstig de situatie is, wil Aviodrome volgens persbureau Novum nog niet uit de doeken doen.


Het themapark praat inmiddels met mogelijke geldschieters. Om die gesprekken niet te frustreren, wil de directie in dit stadium niet te veel zeggen. Het Aviodrome is het grootste Nederlandse lucht- en ruimtevaartmuseum. Sinds 2003 is het gevestigd op de luchthaven van Lelystad, daarvoor was het ondergebracht op Schiphol.

Expositie Martinair

De donkere dagen volgen juist op een mooie periode voor het themapark. Op 30 juni opende Martin Schröder de tentoonstelling Martinair als het nieuwste onderdeel van de vaste expositie in de Aviodrome. Chronologisch wordt hierin aandacht geschonken aan de historie van de op een na oudste vliegmaatschappij van Nederland. Directe aanleiding voor de expositie is het feit dat Martinair recentelijk, na 55 jaar, is gestopt met passagiersvluchten en zich voortaan concentreert op het vervoer van vracht. Naast de nieuwe expositie werd de directie van Aviodrome in juni eveneens verblijd met het nieuws, dat de ANWB het themapark betitelde als ‘het leukste uitje van de provincie Flevoland’.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Reaal AOV waarschuwt mensen voor lichamelijke ongemakken na een lange vlucht of lange autoritten. Vooral in de zomervakantie zitten mensen vaak veel langer in het vliegtuig of in de auto dan dat zij gewend zijn en dat kan belastend zijn voor je rug, nek en schouders. 

Lees verder

Maak een roadtrip en ‘hit the road’

Maak een roadtrip en ‘hit the road’

Vliegen naar een mooie bestemming en dan met een huurauto op pad om de verborgen parels van de omgeving te ontdekken. De roadtrip is niet voor niets voor  veel mensen dé ultieme manier van vakantievieren.

Lees verder

Reizen is dingen beleven, liefst ver weg

Reizen is dingen beleven, liefst ver weg

Ontdekkingen doen, avonturen beleven. Bijna de helft van de Nederlanders gaat om die reden op reis, zo is naar voren gekomen in een groot Europees vakantieonderzoek. Kennelijk leeft de Nederlander graag nu, en bij voorkeur niet straks. Voetbalwedstrijden volgen op je mobieltje op het strand van Zandvoort, kan altijd nog. Net als luieren in een hangmat op de Hoge Veluwe of die alles inclusief vakantie in een resort in het zuiden van Europa.

Lees verder

Corso Zundert zet de bloemetjes buiten

Corso Zundert zet de bloemetjes buiten

De grensgemeente Zundert in het zuiden van Nederland telt ongeveer tienduizend inwoners. En bijna het hele dorp heeft last van de corsokoorts. Wil je zelf zien waarom het dorp al meer dan tachtig jaar met de corso’s de bloemetjes buiten zet? Doe dan mee aan onze prijsvraag en win kaarten voor dit jaarlijks evenement.

 

Lees verder

Kroatië, ook voor de fietsvakantie

Kroatië, ook voor de fietsvakantie

Kroatië zet zich meer en meer op de kaart als fietsland. Op het populaire schiereiland Istrië liggen zo’n 60 routes met een totale lengte van 2600 kilometer, maar ook elders in het land groeien de mogelijkheden gestaag. Zo behoort de hoofdstad Zagreb inmiddels tot de meest fietsvriendelijke steden van Europa, die heerlijk op eigen houtje of met een gids op twee wielen kan worden ontdekt.

Lees verder

Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

De 50PlusBeurs is al 26 jaar ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers met 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Thematisch ingedeeld met workshops, presentaties en vele optredens op podia met muziek, modeshow en theater. Niemand verlaat de 50PlusBeurs met lege handen. En jij kunt kaarten winnen of met korting naar de beurs!

Lees verder