Eten en drinken in Efteling moet beter, vindt de directeur
Het moet maar eens over zijn met de slappe frites en de droge schnitzels in de Efteling. Neen, het is niet de wens van de gemiddelde consument, maar van directeur Fons Jurgens. Aan het eten en drinken in het attractiepark valt nog best het een en ander te verbeteren, zo vertelde hij zaterdag tijdens een bijeenkomst met Eftelingfans.
,,We hebben nog een stap te maken”, aldus Jurgens tegenover Loopings.nl. “Zeker als je ziet wat er in de rest van de wereld gebeurt op horecagebied. De kwaliteit vliegt in razend tempo omhoog.” Voor de Efteling is de horeca ‘een echt verbeterpunt’, zegt de directeur. Hij verwacht de komende jaren al wat ‘kleine stapjes te maken’. Zo wordt horecapunt Grootmoeders Keuken al opgeknapt. Het eettentje naast het Sprookjesbos gaat straks door het leven als ’t Gebraad. Jurgens: ,,Voor oud en nieuw moet daar iets heel moois staan.”
Verbouwingen
Komend voorjaar wordt ook De Gulden Gaarde verbouwd, het zelfbedieningsrestaurant bij de uitgang van Droomvlucht. Tegelijkertijd wordt ook de nabijgelegen souvenirwinkel Dromerijen aangepakt. ,,We gaan een geheel andere horecabeleving maken die veel passender is. Dat wordt spannend.”
De directeur benadrukte dat hij bezoekers niet wil ‘pushen’ om meer geld uit te geven aan eten en drinken. ,,We zijn geen Disney. We moeten onze gasten echt gaan verleiden, zeker als we de komende jaren een internationale bestemming willen worden.”