Holland America Line schenkt 25.601 euro aan KWF

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op Reis: HAL haalt 25.600 euro op voor kankeronderzoekMeer dan 24.000 gasten van de Holland America Line hebben vorig jaar deelgenomen aan ‘On Deck for a Cause’, een wandeling over 5 kilometer aan dek van een cruiseschip. Ze liepen op deze manier geld bijeen voor onderzoek naar kanker. Nico Bleichrodt (managing director sales & marketing - North & Central Europe bij Holland America Line) verraste deze week Jan Willem Förch (r.), manager werving bij KWF Kankerbestrijding, met een cheque van 25.601 euro.


,,We zijn bijzonder trots op de samenwerking met Holland America Line en de prachtige donatie van dit jaar. Dankzij donaties zoals deze kunnen onderzoekers en medici steeds meer vorderingen maken om kanker te verslaan,” aldus Förch. ,,Ons ideaal is dat niemand meer sterft aan kanker. Ons doel: minder mensen met kanker, meer mensen die genezen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Om dit te bereiken hebben wij de hulp nodig van bedrijven zoals Holland America Line.”

Wereldwijde actie

Het ‘On Deck for a Cause’-wandelevenement nodigt gasten uit om deel te nemen aan een niet-competitieve sponsorloop. Aan boord van alle veertien schepen van Holland America Line wordt gedurende elke cruise zo’n loop gehouden. De opbrengst gaat naar zes wereldwijde kankerorganisaties. KWF is de partner van Holland America Line in Nederland. Sinds het begin van ‘On Deck for a Cause’ in 2006 hebben meer dan 316.000 gasten de vijf kilometer gelopen, wat een totaalbedrag van 4,5 miljoen dollar heeft opgebracht voor de wereldwijde ondersteuning van onderzoek naar kanker.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder