Milieuramp dreigt in Nieuw-Zeeland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vervuiling dreigt op Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
Vervuiling dreigt op Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
Een gestrand containerschip dreigt een milieuramp te veroorzaken op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Het 47.000 ton zware schip Rena is woensdag voor de kust van Tauranga op een rif gelopen en lek geslagen. Voor de kust van de regio Bay of Plenty, die erg populair is bij toeristen, is inmiddels een onbekende hoeveelheid olie in zee terechtgekomen.


De Rena heeft 1700 ton zware olie aan boord als brandstof. ,,Dit kan de grootste zeevervuiling van Nieuw-Zeeland worden in tientallen jaren”, zei minister Smith (Milieu). Volgens lokale autoriteiten is er al sprake van een oliespoor met een lengte van vijf kilometer. De vervuiling heeft inmiddels aan tientallen vogels het leven gekost.

Onbekende oorzaak

De 25 bemanningsleden uit de Filipijnen zijn ongedeerd gebleven. Zij doen er alles aan om te voorkomen dat de Rena in tweeën breekt. Het is nog onduidelijk waarom het 236 meter lange schip, met aan boord ongeveer tweeduizend containers, het rif Astrolabe heeft geraakt. Het tachtig meter brede rif, op twaalf kilometer voor de kust, is volgens deskundigen meestal goed zichtbaar en staat op alle nautische kaarten.

Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

De 50PlusBeurs is al 26 jaar ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers met 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Thematisch ingedeeld met workshops, presentaties en vele optredens op podia met muziek, modeshow en theater. Niemand verlaat de 50PlusBeurs met lege handen. En jij kunt kaarten winnen of met korting naar de beurs!

Lees verder

Geef je blog meer impact

Geef je blog meer impact

Nederland kent meer blogs en bloggers dan menig ander land. Vooral reisblogs zijn mateloos populair. De meeste blogs worden in het Nederlands geschreven. Maar wist je dat je je bereik enorm kunt vergroten door artikelen in het Engels te schrijven?

Lees verder

Ook 's zomers is er in Noord-Scandinavië veel te doen

Ook 's zomers is er in Noord-Scandinavië veel te doen

Noord-Scandinavië staat bekend om zijn wilde bossen, ruige heuvellandschap en bijzondere flora en fauna, met name in de winter. Maar wat veel mensen niet weten is dat je er ook in de zomer als reiziger veel kunt doen en beleven! In dit blog kom je meer te weten over activiteiten die je er in de zomermaanden kunt doen. Activiteiten om nooit meer te vergeten.

Lees verder

In de klauwen van moedertje Praag

In de klauwen van moedertje Praag

Op de vraag 'welke stad is jouw favoriet', die we onlangs op Facebook stelden, kregen we veel reacties. Uit al die favoriete steden gaan we een 'Puur top tien' samenstellen. Een van de steden die zeker in dit lijstje komt is Praag, door een aantal lezers getipt. Ook door Paul Wennekes. Hij schreef dit artikel waarin hij uitlegt waarom deze stad zo'n indruk op hem heeft gemaakt. We horen nog steeds graag wat jouw favoriete stad is. En wat je van de keuze van Paul vindt.

Lees verder

Top vijf leukste evenementen in Australië

Top vijf leukste evenementen in Australië

Naast de prachtige natuur, het heerlijke weer, de bruisende steden en de desolate out-back heeft Australië nog veel meer in petto voor de avontuurlijke bezoekers. Grote festivals en evenementen kunnen een prachtige manier zijn om de lokale bevolking en cultuur te leren kennen. De vaak zeer feestelijke setting op een bijzondere locatie zorgt er bovendien voor dat je de mooiste evenementen niet snel zult vergeten! In dit artikel lees je meer over vijf van de leukste evenementen in Australië.

Lees verder

Zon in je gezicht, wind in je haar: win een voucher voor een huurauto van Sunny Cars

Zon in je gezicht, wind in je haar: win een voucher voor een huurauto van Sunny Cars

Wie kent het niet: je bij de verhuurmaatschappij je huurauto ophalen en de baliemedewerker schotelt je allerlei opties en mogelijkheden voor. Moet je die extra verzekering nou nemen? Hoe zit dat met je eigen risico? En wat te denken van de afleveringskosten? Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Dus eigenlijk: inpakken en wegwezen... op pad met de zon in je gezicht en de wind in je haren.

Lees verder