Milieuramp dreigt in Nieuw-Zeeland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vervuiling dreigt op Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
Vervuiling dreigt op Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
Een gestrand containerschip dreigt een milieuramp te veroorzaken op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Het 47.000 ton zware schip Rena is woensdag voor de kust van Tauranga op een rif gelopen en lek geslagen. Voor de kust van de regio Bay of Plenty, die erg populair is bij toeristen, is inmiddels een onbekende hoeveelheid olie in zee terechtgekomen.


De Rena heeft 1700 ton zware olie aan boord als brandstof. ,,Dit kan de grootste zeevervuiling van Nieuw-Zeeland worden in tientallen jaren”, zei minister Smith (Milieu). Volgens lokale autoriteiten is er al sprake van een oliespoor met een lengte van vijf kilometer. De vervuiling heeft inmiddels aan tientallen vogels het leven gekost.

Onbekende oorzaak

De 25 bemanningsleden uit de Filipijnen zijn ongedeerd gebleven. Zij doen er alles aan om te voorkomen dat de Rena in tweeën breekt. Het is nog onduidelijk waarom het 236 meter lange schip, met aan boord ongeveer tweeduizend containers, het rif Astrolabe heeft geraakt. Het tachtig meter brede rif, op twaalf kilometer voor de kust, is volgens deskundigen meestal goed zichtbaar en staat op alle nautische kaarten.

Betalen met een creditcard. Tips en voorwaarden

Betalen met een creditcard. Tips en voorwaarden

Zeker bij een buitenlandse vakantie kun je bijna niet meer zonder een creditcard. Je boekt er je vliegtickets mee en hebt (bijna) altijd een creditcard nodig om een huurauto te reserveren. Ook voor het boeken van een hotelkamer heb je meestal een creditcard nodig. Waar moet je op letten als je een creditcard gebruikt en hoe zit dat als er een bedrag wordt afgeschreven waar je het niet mee eens bent?

Lees verder

Vlucht vertraagd? Claim je vergoeding

Vlucht vertraagd? Claim je vergoeding

Stakingen, vertragingen, annuleringen. Het zijn niet de eerste dingen waar je aan denkt als je je vliegvakantie hebt geboekt. Maar het komt wel voor, en niet altijd geeft de betreffende vliegmaatschappij je dan de service of compensatie waar je recht op hebt. Wat zijn de regels?

Lees verder

Driedaags fietsspektakel in Utrecht

Driedaags fietsspektakel in Utrecht

De Jaarbeurs in Utrecht staat 1, 2 en 3 maart 2019 in het teken van de fiets en actieve vakanties. Bike MOTION Benelux, Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience presenteren dat weekend het grootste totaalaanbod ter wereld voor de sportieve en recreatieve liefhebber. Met één ticket bezoek je drie events. 

Lees verder

5 tips voor een succesvolle winterwandeling

5 tips voor een succesvolle winterwandeling

Winterwandelen groeit aan populariteit, zeker nu skigebieden meer en meer winterwandelroutes uitzetten. Dit met het doel je even weg te voeren van de drukke pistes. Zo kun je genieten van de rust en de stilte van een winters natuurlandschap, terwijl de sneeuw zachtjes onder je voeten knarst. Met deze tips maak je van een winterwandeling een succes.

Lees verder

Tips voor een kampeervakantie

Tips voor een kampeervakantie

Nederlanders zijn gek op kamperen en elk jaar trekken er weer veel mensen met tent, vouwwagen, caravan of camper de wijde wereld in voor het vrije vakantiegevoel. Lekker in de buitenlucht, op één plek, of juist rondtrekken. De een is gelukkig in een simpel tentje, de ander kiest voor een kant-en-klare accommodatie op een camping

Lees verder

Werelderfgoed in Kroatië

Werelderfgoed in Kroatië

Kroatië is bij veel Nederlanders populair als vakantieland. Je vindt er een schat aan mooie stranden, prachtige natuur en sfeervolle dorpen en steden. Maar wist je dat je in Kroatië ook een schat aan Werelderfgoed vindt? Niet zo vreemd met al die verschillende volkeren en culturen die in Kroatië hun sporen achtergelaten hebben.

Lees verder