Milieuramp dreigt in Nieuw-Zeeland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vervuiling dreigt op Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
Vervuiling dreigt op Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
Een gestrand containerschip dreigt een milieuramp te veroorzaken op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Het 47.000 ton zware schip Rena is woensdag voor de kust van Tauranga op een rif gelopen en lek geslagen. Voor de kust van de regio Bay of Plenty, die erg populair is bij toeristen, is inmiddels een onbekende hoeveelheid olie in zee terechtgekomen.


De Rena heeft 1700 ton zware olie aan boord als brandstof. ,,Dit kan de grootste zeevervuiling van Nieuw-Zeeland worden in tientallen jaren”, zei minister Smith (Milieu). Volgens lokale autoriteiten is er al sprake van een oliespoor met een lengte van vijf kilometer. De vervuiling heeft inmiddels aan tientallen vogels het leven gekost.

Onbekende oorzaak

De 25 bemanningsleden uit de Filipijnen zijn ongedeerd gebleven. Zij doen er alles aan om te voorkomen dat de Rena in tweeën breekt. Het is nog onduidelijk waarom het 236 meter lange schip, met aan boord ongeveer tweeduizend containers, het rif Astrolabe heeft geraakt. Het tachtig meter brede rif, op twaalf kilometer voor de kust, is volgens deskundigen meestal goed zichtbaar en staat op alle nautische kaarten.

Kunst10Daagse op Ecodorp Bergen

Kunst10Daagse op Ecodorp Bergen

Onder het thema ‘Verlichting’ biedt het Ecodorp Bergen dit jaar ruimte aan kunstenaars om zich te presenteren tijdens de Kunst10Daagse. De groepsexposities zijn van 20 tot en met 28 oktober dagelijks te zien van 11 tot 17 uur op het terrein aan de Groeneweg 14 in Bergen (Noord-Holland).

Lees verder

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Heerlijk een paar maanden met de camper op pad of een lange rondreis maken. Eindelijk heb je tijd om die plannen werkelijkheid te laten worden. Hoe bereid je je voor op een langere afwezigheid?

Lees verder

De vele kanten van Utrecht

De vele kanten van Utrecht

Utrecht: stad van Dick Bruna en zijn nijntje, de Domtoren, het Rietveld Schröderhuis, Museum Speelklok, winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar ook van studentencafés, restaurants in werfkelders, evenementen, wandelingen, boottochtjes over de grachten, sport. De vierde stad van Nederland kan zich in alles meten met de grote drie: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Ontdek jezelf weer helemaal tijdens je wellnessbreak in Duitsland. Ervaar wie je bent en laat lichaam, geest en ziel verwennen. Wellness is zoveel meer dan een massage of een behandeling. Om je helemaal 'wel' te voelen heb je ook een actieve en gezonde lifestyle nodig. Met meer bewegen en licht en lekker eten.

Lees verder

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

Uit een enquete van VakantieDiscounter onder tweeduizend mensen blijkt dat we de zomervakantie gemiddeld waarderen met een 8,4. Een heerlijk vakantiegevoel dus, maar helaas blijkt dat prettige gevoel al na 3 dagen thuis weer te zijn verdwenen. Kun je dat gevoel een beetje rekken? We geven 7 tips.

Lees verder

Mooie magische plekken in Nederland

Mooie magische plekken in Nederland

Er is een reden dat zoveel buitenlandse toeristen jaarlijks naar Nederland komen. Natuurlijk staan de steden Amsterdam en Rotterdam hoog in de bezoek-top-tien, maar er zijn nog veel meer mooie en magische plekken te vinden in ons eigen land. Skyscanner zette er al eens tien op een rijtje, Puur op reis vulde deze lijst aan en we nodigen jullie uit om je eigen favoriete, magische plek aan de lijst toe te voegen.

Lees verder