Ontdek de parken van Colorado in feestjaar 2016

4.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: ColoradoIn 2016 viert de National Park Service haar 100ste verjaardag. De uitgelezen kans om in Colorado’s 4 nationale parken te ontdekken: de majestueuze Rocky Mountains, de zandvlakten van Great Sand Dunes National Park, de enorme kloof bij Black Canyon of the Gunnison en de prehistorische nederzettingen bij Mesa Verde zijn een weerspiegeling van de vele gezichten van deze Amerikaanse staat. In het jubileumjaar van de National Park Service worden allerlei evenementen georganiseerd in de verschillende parken. Maak een bucketlist voor deze parken en ervaar “America’s Best Idea”; haar Nationale Parken. 

Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park ontvangt jaarlijks ruim 3 miljoen bezoekers. Het park beslaat een oppervlakte van meer dan 1.000 vierkante kilometer en is onderdeel van de Rocky Mountains, het belangrijkste gebergte van Noord-Amerika dat zich uitstrekt van het hoge noorden in Alaska tot New Mexico in het zuiden. Amerika wordt als het ware in tweeën gesplitst door de zogenaamde Continental Divide, waarvan de Rocky Mountains een belangrijk onderdeel zijn. Het park huisvest naast de gezichtsbepalende bergen ook valleien en alpenweiden, bossen, meren en rivieren en natuurlijk heel veel wilde dieren. Er leven ruim 3000 elanden, 800 dikhoornschapen maar ook coyotes en adelaars. Met 5 bezoekerscentra die ruim 500 kilometer aan wandelroutes in kaart brengen is een dagtocht zo uitgestippeld.
Must-do: om de panorama’s en majestueuze bergen op waarde te schatten, is een road trip over de Trail Ridge Road een aanrader. Deze hoogstgelegen geasfalteerde weg van Noord-Amerika laat de Continental Divide en Rocky Mountains in al haar glorie zien. De Trail Ridge Road is, afhankelijk van de sneeuwval, geopend vanaf eind mei tot eind oktober.

 

 

Mesa Verde National Park

In het zuidwestelijke puntje van Colorado, vlakbij het stadje Cortez, ligt Mesa Verde National Park. Dit park huisvest een aantal unieke prehistorische nederzettingen van Native Americans, die al voor het ontstaan van de National Park Service met veel interesse onderzocht werden door archeologen. Veilig weggestopt tegen de kliffen liggen de nederzettingen. De huizen zijn via een aantal ladders te bezichtigen, samen met een park ranger die meer vertelt over de geschiedenis van de regio.
Must-do: maak de Cliff Palace wandeling van een uur. Dit is de grootste nederzetting in de kliffen, waar meerdere gebouwen en huizen te vinden zijn. De wandeling kan je het beste van tevoren boeken bij het Visitors Centre, er is maar beperkt plek.

Great Sand Dunes National Park

Deze torenhoge zandduinen zijn de hoogste in heel Amerika en verrassend genoeg een uitloper van de Rocky Mountains. De hoogste duin is ruim 200 meter en komt in totaal 2600 meter boven zeeniveau uit. Het duinlandschap beslaat bijna 80 kilometer binnen het park van ruim 600 kilometer. 
Must-do: het laat zich raden, in elk seizoen kun je hier fantastisch sandboarden!

Black Canyon of the Gunnison

Steile, zwarte wanden reiken tot wel 800 meter de diepte in bij deze 85 kilometer lange kloof. De kloof is zo diep dat het zonlicht niet eens tot de bodem komt! Black Canyon of the Gunnison National Park kreeg pas in 1999 de titel National Park, maar miljoenen jaren geschiedenis zijn hier te bewonderen. De naam verwijst naar de rotsen van de kloof die vaak in schaduwen gehuld zijn en daardoor zwart aandoen. De Black Canyon is bijna 2 miljard jaar oud en werd in de 18e eeuw ontdekt door Europese pioniers die Amerika introkken. Dwars door de kloof loopt nog een oude treinrails van de Denver – Rio Grande route die tussen 1870 en 1988 in gebruik was.
Must-do: neem de East Portal Road voor een mooie roadtrip waarmee je de kloof van beneden naar boven meemaakt. Neem de tijd, want het is een steile rit vol haarspeldbochten, die de moeite meer dan waard is. Onderweg zijn er voldoende mooie uitkijkpunten waar je kunt genieten van een picknick met fantastisch uitzicht!

Boek hier je camper voor een fantastische trip door de staat Colorado

Vlieg naar Colorado voor een feestelijke prijs

Bekijk de reviews over de parken van Colorado

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder