Die stad doet me denken aan…

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

grachten Amsterdam
grachten Amsterdam
Welk woord komt er bij je op als je aan Parijs denkt? Of aan Praag? Of Oslo? Stedentripper.com nam de proef op de som bij zeshonderd bezoekers uit Nederland en België. Die moesten bij 25 steden een woord kiezen; voor een bezienswaardigheid, een kleur, een gebouw, een…  Het woord voor Amsterdam was geen verrassing: grachten. Maar er waren ook heel interessante antwoorden. Benieuwd naar alle resultaten?De lijst van steden met hun belangrijkste kenmerk, althans volgens de lezers van stedentripper.com:

 Amsterdam – Grachten Madrid – Koning
 Antwerpen – Shoppen Marseille – Haven
 Athene – Oud Milaan – Shoppen
 Barcelona – Gaudí Moskou – Koud
 Berlijn – Muur München – Oktoberfest
 Brussel – Manneke Pis New York – Vrijheidsbeeld
 Brugge – Zot Oslo – Duur
 Düsseldorf – Ruhrgebied Parijs – Liefde, Eiffeltoren (gelijke score)
 Frankfurt – Wolkenkrabbers Praag – Karelsbrug
 Gent – SMAK Reykjavik – Geisers
 Glasgow – Grijs Rome – Paus
 Keulen – Dom Wenen – Opera
 Londen – Big Ben

 Wat voor associaties heb jij met bepaalde steden? Laat het ons weten.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op de ski’s en andere winteractiviteiten in het Noorse Beitostølen

Op de ski’s en andere winteractiviteiten in het Noorse Beitostølen

Wist je dat je in Noorwegen prima uit de voeten kunt op de lange latten? Of voor een andere wintersportactiviteit zoals langlaufen, sneeuwschoenwandelen of snowboarden? Van beginner tot pro, er is keus genoeg. Wil je eens anders-dan-anders op skivakantie kies dan deze winter voor Geilo, Hemsedal, Norefjell, Trysil, Myrkdalen of Beitostølen.

Lees verder

15 bijzondere kerstmarkten in het buitenland

15 bijzondere kerstmarkten in het buitenland

December is de maand van de kerstmarkten, in binnen- en buitenland. In eigen land zijn uiteraard Amsterdam, Valkenburg en Dordrecht bekende toppers, maar ook net over de grens zijn er veel interessante mogelijkheden. Puur op reis zet 15 mooie evenementen in Duitsland, België, het noorden van Frankrijk en één in Hongarije op een rij.

Lees verder

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Hoe je ook reist, je beste maatje is vaak toch wel: je rugzak. Wandelaars, backpackers, maar ook tijdens een citytrip gaat je trouwe vriend overal met je mee. Je hebt er waarschijnlijk een flink bedrag voor betaald, dus je wil natuurlijk dat hij ook lang mee gaat. Hoe zorg je er voor dat je rugzak nog jaren mee op reis kan?

Lees verder

Auto huren in het buitenland? Ga op zeker!

Auto huren in het buitenland? Ga op zeker!

Een auto huren tijdens een buitenlandse vakantie is voor velen de ultieme vorm van vrijheid en flexibiliteit, bijvoorbeeld om op die manier bezienswaardigheden te bezoeken. Een kwart van de Nederlandse huurders sluit daarbij echter geen extra verzekeringen af, omdat de standaardverzekering in hun ogen prima voldoet. Maar is dat wel zo? Enkele redenen om een all-in huurauto te kiezen.

Lees verder

10 bijzondere overnachtingen op de Grand Tour of Switzerland

10 bijzondere overnachtingen op de Grand Tour of Switzerland

Een hotel, camping, B&B, appartement... het kan natuurlijk altijd. Maar in Zwitserland hebben ze ook overnachtingsplekken die 'anders dan anders' zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van slapen in een iglo? Of hangen in de Jura? Eco is mogelijk in boerderijschuurtjes en echte waaghalzen kunnen hun ogen sluiten, hangend tegen een imposante rotswand. Dat wil zeggen, als je je ogen dicht durft te doen, zo hoog boven de grond. Bekijk deze 10 bijzondere Zwitserse slaapplekken.

Lees verder

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Heerlijk een paar maanden met de camper op pad of een lange rondreis maken. Eindelijk heb je tijd om die plannen werkelijkheid te laten worden. Hoe bereid je je voor op een langere afwezigheid?

Lees verder