Lee spaart New Orleans

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

schade Lee
schade Lee
New Orleans is ternauwernood ontsnapt aan een nieuwe natuurramp. De tropische storm Lee zwakte kort voor het bereiken van de Amerikaanse zuidkust af tot een tropische depressie, waardoor de schade uiteindelijk meeviel. Buiten New Orleans zijn wel huizen ondergelopen, maar van doden of gewonden is vooralsnog geen sprake.


De schade in de grootste stad van de staat Louisiana is mede beperkt gebleven door het kustverdedigingssysteem van de stad. Na de ramp door de orkaan Katrina zijn betere dijken aangelegd en sterke pompen gebouwd, die het overtollige water sneller kunnen afvoeren. Katrina zette in 2005 80 procent van de stad onder water. De orkaan eiste 1500 mensenlevens.

Obama

Op het moment dat Lee over het zuiden van de VS trok, bezocht president Obama het rampgebied van de orkaan Irene langs de Amerikaanse oostkust. In Paterson in de staat New Jersey, waar zesduizend woningen zijn ondergelopen, zei hij bij de Senaat en het Huis van Afgevaardigden te gaan aankloppen voor extra geld voor de slachtoffers. Irene heeft aan zeker 44 mensen het leven gekost. De schade door de orkaan wordt geschat op vijf tot zeven miljard euro.

Kunst10Daagse op Ecodorp Bergen

Kunst10Daagse op Ecodorp Bergen

Onder het thema ‘Verlichting’ biedt het Ecodorp Bergen dit jaar ruimte aan kunstenaars om zich te presenteren tijdens de Kunst10Daagse. De groepsexposities zijn van 20 tot en met 28 oktober dagelijks te zien van 11 tot 17 uur op het terrein aan de Groeneweg 14 in Bergen (Noord-Holland).

Lees verder

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Heerlijk een paar maanden met de camper op pad of een lange rondreis maken. Eindelijk heb je tijd om die plannen werkelijkheid te laten worden. Hoe bereid je je voor op een langere afwezigheid?

Lees verder

De vele kanten van Utrecht

De vele kanten van Utrecht

Utrecht: stad van Dick Bruna en zijn nijntje, de Domtoren, het Rietveld Schröderhuis, Museum Speelklok, winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar ook van studentencafés, restaurants in werfkelders, evenementen, wandelingen, boottochtjes over de grachten, sport. De vierde stad van Nederland kan zich in alles meten met de grote drie: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Ontdek jezelf weer helemaal tijdens je wellnessbreak in Duitsland. Ervaar wie je bent en laat lichaam, geest en ziel verwennen. Wellness is zoveel meer dan een massage of een behandeling. Om je helemaal 'wel' te voelen heb je ook een actieve en gezonde lifestyle nodig. Met meer bewegen en licht en lekker eten.

Lees verder

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

Uit een enquete van VakantieDiscounter onder tweeduizend mensen blijkt dat we de zomervakantie gemiddeld waarderen met een 8,4. Een heerlijk vakantiegevoel dus, maar helaas blijkt dat prettige gevoel al na 3 dagen thuis weer te zijn verdwenen. Kun je dat gevoel een beetje rekken? We geven 7 tips.

Lees verder

Mooie magische plekken in Nederland

Mooie magische plekken in Nederland

Er is een reden dat zoveel buitenlandse toeristen jaarlijks naar Nederland komen. Natuurlijk staan de steden Amsterdam en Rotterdam hoog in de bezoek-top-tien, maar er zijn nog veel meer mooie en magische plekken te vinden in ons eigen land. Skyscanner zette er al eens tien op een rijtje, Puur op reis vulde deze lijst aan en we nodigen jullie uit om je eigen favoriete, magische plek aan de lijst toe te voegen.

Lees verder