Top-ergernis in vakantie: geclaimd ligbed bij het zwembad

0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Voor bijna driekwart van de Europese vakantiegangers is het een enorme ergernis: geclaimde ligbedden en zonnestoelen rond het zwembad van de accommodatie. Je weet wel: die op de beste plekken, met een handdoekje erop van de aanstaande gebruiker. Meer dan 73 procent van de toeristen ergert zich mateloos aan dit gedrag, constateert Zoover na onderzoek. De vakantiebeoordelingssite gaat actie ondernemen.

Zoover start namens de Europese vakantiegangers een petitie. Met de resultaten gaat het bedrijf naar hotels om die te bewegen iets aan dit fenomeen te doen. De actie is ook een signaal naar andere vakantiegangers: alleen samen kunnen we hier iets aan doen.

Duitsers ergeren zich het meest

Van de Europeanen ergeren de Duitsers zich het meest aan het ‘reserveren’. Helemaal als mensen pas uren later gebruik maken van het ligbed. Van de vakantiegangers is 86 procent er flink op tegen. Nederlanders overstijgen ook het Europees gemiddelde. Van hen ergert 80 procent zich mateloos. Omdat ze bang zijn achter het net te vissen, doet 16 procent mee met het handdoekje leggen. Slechts 4 procent geeft aan het de normaalste zaak van de wereld te vinden.

Poolse vakantiegangers zijn het minst geërgerd en maken zich volgens eigen zeggen het vaakst schuldig aan handdoekje leggen. Van hen geeft 43 procent toe zijn stoel met een handdoek te reserveren, omdat ze de beste plek willen of omdat anderen het ook doen.

Eigenlijk wil het grootste deel van de vakantiegangers niet meedoen met dit fenomeen. Velen reserveren hun stoel op deze manier, omdat anderen het ook doen. Meer dan 16 procent geeft dan ook aan ‘maar mee te doen’, omdat ze anders nooit aan het zwembad kunnen liggen.

Tips voor hotels

Veel hotels weten overigens (nog) niet hoe ze het ‘handdoekje leggen’ het hoofd kunnen bieden. Natuurlijk moeten er voldoende stoelen en bedden aanwezig zijn. Speciaal voor de hotels heeft Zoover alvast tips opgesteld waardoor de vakantie voor iedereen plezierig kan zijn.

  • Sta reserveren voor 9.00 uur in de ochtend niet toe; liggen er wel handdoeken voor deze tijd op de stoelen dan kunnen ze worden weggehaald.
  • Zorg ervoor dat er een speciale balie is met handdoeken van het hotel; alleen deze handdoeken mogen aan het zwembad worden gebruikt zodat vakantiegangers minder snel geneigd zijn vroeg te reserveren.
  • Zorg voor een centraal (digitaal) reserveringssysteem; hiermee kan een bed voor een bepaalde tijd worden gereserveerd.
  • Scherp de regels aan; is een gast meer dan een uur niet bij het zwembad dan zouden badlakens kunnen worden verwijderd.

Meedoen aan de petitie van Zoover?

Reacties

 
#1 Henk van Rijsewijk 09-07-2014 11:52
Een eenvoudige keukenwekker op het ligbed vastschroeven. Maximaal een half uur, daarna zo vaak opnieuw in te stellen als je wilt, maar dan moet je er wel zijn natuurlijk. Ben je er niet dan kunnen je handdoek of spullen bij de balie worden ingeleverd, dit kan door de gasten zelf worden gedaan of door patrouillerend personeel. Je zou het principe ook mooi kunnen doorontwikkelen lijkt me zo.....
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder