Mannen vaker gecontroleerd bij douane

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Douane
Douane
Controles op vliegvelden zijn strenger geworden sinds 9/11, maar geven wel een veilig gevoel, zo blijkt uit onderzoek door Zoover. De controles mogen zelfs nog wat strenger of consequenter, zo vindt 31 procent van de ondervraagden. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat mannen vaker door de douane aangehouden worden om hun koffer te laten checken dan vrouwen.

De douaniers in Europa worden als het soepelst ervaren, die in Noord-Amerika worden als het strengst ervaren.

In het onderzoek van Zoover over ervaringen met veiligheidscontroles op vliegvelden vonden de 1500 respondenten dat het moeten uittrekken van kleding of schoenen het meest irritant. Op de tweede plaats staan de lange wachttijden. De derde plek op de irritatieladder is de regel dat enkel vloeistoffen in verpakkingen kleiner dan 100ml mee mogen.

Bagagefratsen: van een tube mayonaise tot wasknijpers
 
Een blikje of flesje drinken wordt het meest uit de bagage gehaald tijdens de veiligheidscontroles. Ruim een kwart  van de ondervraagden heeft deze ervaring. Ook een nagelschaartje of nagelvijl wordt bij de securitycheck uit de bagage gelicht bij ruim 20 procent van de ondervraagden. Opvallend: bij ruim 25 procent van de mannen is er wel eens een nagelschaartje of vijl uit hun handbagage gehaald terwijl dit maar bij 23 procent van de vrouwen het geval is. Andere ingeleverde items: pindakaas, tubes mayonaise, een pot stroop, een knieprothese en een rol plakband. Een van de ondervraagden meldde dat zelfs een plastic vorkje niet mee mocht.

Koffer kwijt?

Koffer
Koffer
Ruim 20 procent van de respondenten heeft weleens te maken gehad met een koffer die niet aankwam op de plaats van bestemming. Vaak komt de koffer vrij snel weer boven water. In 86 procent van de gevallen wordt deze binnen enkele dagen bezorgd. Ruim 10 procent van de verloren koffers kwam pas aan het eind van de vakantie of thuis weer boven water. 3 procent van de verloren koffers is voor altijd verdwenen.

 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder