De tien beste musea van Nederland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zuiderzeemuseum
Zuiderzeemuseum
De kerstvakantie is een mooie gelegenheid om eens een van de honderden Nederlandse musea te bezoeken. Beoordelingssite Zoover maakt vandaag de top-10 best beoordeelde musea van Nederland bekend en het Zuiderzeemuseum komt daarbij als beste museum van Nederland uit de bus. In de beoordelingen in 2013 blijft het museum uit Enkhuizen met een gemiddelde van 8,61 het Oorlogsmuseum in Overloon en het Nederlands Openlucht museum in Arnhem nipt voor.


Opvallend is dat vrijwel de gehele top-10 bestaat uit “belevenis musea”. Deze vallen goed in de smaak bij een breed publiek. 

 

Top 10 Nederlandse musea
Plaats
Naam
Cijfer 2013
1
Zuiderzeemuseum (Noord-Holland)
8.61
2
Oorlogsmuseum (Noord-Brabant)
8.57
3
Nederlands Openluchtmuseum (Gelderland)
8.56
4
Marinemuseum (Noord-Holland)
8.52
5
Het gevangenismuseum (Drenthe)
8.51
6
Kröller-Müller Museum (Gelderland)
8.50
7
Paleis Het Loo (Gelderland)
8.31
8
Kaap Skil Museum van Jutters & Zeelui (Noord-Holland)
8.20
9
Herinneringscentrum Kamp Westerbork (Drenthe)
8.17
10
Het Spoorwegmuseum (Utrecht)
8.06

 
Algemeen directeur Stephan Warnik is blij met de prijs: “Fantastisch dat de goede reputatie van het museum wordt bevestigd met het winnen van deze Award. We zijn blij dat de hoge bezoekersaantallen gepaard gaan met een zeer goede waardering. Prachtig dat mensen het museum via Zoover kunnen beoordelen om zo toekomstige bezoekers te inspireren.”
Afgelopen jaar won het Nederlands Openluchtmuseum nog de Zoover Award voor beste museum van Nederland. Het Zuiderzeemuseum werd toen tweede.
 
De verkiezing

Dit is het tweede jaar dat Zoover de beste musea van Nederland bekend maakt. Naast de Zoover Award voor beste museum zijn er ook prijzen voor beste attractiepark en dierenpark. Dit jaar won de Efteling de prijs voor beste Attractiepark en ging Safaripark Beekse Bergen er vandoor met de winst in de categorie Dierenparken. De ranglijst komt tot stand door de gemiddelde score per museum over 2013 te rangschikken. Alleen musea met een representatief aantal beoordelingen komen in aanmerking voor een plaats in de top-10.

Over het Zuiderzeemuseum 
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.

Bekijk hier de beoordelingen op Zoover!

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië
Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder