Groot-Brittannië 2014 in tips en trips

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vlag Groot-BrittanniëSportevenementen, herdenking van literaire grootheden, nieuwe culturele ervaringen. Groot-Brittannië staat voor een bijzonder jaar. Toeristenbureau VisitBritain heeft de lekkerste tips en trips voor 2014 op een rijtje gezet.

 

Shakespeare 450

In 2014 is het 450 jaar geleden dat Shakespeare werd geboren, maar zijn werk spreekt ook vandaag de dag nog sterk tot de verbeelding. Volgend jaar is hét moment om zijn geboorteplaats Stratford-Upon-Avon te bezoeken. Hier vinden het hele jaar door evenementen plaats, met als hoogtepunt in maart de Shakespeare Week. In Londen, waar Shakespeare’s Globe Theatre staat, gaat in januari het gloednieuwe theater Sam Wanamaker Playhouse open.

Tour de France in Yorkshire

Het startsein van de bekendste wielerwedstrijd ter wereld, de Tour de France, is in 2014 in Yorkshire. Christian Prudhomme, directeur van de Tour de France, vatte zijn keuze voor Engeland zo samen: “Het wordt een pittige start in een uitzonderlijk landschap.” Hoewel het voor de deelnemers afmattend zal zijn, hebben de fans en toeschouwers het geluk een van de mooiste stukjes van Groot-Brittannië te kunnen verkennen. Hier liggen onder meer twee nationale parken: de Yorkshire Dales en de North York Moors. Naast Yorkshire rijden de Tourrenners ook door de universiteitsstad Cambridge en de hoofdstad Londen.

Sport in Schotland

Glasgow, waar in juli de 2014 Commonwealth Games plaatsvinden, is nog nooit zo levendig en dynamisch geweest. Een aantal nieuwe evenementenlocaties hebben het East End nieuw leven ingeblazen, en de culturele agenda staat bol van de kunst en muziek. Glasgow is ook een mooie uitvalsbasis om andere delen van Schotland te verkennen. Al met een uurtje rijden ben je in het nationaal park Loch Lomond and the Trossachs, uitstekend voor een dagtochtje of misschien zelfs een paar dagen midden in de natuur.

Homecoming Scotland

In het kader van Homecoming Scotland zijn er het hele jaar door evenementen ter ere van Schotland. Volgend jaar vormen ze een aanvulling op de belangrijkste sportevenementen in het land – de Ryder Cup en de Commonwealth Games – waardoor 2014 hét jaar wordt dat Schotland de wereld welkom heet. Naast nieuwe evenementen komen er ook spannende aanvullingen op de bestaande festivals, zoals Hogmanay, het Edinburgh Festival en het Spirit of Speyside Whisky Festival.

Herdenking van de Eerste Wereldoorlog

In 2014 is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak en dit feit zal in veel landen, ook in Groot-Brittannië worden herdacht. De Imperial War Museums (IWM) zullen centraal staan in de Britse herdenkingstentoonstellingen en -activiteiten. Veel mensen weten niet dat deze musea al ontstonden in 1917, toen de oorlog nog gaande was, met als doel ervoor te zorgen dat toekomstige generaties de oorzaken en gevolgen van de oorlog zouden begrijpen. Het Imperial War Museum in Londen is momenteel voor grootschalige renovatiewerkzaamheden gesloten, maar gaat volgend jaar open met nieuwe, innovatieve zalen vol bijzondere collecties over de Eerste Wereldoorlog. Ook in het Imperial War Museum North in Manchester gaat een interessante tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog open.

Dylan Thomas 100

In 2014 is er nog iets dat 100 jaar geleden gebeurde: de geboorte van Dylan Thomas. Deze Welshe schrijver en dichter, vooral beroemd geworden door Under Milk Wood en gedichten zoals Do not go gentle into that good night, heeft over de hele wereld veel invloed gehad. In heel 2014 wordt zijn leven en werk geëerd met een programma vol evenementen overal in Wales. Van Swansea, waar Thomas werd geboren en in het mooie badplaatsje Laugharne in het zuidwesten van Wales, waar hij lange tijd woonde.

Boek je vlucht en hotel naar Groot-Brittannië bij WTC

Goedkope vluchten boek je bij Schipholtickets

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder