Top 10 zonzekere vakantiebestemmingen ter wereld

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Egypte
Egypte
Wil je zeker zijn van een zonnige vakantie? Reis dan naar Egypte. Zoek je de hoogste temperaturen? Ga dan naar Dubai. Een aantal populaire vakantiebestemmingen, zoals Phuket in Thailand en de Seychellen, staat in de top 10 van vakantiebestemmingen waar de meeste regen valt op aarde. Dit blijkt uit onderzoek van Expedia.nl, expert op het gebied van reizen, waarbij bijna 250 vakantiebestemmingen met elkaar werden vergeleken.

Meest zonzekere plekken op aarde

De populaire vakantiebestemming Hurghada in Egypte is de meest zonzekere bestemming ter wereld. Daar valt gemiddeld slecht 3 mm regen per jaar en is de kans op een zonnige vakantie zeer waarschijnlijk. Dubai lijkt de beste combinatie te zijn met zonzekerheid en warmte. De stad staat op de vijfde plaats als het gaat om bestemmingen met de minste regen en heeft met 32 graden de hoogste gemiddelde jaartemperatuur van alle vakantiebestemmingen op aarde. Nederlanders hoeven niet zo ver te reizen voor zonzekerheid. De Canarische eilanden Fuerteventura en Lanzarote staan beide in de top 10 van meest zonzekere vakantiebestemmingen.

Opvallende resultaten

Uit het onderzoek komt verder een aantal opvallende resultaten naar voren. Zo is de gemiddelde jaartemperatuur in Amsterdam met 12,5 graden exact gelijk aan die van Edinburgh, Schotland. Het is te verwachten dat het in Schotland kouder is. Daarnaast is het opvallend dat het in Rotterdam minder regent (met 783 mm gemiddeld per jaar) dan in Rome ( met 797 mm gemiddeld per jaar) en in Londen (621 mm per jaar) valt er minder regen dan in Parijs (637 mm per jaar).

De populaire vakantiebestemming Phuket (2419 mm per jaar) staat op de vierde plaats als het gaat om bestemmingen met het meeste regen. Dat wordt veroorzaakt door het regenseizoen tussen mei en oktober. Ook de populaire Seychellen (2245 mm per jaar) komen voor in de top 10 vakantiebestemmingen waar de meeste regen valt.

Nederlanders zijn toe aan zonneschijn

René Nieuwmans, Senior Commercial Manager bij Expedia: “Nederlanders zijn dit jaar door zowel de koude winter als het koude voorjaar extra toe aan beter weer op hun vakantiebestemming. We hebben daarom gekeken naar de gemiddelde jaartemperatuur en de jaarlijkse neerslag van bijna 250 vakantiebestemmingen. We hopen op deze manier de Nederlandse consumenten zo goed mogelijk te ondersteunen bij het kiezen van de voor hen meest geschikte vakantiebestemming. Het blijkt uit onze boekingsgegevens dat zonnige vakantiebestemmingen dit jaar meer in trek zijn, maar daarbij zien we dat dit voor een kortere duur is dan andere jaren. Het lijkt er op dat mensen toe zijn aan een korte zonvakantie na deze koude periode.”

Globe
Globe

Over het onderzoek
Het onderzoek werd uitgevoerd door Wheather2Travel in bijna 250 vakantiebestemmingen over de hele wereld in opdracht van Expedia.

 



Top 10 - Vakantiebestemmingen met de minste regen

1) Hurghada, Egypte
2) Sharm el Sheikh, Egypte
3) Lima, Peru
4) Caïro, Egypte
5) Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
6) Muscat, Oman
7) Las Vegas, USA
8) Fuerteventura, Spanje
9) Lanzarote, Spanje
10) Amman, Jordanië


Top 10 - Warmste plekken op aarde

1) Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
2) Bangkok, Thailand
3) Banjul, Gambia
4) Ho Chi Minh City, Vietnam
5) Yangong, Myanmar
6) Jaipur, India
7) Angkor wat (Siem Reap), Vietnam
8) Kuala Lumpur, Singapore
9) Muscat, Oman
10)Zanzibar, Tanzania 

 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder