Santorini mooiste eiland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Santorini
Santorini
Griekenland heeft ambitieuze plannen om de komende jaren voor 50 miljard euro aan bezittingen te verkopen, om zo de schuldenlast van het land enigszins terug te brengen. De lijst is nog niet gepubliceerd, maar we zijn wel enorm benieuwd of Santorini erop staat. Zo ja, dan is er sprake van een buitenkans. Het eiland, onderdeel van de Cycladen in de Egeïsche Zee, is door het toonaangevende reismagazine Travel + Leisure betiteld als ’s werelds mooiste eiland van 2011.

In de top 10 staat met Sicilië nog één Europees eiland (op plek 6), de overige winnaars liggen ver weg. Opvallend is dat Hawaii met liefst drie plekken in de lijst voorkomt. De volledige top 10 ziet er als volgt uit:

  •  1 Santorini (Griekenland)
  •  2 Bali (Indonesië)
  •  3 Cape Breton (Nova Scotia)
  •  4 Boracay (Filippijnen)
  •  5 Great Barrier Reef eilanden (Australië)
  •  6 Sicilië (Italië)
  •  7 Big Island (Hawaii)
  •  8 Kauai (Hawaii)
  •  9 Maui (Hawaii)
  • 10 Galápagos (Ecuador)

's Werelds mooiste eiland zelf eens bezoeken?

Camperbeurs Hardenberg in 2018 nog groter!

Camperbeurs Hardenberg in 2018 nog groter!

Camperen is niet voor niets stijgend populair: lekker rondreizen en verblijven in je eigen vertrouwde omgeving, geen zorgen over het opzetten van een tent of het vinden van het juiste hotel om te overnachten. Een camper biedt veel vrijheid én zekerheid. Ervaar dit en nog veel meer tijdens de Camperbeurs in Evenementenhal Hardenberg. En met de winactie van Puur op reis maak je kans op gratis entreekaarten.

Lees verder

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Ontdek jezelf weer helemaal tijdens je wellnessbreak in Duitsland. Ervaar wie je bent en laat lichaam, geest en ziel verwennen. Wellness is zoveel meer dan een massage of een behandeling. Om je helemaal 'wel' te voelen heb je ook een actieve en gezonde lifestyle nodig. Met meer bewegen en licht en lekker eten.

Lees verder

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

Uit een enquete van VakantieDiscounter onder tweeduizend mensen blijkt dat we de zomervakantie gemiddeld waarderen met een 8,4. Een heerlijk vakantiegevoel dus, maar helaas blijkt dat prettige gevoel al na 3 dagen thuis weer te zijn verdwenen. Kun je dat gevoel een beetje rekken? We geven 7 tips.

Lees verder

Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

De vakantie is (bijna) voorbij... de beurzen en evenementen gaan weer van start. Zo ook de 50PlusBeurs, al 26 jaar ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers. Struin een dag rond tussen de 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Thematisch ingedeeld met workshops, presentaties en vele optredens op podia met muziek, modeshow en theater. Niemand verlaat de 50PlusBeurs met lege handen. En wil je gratis of met korting naar de beurs, doe dan mee met onze prijsvraag!

Lees verder

Mooie magische plekken in Nederland

Mooie magische plekken in Nederland

Er is een reden dat zoveel buitenlandse toeristen jaarlijks naar Nederland komen. Natuurlijk staan de steden Amsterdam en Rotterdam hoog in de bezoek-top-tien, maar er zijn nog veel meer mooie en magische plekken te vinden in ons eigen land. Skyscanner zette er al eens tien op een rijtje, Puur op reis vulde deze lijst aan en we nodigen jullie uit om je eigen favoriete, magische plek aan de lijst toe te voegen.

Lees verder

Traveling light? Nee, maar met de VAGO compressor wel compact

Traveling light? Nee, maar met de VAGO compressor wel compact

Reizen is je koffer vullen met spullen waarvan je denkt dat je ze nodig hebt. Vaak kun je wel met een/derde minder toe, maar ach, als je toch die 23 kilo mee mag nemen… Je koffer staat letterlijk bol van de kleding. En daar is gemakkelijk iets aan te doen: de VAGO reiscompressor waarmee je geen gewicht, maar wel ruimte bespaart.Ik testte de VAGO met de medium vacuümzak (50 x 60 centimeter) die bij de starterset wordt meegeleverd.

Lees verder