Santorini mooiste eiland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Santorini
Santorini
Griekenland heeft ambitieuze plannen om de komende jaren voor 50 miljard euro aan bezittingen te verkopen, om zo de schuldenlast van het land enigszins terug te brengen. De lijst is nog niet gepubliceerd, maar we zijn wel enorm benieuwd of Santorini erop staat. Zo ja, dan is er sprake van een buitenkans. Het eiland, onderdeel van de Cycladen in de Egeïsche Zee, is door het toonaangevende reismagazine Travel + Leisure betiteld als ’s werelds mooiste eiland van 2011.

In de top 10 staat met Sicilië nog één Europees eiland (op plek 6), de overige winnaars liggen ver weg. Opvallend is dat Hawaii met liefst drie plekken in de lijst voorkomt. De volledige top 10 ziet er als volgt uit:

  •  1 Santorini (Griekenland)
  •  2 Bali (Indonesië)
  •  3 Cape Breton (Nova Scotia)
  •  4 Boracay (Filippijnen)
  •  5 Great Barrier Reef eilanden (Australië)
  •  6 Sicilië (Italië)
  •  7 Big Island (Hawaii)
  •  8 Kauai (Hawaii)
  •  9 Maui (Hawaii)
  • 10 Galápagos (Ecuador)

's Werelds mooiste eiland zelf eens bezoeken?

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Hoe je ook reist, je beste maatje is vaak toch wel: je rugzak. Wandelaars, backpackers, maar ook tijdens een citytrip gaat je trouwe vriend overal met je mee. Je hebt er waarschijnlijk een flink bedrag voor betaald, dus je wil natuurlijk dat hij ook lang mee gaat. Hoe zorg je er voor dat je rugzak nog jaren mee op reis kan?

Lees verder

Auto huren in het buitenland? Ga op zeker!

Auto huren in het buitenland? Ga op zeker!

Een auto huren tijdens een buitenlandse vakantie is voor velen de ultieme vorm van vrijheid en flexibiliteit, bijvoorbeeld om op die manier bezienswaardigheden te bezoeken. Een kwart van de Nederlandse huurders sluit daarbij echter geen extra verzekeringen af, omdat de standaardverzekering in hun ogen prima voldoet. Maar is dat wel zo? Enkele redenen om een all-in huurauto te kiezen.

Lees verder

10 bijzondere overnachtingen op de Grand Tour of Switzerland

10 bijzondere overnachtingen op de Grand Tour of Switzerland

Een hotel, camping, B&B, appartement... het kan natuurlijk altijd. Maar in Zwitserland hebben ze ook overnachtingsplekken die 'anders dan anders' zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van slapen in een iglo? Of hangen in de Jura? Eco is mogelijk in boerderijschuurtjes en echte waaghalzen kunnen hun ogen sluiten, hangend tegen een imposante rotswand. Dat wil zeggen, als je je ogen dicht durft te doen, zo hoog boven de grond. Bekijk deze 10 bijzondere Zwitserse slaapplekken.

Lees verder

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Heerlijk een paar maanden met de camper op pad of een lange rondreis maken. Eindelijk heb je tijd om die plannen werkelijkheid te laten worden. Hoe bereid je je voor op een langere afwezigheid?

Lees verder

De vele kanten van Utrecht

De vele kanten van Utrecht

Utrecht: stad van Dick Bruna en zijn nijntje, de Domtoren, het Rietveld Schröderhuis, Museum Speelklok, winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar ook van studentencafés, restaurants in werfkelders, evenementen, wandelingen, boottochtjes over de grachten, sport. De vierde stad van Nederland kan zich in alles meten met de grote drie: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Ontdek jezelf weer helemaal tijdens je wellnessbreak in Duitsland. Ervaar wie je bent en laat lichaam, geest en ziel verwennen. Wellness is zoveel meer dan een massage of een behandeling. Om je helemaal 'wel' te voelen heb je ook een actieve en gezonde lifestyle nodig. Met meer bewegen en licht en lekker eten.

Lees verder