Las Vegas weer in de lift

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Las Vegas
Las Vegas
Nadat een paar jaar lang de bezoekersaantallen stagneerden ten gevolge van de economische crisis is Las Vegas weer helemaal ‘back on track’. Steeds meer internationale bezoekers vinden weer de weg naar deze gok- en entertainment hoofdstad van de wereld, zo blijk uit onderzoek van het US Department of Commerce. Van het totaal aantal bezoekers komt 18 procent uit andere landen dan de Verenigde Staten.
 
Meer dan 20 procent daarvan komt uit Canada, Australië, Duitsland, Frankrijk, China en Zuid-Korea genereerden meer dan 20 procent van de toename. Het aantal Zuid-Koreanen nam met 60 procent toe door ontheffing van de visumplicht en de mogelijkheid om non-stop van Seoul naar Las Vegas (Nevada) te vliegen. In 2010 nam het aantal bezoekers uit China toe met 38 procent.
 
Nederland op 15e plek
Nederland staat in de top 20 van belangrijke markten voor de VS op een 15e plaats. Het aantal zakenbezoeken stijgt: in maart 2011 bijna 19 procent meer dan in maart 2010. Het aantal recreatieve Nederlandse bezoeken is gelijk aan dat van 2010. “Internationale zakenbezoeken zijn dan ook een speerpunt”, zegt Rossi Ralenkotter, CEO van de Las Vegas Convention and Visitors Authority (LVCVA). “Ons doel is om het internationale marktaandeel te verhogen met 30 procent in de komende 10 jaar. Viva Las Vegas dus. ” De LVCVA promoot Las Vegas wereldwijd met behulp van 15 partners vertegenwoordigd in meer dan 70 landen.
Ook naar het ruige Westen van de Verenigde Staten?

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Hoe je ook reist, je beste maatje is vaak toch wel: je rugzak. Wandelaars, backpackers, maar ook tijdens een citytrip gaat je trouwe vriend overal met je mee. Je hebt er waarschijnlijk een flink bedrag voor betaald, dus je wil natuurlijk dat hij ook lang mee gaat. Hoe zorg je er voor dat je rugzak nog jaren mee op reis kan?

Lees verder

Auto huren in het buitenland? Ga op zeker!

Auto huren in het buitenland? Ga op zeker!

Een auto huren tijdens een buitenlandse vakantie is voor velen de ultieme vorm van vrijheid en flexibiliteit, bijvoorbeeld om op die manier bezienswaardigheden te bezoeken. Een kwart van de Nederlandse huurders sluit daarbij echter geen extra verzekeringen af, omdat de standaardverzekering in hun ogen prima voldoet. Maar is dat wel zo? Enkele redenen om een all-in huurauto te kiezen.

Lees verder

10 bijzondere overnachtingen op de Grand Tour of Switzerland

10 bijzondere overnachtingen op de Grand Tour of Switzerland

Een hotel, camping, B&B, appartement... het kan natuurlijk altijd. Maar in Zwitserland hebben ze ook overnachtingsplekken die 'anders dan anders' zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van slapen in een iglo? Of hangen in de Jura? Eco is mogelijk in boerderijschuurtjes en echte waaghalzen kunnen hun ogen sluiten, hangend tegen een imposante rotswand. Dat wil zeggen, als je je ogen dicht durft te doen, zo hoog boven de grond. Bekijk deze 10 bijzondere Zwitserse slaapplekken.

Lees verder

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Heerlijk een paar maanden met de camper op pad of een lange rondreis maken. Eindelijk heb je tijd om die plannen werkelijkheid te laten worden. Hoe bereid je je voor op een langere afwezigheid?

Lees verder

De vele kanten van Utrecht

De vele kanten van Utrecht

Utrecht: stad van Dick Bruna en zijn nijntje, de Domtoren, het Rietveld Schröderhuis, Museum Speelklok, winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar ook van studentencafés, restaurants in werfkelders, evenementen, wandelingen, boottochtjes over de grachten, sport. De vierde stad van Nederland kan zich in alles meten met de grote drie: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Ontdek jezelf weer helemaal tijdens je wellnessbreak in Duitsland. Ervaar wie je bent en laat lichaam, geest en ziel verwennen. Wellness is zoveel meer dan een massage of een behandeling. Om je helemaal 'wel' te voelen heb je ook een actieve en gezonde lifestyle nodig. Met meer bewegen en licht en lekker eten.

Lees verder