Las Vegas weer in de lift

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Las Vegas
Las Vegas
Nadat een paar jaar lang de bezoekersaantallen stagneerden ten gevolge van de economische crisis is Las Vegas weer helemaal ‘back on track’. Steeds meer internationale bezoekers vinden weer de weg naar deze gok- en entertainment hoofdstad van de wereld, zo blijk uit onderzoek van het US Department of Commerce. Van het totaal aantal bezoekers komt 18 procent uit andere landen dan de Verenigde Staten.
 
Meer dan 20 procent daarvan komt uit Canada, Australië, Duitsland, Frankrijk, China en Zuid-Korea genereerden meer dan 20 procent van de toename. Het aantal Zuid-Koreanen nam met 60 procent toe door ontheffing van de visumplicht en de mogelijkheid om non-stop van Seoul naar Las Vegas (Nevada) te vliegen. In 2010 nam het aantal bezoekers uit China toe met 38 procent.
 
Nederland op 15e plek
Nederland staat in de top 20 van belangrijke markten voor de VS op een 15e plaats. Het aantal zakenbezoeken stijgt: in maart 2011 bijna 19 procent meer dan in maart 2010. Het aantal recreatieve Nederlandse bezoeken is gelijk aan dat van 2010. “Internationale zakenbezoeken zijn dan ook een speerpunt”, zegt Rossi Ralenkotter, CEO van de Las Vegas Convention and Visitors Authority (LVCVA). “Ons doel is om het internationale marktaandeel te verhogen met 30 procent in de komende 10 jaar. Viva Las Vegas dus. ” De LVCVA promoot Las Vegas wereldwijd met behulp van 15 partners vertegenwoordigd in meer dan 70 landen.
Ook naar het ruige Westen van de Verenigde Staten?

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Reaal AOV waarschuwt mensen voor lichamelijke ongemakken na een lange vlucht of lange autoritten. Vooral in de zomervakantie zitten mensen vaak veel langer in het vliegtuig of in de auto dan dat zij gewend zijn en dat kan belastend zijn voor je rug, nek en schouders. 

Lees verder

Maak een roadtrip en ‘hit the road’

Maak een roadtrip en ‘hit the road’

Vliegen naar een mooie bestemming en dan met een huurauto op pad om de verborgen parels van de omgeving te ontdekken. De roadtrip is niet voor niets voor  veel mensen dé ultieme manier van vakantievieren.

Lees verder

Reizen is dingen beleven, liefst ver weg

Reizen is dingen beleven, liefst ver weg

Ontdekkingen doen, avonturen beleven. Bijna de helft van de Nederlanders gaat om die reden op reis, zo is naar voren gekomen in een groot Europees vakantieonderzoek. Kennelijk leeft de Nederlander graag nu, en bij voorkeur niet straks. Voetbalwedstrijden volgen op je mobieltje op het strand van Zandvoort, kan altijd nog. Net als luieren in een hangmat op de Hoge Veluwe of die alles inclusief vakantie in een resort in het zuiden van Europa.

Lees verder

Corso Zundert zet de bloemetjes buiten

Corso Zundert zet de bloemetjes buiten

De grensgemeente Zundert in het zuiden van Nederland telt ongeveer tienduizend inwoners. En bijna het hele dorp heeft last van de corsokoorts. Wil je zelf zien waarom het dorp al meer dan tachtig jaar met de corso’s de bloemetjes buiten zet? Doe dan mee aan onze prijsvraag en win kaarten voor dit jaarlijks evenement.

 

Lees verder

Kroatië, ook voor de fietsvakantie

Kroatië, ook voor de fietsvakantie

Kroatië zet zich meer en meer op de kaart als fietsland. Op het populaire schiereiland Istrië liggen zo’n 60 routes met een totale lengte van 2600 kilometer, maar ook elders in het land groeien de mogelijkheden gestaag. Zo behoort de hoofdstad Zagreb inmiddels tot de meest fietsvriendelijke steden van Europa, die heerlijk op eigen houtje of met een gids op twee wielen kan worden ontdekt.

Lees verder

Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

De 50PlusBeurs is al 26 jaar ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers met 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Thematisch ingedeeld met workshops, presentaties en vele optredens op podia met muziek, modeshow en theater. Niemand verlaat de 50PlusBeurs met lege handen. En jij kunt kaarten winnen of met korting naar de beurs!

Lees verder