Vakantie kost miljarden

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

vakantie
vakantie
Nederlanders hebben in 2010 ongeveer 15 miljard euro uitgegeven aan zo’n 36 miljoen vakanties. Tachtig procent van het geld (12 miljard) werd besteed aan vakanties over de grens, zo heeft het CBS becijferd. Ter vergelijking: aan voedingsmiddelen gaven de Nederlanders in datzelfde jaar bijna 25 miljard euro uit.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft de economische crisis nauwelijks invloed gehad op de vakantiebestedingen. „In de laatste twee jaar zijn de uitgaven aan binnenlandse vakanties vrijwel gelijk gebleven.” Hetzelfde geldt voor de buitenlandse vakanties. Het afgelopen jaar gingen ruim acht op de tien mensen een of meer keer op vakantie.

Noordzee 

De binnenlandse bestemmingen waren goed voor 94 miljoen overnachtingen. „De badplaatsen aan de Noordzee prijken met 13 procent van alle lange binnenlandse vakanties al jaren op de eerste plaats als vakantiebestemming”, aldus het CBS. Bij lange vakanties in het buitenland is Frankrijk nog steeds favoriet. Duitsland is met afstand tweede.

Duitsland 

Wel daalt het aantal overnachtingen van Nederlanders in Frankrijk en stijgt het aantal in Duitsland. „In Duitsland worden relatief veel korte vakanties doorgebracht.” Ongeveer 16 procent van de lange vakanties over de grens brengen de Nederlanders in Frankrijk door, Duitsland kwam aan 14 procent.

Win kaarten voor de Vakantiebeurs en krijg de wereld aan je voeten!

Win kaarten voor de Vakantiebeurs en krijg de wereld aan je voeten!

Wil je in een dag de wereld rond? Kom dan van 10 tot en met 13 januari naar de Vakantiebeurs in Utrecht. De hele dag ligt de wereld aan je voeten en kun je nieuwe landen en culturen ontdekken en je laten inspireren voor je volgende vakantie. Nieuwe landen dit jaar zijn onder andere Libanon, Georgië en het emiraat Ras al Khaimah. Wil je alles ontdekken? Doe dan mee met onze actie en win gratis entreekaarten voor de Vakantiebeurs.

Lees verder

6 Tips voor meer rust en kalmte

6 Tips voor meer rust en kalmte

Druk, druk druk... veel tijd voor iedereen en alles en zo weinig tijd voor jezelf. En toch is het belangrijk om tijd vrij te maken om even te kunnen ontspannen. Maar dat is moeilijk. We weten niet altijd wat we moeten doen en gaan gestresst op zoek naar tijd voor onszelf. Maar hoe vind je die tijd? We kunnen daar best een beetje hulp bij gebruiken.

Lees verder

In balans met yoga en meditatie

In balans met yoga en meditatie

Met yoga kun je je lichaam en geest in balans krijgen, en houden. Je kunt het leven beter aan en stress heeft minder vat op je. Bijkomend voordeel van yoga is dat je lijf er een stuk soepeler van wordt. Met yoga en meditatie neem je even tijd voor jezelf. En yoga en meditatie zweverig? Nee, zeker niet. Wie regelmatig yoga- en meditatieoefeningen doet komt juist weer met beide benen op de grond. Er is steeds meer belangstelling voor yoga en meditatie.Daarom hebben we ons wellnessdossier over yoga uitgebreid!

Lees verder

Op de ski’s en andere winteractiviteiten in het Noorse Beitostølen

Op de ski’s en andere winteractiviteiten in het Noorse Beitostølen

Wist je dat je in Noorwegen prima uit de voeten kunt op de lange latten? Of voor een andere wintersportactiviteit zoals langlaufen, sneeuwschoenwandelen of snowboarden? Van beginner tot pro, er is keus genoeg. Wil je eens anders-dan-anders op skivakantie kies dan deze winter voor Geilo, Hemsedal, Norefjell, Trysil, Myrkdalen of Beitostølen.

Lees verder

15 bijzondere kerstmarkten in het buitenland

15 bijzondere kerstmarkten in het buitenland

December is de maand van de kerstmarkten, in binnen- en buitenland. In eigen land zijn uiteraard Amsterdam, Valkenburg en Dordrecht bekende toppers, maar ook net over de grens zijn er veel interessante mogelijkheden. Puur op reis zet 15 mooie evenementen in Duitsland, België, het noorden van Frankrijk en één in Hongarije op een rij.

Lees verder

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Hoe je ook reist, je beste maatje is vaak toch wel: je rugzak. Wandelaars, backpackers, maar ook tijdens een citytrip gaat je trouwe vriend overal met je mee. Je hebt er waarschijnlijk een flink bedrag voor betaald, dus je wil natuurlijk dat hij ook lang mee gaat. Hoe zorg je er voor dat je rugzak nog jaren mee op reis kan?

Lees verder