Vakantie kost miljarden

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

vakantie
vakantie
Nederlanders hebben in 2010 ongeveer 15 miljard euro uitgegeven aan zo’n 36 miljoen vakanties. Tachtig procent van het geld (12 miljard) werd besteed aan vakanties over de grens, zo heeft het CBS becijferd. Ter vergelijking: aan voedingsmiddelen gaven de Nederlanders in datzelfde jaar bijna 25 miljard euro uit.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft de economische crisis nauwelijks invloed gehad op de vakantiebestedingen. „In de laatste twee jaar zijn de uitgaven aan binnenlandse vakanties vrijwel gelijk gebleven.” Hetzelfde geldt voor de buitenlandse vakanties. Het afgelopen jaar gingen ruim acht op de tien mensen een of meer keer op vakantie.

Noordzee 

De binnenlandse bestemmingen waren goed voor 94 miljoen overnachtingen. „De badplaatsen aan de Noordzee prijken met 13 procent van alle lange binnenlandse vakanties al jaren op de eerste plaats als vakantiebestemming”, aldus het CBS. Bij lange vakanties in het buitenland is Frankrijk nog steeds favoriet. Duitsland is met afstand tweede.

Duitsland 

Wel daalt het aantal overnachtingen van Nederlanders in Frankrijk en stijgt het aantal in Duitsland. „In Duitsland worden relatief veel korte vakanties doorgebracht.” Ongeveer 16 procent van de lange vakanties over de grens brengen de Nederlanders in Frankrijk door, Duitsland kwam aan 14 procent.

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Heerlijk een paar maanden met de camper op pad of een lange rondreis maken. Eindelijk heb je tijd om die plannen werkelijkheid te laten worden. Hoe bereid je je voor op een langere afwezigheid?

Lees verder

De vele kanten van Utrecht

De vele kanten van Utrecht

Utrecht: stad van Dick Bruna en zijn nijntje, de Domtoren, het Rietveld Schröderhuis, Museum Speelklok, winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar ook van studentencafés, restaurants in werfkelders, evenementen, wandelingen, boottochtjes over de grachten, sport. De vierde stad van Nederland kan zich in alles meten met de grote drie: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Ontdek jezelf weer helemaal tijdens je wellnessbreak in Duitsland. Ervaar wie je bent en laat lichaam, geest en ziel verwennen. Wellness is zoveel meer dan een massage of een behandeling. Om je helemaal 'wel' te voelen heb je ook een actieve en gezonde lifestyle nodig. Met meer bewegen en licht en lekker eten.

Lees verder

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

Uit een enquete van VakantieDiscounter onder tweeduizend mensen blijkt dat we de zomervakantie gemiddeld waarderen met een 8,4. Een heerlijk vakantiegevoel dus, maar helaas blijkt dat prettige gevoel al na 3 dagen thuis weer te zijn verdwenen. Kun je dat gevoel een beetje rekken? We geven 7 tips.

Lees verder

Mooie magische plekken in Nederland

Mooie magische plekken in Nederland

Er is een reden dat zoveel buitenlandse toeristen jaarlijks naar Nederland komen. Natuurlijk staan de steden Amsterdam en Rotterdam hoog in de bezoek-top-tien, maar er zijn nog veel meer mooie en magische plekken te vinden in ons eigen land. Skyscanner zette er al eens tien op een rijtje, Puur op reis vulde deze lijst aan en we nodigen jullie uit om je eigen favoriete, magische plek aan de lijst toe te voegen.

Lees verder

Traveling light? Nee, maar met de VAGO compressor wel compact

Traveling light? Nee, maar met de VAGO compressor wel compact

Reizen is je koffer vullen met spullen waarvan je denkt dat je ze nodig hebt. Vaak kun je wel met een/derde minder toe, maar ach, als je toch die 23 kilo mee mag nemen… Je koffer staat letterlijk bol van de kleding. En daar is gemakkelijk iets aan te doen: de VAGO reiscompressor waarmee je geen gewicht, maar wel ruimte bespaart.Ik testte de VAGO met de medium vacuümzak (50 x 60 centimeter) die bij de starterset wordt meegeleverd.

Lees verder