Vakantie kost miljarden

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

vakantie
vakantie
Nederlanders hebben in 2010 ongeveer 15 miljard euro uitgegeven aan zo’n 36 miljoen vakanties. Tachtig procent van het geld (12 miljard) werd besteed aan vakanties over de grens, zo heeft het CBS becijferd. Ter vergelijking: aan voedingsmiddelen gaven de Nederlanders in datzelfde jaar bijna 25 miljard euro uit.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft de economische crisis nauwelijks invloed gehad op de vakantiebestedingen. „In de laatste twee jaar zijn de uitgaven aan binnenlandse vakanties vrijwel gelijk gebleven.” Hetzelfde geldt voor de buitenlandse vakanties. Het afgelopen jaar gingen ruim acht op de tien mensen een of meer keer op vakantie.

Noordzee 

De binnenlandse bestemmingen waren goed voor 94 miljoen overnachtingen. „De badplaatsen aan de Noordzee prijken met 13 procent van alle lange binnenlandse vakanties al jaren op de eerste plaats als vakantiebestemming”, aldus het CBS. Bij lange vakanties in het buitenland is Frankrijk nog steeds favoriet. Duitsland is met afstand tweede.

Duitsland 

Wel daalt het aantal overnachtingen van Nederlanders in Frankrijk en stijgt het aantal in Duitsland. „In Duitsland worden relatief veel korte vakanties doorgebracht.” Ongeveer 16 procent van de lange vakanties over de grens brengen de Nederlanders in Frankrijk door, Duitsland kwam aan 14 procent.

Mooie en 'lekkere' fietstochten in Duitsland

Mooie en 'lekkere' fietstochten in Duitsland

Of je nu kiest voor een e-bike, mountainbike of toerfiets, in Duitsland haal je je fietshart op langs interessante en afwisselende fietsroutes als de EmsRadweg, Neckartal-Radweg, RuhrtalRadweg en Weser-Radweg. Vanaf je zadel zie je prachtige natuur, kom je door leuke plaatsjes en fiets je langs rivieren zonder grote beklimmingen. Extra lekker: de regionale delicatessen langs de routes. De vier van de in totaal zeven fietsroutes werken samen onder de naam ‘De mooiste fietspaden langs rivieren in Duitsland’. De andere drie zijn de Elberadweg, Mosel-Radweg en de Rijnfietsroute.

Lees verder

Shortlease, het beste van twee werelden

Shortlease, het beste van twee werelden

In je droomauto op vakantie? Bijvoorbeeld met die nieuwe Duitse krachtpatser, die stevige Franse SUV of die aantrekkelijke Aziatische alleskunner? Die mogelijkheid is dichterbij dan je denkt. De oplossing heet shortlease, waarin de voordelen van een standaard leasecontract (gunstige tarieven) worden gecombineerd met die van een huurovereenkomst (flexibiliteit).

Lees verder

Worden wellnessbehandelingen betaald door zorgverzekeraar?

Worden wellnessbehandelingen betaald door zorgverzekeraar?

Een wellnessbehandeling kan vele positieve effecten op je gezondheid hebben. Daarom worden dan ook steeds meer wellnessbehandelingen vergoed door zorgverzekeraars. Aan de meeste van deze vergoedingen zijn strikte voorwaarden verbonden. Het is daarom van groot belang dat je je hier eerst goed in verdiept. Je eigen zorgverzekering vergelijken en kijken naar alternatieve verzekeringen is hierbij de eerste stap.

Lees verder

Keukenhof zet de bloemetjes weer buiten

Keukenhof zet de bloemetjes weer buiten

Op 22 maart opent Keukenhof voor de negenenzestigste maal haar poorten. Acht weken later, bij de sluiting op 13 mei 2018, zullen meer dan 1 miljoen bezoekers uit alle delen van de wereld de bloemententoonstelling hebben bezocht. Keukenhof levert daarmee een grote bijdrage aan de toeristische- en de bloemensector in Nederland.

Lees verder

Win hippe geitenwollen sokken... die niet kriebelen!

Win hippe geitenwollen sokken... die niet kriebelen!

Geitenwollensokken; het heeft misschien niet direct een heel trendy imago, maar het Nederlandse merk SOXS bewijst het tegendeel. Deze heerlijk warme, ademende en zachte sokken zijn een weldaad voor je voeten. En laten ze nou nog eens hip zijn ook!

Lees verder

Reizen en bier: bezoek deze 5 Europese bierbrouwerijen

Reizen en bier: bezoek deze 5 Europese bierbrouwerijen

Ben jij gek reizen én op bier? Dan is er – naast een lekker biertje aan de bar of op het terras – niets leuker dan een bezoekje aan een bierbrouwerij. In Europa vind je een groot aantal bijzondere brouwerijen die je zeker een keertje bezocht moet hebben. De volgende 5 bierbrouwerijen mag je als liefhebber absoluut niet gemist hebben.

Lees verder