Ontspannen in het Osnabrücker Land

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vrouw in bad
Wellness in Duitsland
In het Osnabrücker Land, net over de Duitse grens, vindt u een uitgebreid aanbod aan spa’s, hotels en kuuroorden. Gelegen in het natuurpark TERRA.vita biedt deze wellnessregio een uitgebreid gezondheids- en beautyaanbod. Vier kuuroorden, die niet ver van elkaar liggen, vormen samen een wellness-paradijs tussen het heuvelachtige Wiehengebergte en het Teutoburger Woud. In het oude Bad Rothenfelde, het thermen-kuuroord Bad Essen, de Kneipp-badplaats Bad Iburg en het geneeskrachtige Bad Laer geniet u, naast klassieke behandelingen, ook van oosterse therapieën en individuele wellnessprogramma’s.  

Dichtbij en toch ver weg

Het Osnabrücker Land ligt niet ver van de grens, maar dankzij de heuvelachtige omgeving krijgt u toch het idee er even helemaal 'uit' te zijn! En de idyllische ligging van de kuuroorden draagt absoluut bij aan het gevoel van ontspanning. In deze bosrijke omgeving kunt u ook genieten van schitterende wandel,- en fietsroutes. Even shoppen? Dat kan in de historische stad Osnabrück. De circa 160.000 inwoners tellende Vredesstad ligt op slechts een uur rijden vanaf de grens bij Hengelo en is ook met de ICE prima te bereiken. Osnabrück is bij de Nederlanders vooral bekend om de jaarlijkse kerstmarkt en de Meimarkt. Daarnaast is er ook op cultureel en culinair gebied veel te beleven. 

Bad Essen

Vakwerkhuis
Puuropreis: Bad Essen
Prachtig gelegen tussen het Noord-Duitse laagland en het Wiehengebergte is Bad Essen een aantrekkelijke plek om tot rust te komen.De zoutwater-arena in de binnenstad werd een aantal jaar geleden gebouwd ter ere van het tuinenfestival en geldt sindsdien als dé attractie van Bad Essen. De zoutwaterbronnen en behandelingen zijn ook geschikt voor mensen met reumatische en/of orthopedische klachten. In Bad Essen kunt u terecht voor verschillende medische adviezen, therapieën en cursussen. Een weekendje rust of een dagje uit? Alles kan. Het kuuroord beschikt over een prachtige Lacuna Spa, een saunapark en een verschillende (zoutwater)baden. Het historische stadje staat niet alleen bekend om de frisse lucht en lieflijke vakwerkhuisjes, maar ook vanwege de omgeving waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Ontdek bijvoorbeeld echte dinosaurusafdrukken tijdens de DivaWalk of breng eens een bezoek aan het Park en Museum Kalkriese.

Bad Iburg

Bospad
Puuropreis: Bad Iburg
Voor Nederlanders is Bad Iburg één van de bekendste kuuroorden in Duitsland. Dit officieel erkende Kneipp-oord bevat verschillende parken en instellingen waar u terecht kunt voor een breed scala aan therapieën, massages en beautyfaciliteiten. De ideale combinatie van het uitgebreide medische aanbod en de gezonde lucht maakt het kuuroord populair bij mensen met reumatische en astmatische klachten. Het idyllische stadje is goed bereikbaar en door de ligging in een heuvelachtige omgeving een ideale plek voor een een weekendje weg. Bekende bezienswaardigheden zijn het prachtige slotkasteel Iburg en de Dörenberg, met 331 meter de hoogste berg in het Osnabrücker Land. Bad Iburg heeft verschillende arrangementensamengesteld om een bezoek aan een van de klinieken te kunnen combineren met de bezienswaardigheden van de omgeving. Bijvoorbeeld een stevige wandeling en 's avonds lekker bijkomen met een Kneipp-voetenmassage in een luxe hotel. 

Bad Laer

Bank met boom
Puuropreis: Bad Laer
Al eeuwenlang staat het in het Teutoburger Woud gelegen plaatsje Bad Laer bekend om de geneeskrachtige en rustgevende werking van de zoutwaterbronnen. Met de opening van het kuurcentrum in het jaar 1975 werd Bad Laer een officieel erkend kuuroord en mocht het de titel ‘Bad’ dragen. Inmiddels beschikt Bad Laer over een uitgebreid gezondheidsnetwerk met een kuur,- en recreatiepark en een aantal zoutwaterbaden. Alleen al het kuurpark is een uitstapje voor het hele gezin! In het park vindt u een enorm bassin, botanische tuinen en het historische restaurant “zur Mühle”. Kinderen vermaken zich in de grote speeltuin en het spannende doolhof. Het wellness-centrum biedt verschillende kuurbehandelingen; geneeskrachtige baden, inhalatietherapieën, massage en modderbaden. Ga de ‘zoutgrot’ in en geniet op een comfortabel ligbed 45 minuten lang van de unieke sfeer. Wilt u zich een weekendje helemaal in de watten laten leggen, dan bent u hier aan het juiste adres. Wat dacht u van 3 overnachtingen in een luxe hotel met overdag heerlijke massages en een bezoek aan de zoutwaterbaden?

Bad Rothenfelde

Gradier
Puuropreis: Bad Rothenfelde
Bad Rothenfelde is het oudste kuuroord in het Osnabrücker Land. Hier kunt u 'gezondheid' letterlijk zien en ruiken: in het kuurcentrum staan twee grote gradeerwerken waaruit het zoute water zachtjes naar beneden sijpelt. Rondom de gradeerwerken ligt het uitgestrekte park met een uitgebreid recreatief en cultureel aanbod. De badplaats is een officieel erkend geneeskrachtig kuuroord met koolzuurhoudend zoutwater. De behandelingen vinden plaats in gespecialiseerde klinieken, inhalatie-inrichtingen en het dialysecentrum. Laat uw gewrichten en spieren onderhanden nemen en geniet van verschillende massages. Vergeet ook niet een stevige wandeling te maken in de rozentuin van het park. Het arrangementenaanbod van Bad Rothenfelde is breed: van een weekendje wellness in het Ferienhof Temme tot een exclusieve verwenweek in het Haus-Noltmann-Peters. 

Informatie
Voor meer informatie over deze bestemmingen: kijk op de website van het Osnabrückerland!

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder