Voor wie graag wandelt en fietst

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Fietsvakantie
Fietsvakantie
Wandelvakantie
Wandelvakantie
Wandelen op het Pieterpad, fietsen over Madagascar. Heel verschillende vakantieactiviteiten, die toch iets met elkaar gemeen hebben. Over beide tochten kun je namelijk in één weekeinde alles te weten komen. Je moet er zaterdag 11 en/of zondag 12 februari voor naar de Amsterdam RAI, waar op beide dagen van 10 tot 17 uur de Fiets en Wandelbeurs is. Je vindt er de laatste reisinformatie en de nieuwste snufjes op het gebied van wandelen en fietsen!

Uit de honderden deelnemers van de Fiets en Wandelbeurs licht Puur op reis er voor deze gelegenheid drie Europese landen uit: gastland Duitsland, Montenegro en Polen.

Duitsland

Fietsen in Duitsland
Fietsen in Duitsland
Fietsen en wandelen wint in Duitsland steeds meer terrein. Je vindt er inmiddels meer dan 200 langeafstandsfietsroutes, die gezamenlijk een afstand van liefst 70.000 kilometer overbruggen. Verder kun je 200.000 kilometer wandelen op gemarkeerde routes, waarvan enkele zelfs een officieel certificaat hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een derde van alle Europese toeristen in Duitsland kiest voor een actieve vakantie, vaak aangevuld met heerlijke relaxmomenten. Per slot van rekening is Duitsland nog altijd het wellnessland bij uitstek. En om het voor de rustzoekers allemaal nog aantrekkelijker te maken, hebben we in samenwerking met een luxueus hotel een mooie lezersaanbieding opgezet!
Een paar mooie fietsmogelijkheden bij onze oosterburen willen we je trouwens niet onthouden. Langs de Moezel vind je de Mosel-radweg, door Beieren en Oostenrijk kun je fietsen over de Mozart-radweg, in het Münsterland vind je honderden kilometers aan vrijliggende fietspaden en rustige wegen voor wie van kastelen houdt, kan grenzeloos gaan genieten op die Romantische Strasse.
Belangstelling gekregen voor Duitsland? Bekijk dan ons uitgebreide reisaanbod vol stedenschoon, ecologische onderkomens en andere prachtige plekken.

Montenegro

Wandelen in Montenegro
Wandelen in Montenegro
Montenegro is voor het eerst aanwezig op de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam. Het land zet zich neer als ideale bestemming voor de actieve vakantieganger. Door bosgebieden, langs bergmassieven en rond gletsjermeren ligt 6000 kilometer aan wandel- en mountainbikepaden. De routes hebben bijna allemaal uniforme bewegwijzering. Om fietsers en wandelaars onderweg heerlijk onderdak te bieden, is het concept Bed & Bike ontwikkeld. Naast informatie over het bewuste gebied is hier altijd een ruimte waar je je fiets veilig kunt stallen, een plek om kleding te wassen en te drogen en is er altijd een reparatieset voor je rijwiel beschikbaar.
In de ontwikkeling van het toerisme is samenwerking met de buurlanden belangrijk. Een voorbeeld is het project Peaks of the Balkans. Deze wandelroute in de Prokletije (‘verdoemde bergen’) verbindt enkele hoogtepunten van Montenegro, Albanië en Kosovo met elkaar. Het project is tot stand gekomen met steun van de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SNV en de Duitse GIZ. Inmiddels is een overeenkomst getekend tussen de autoriteiten van de drie landen. Die maakt grensoverschrijdende wandeltochten mogelijk, zonder dat je langs officiële grensovergangen moet. Je moet vooraf alleen wel even toestemming voor de tocht vragen. Wil je overigens meer weten over de Prokletije? Paul Wennekes, kenner van Montenegro, geeft op de beurs lezingen over de ‘verdoemde bergen’.
Belangstelling gekregen voor Montenegro? Maak dan deze reis, waarin natuurschoon en geschiedenis zijn gebundeld.

Polen

Fietsvakantie
Fietsvakantie
Polen heeft deskundigheid uit binnen- en buitenland ingeroepen om de fietsmogelijkheden in het land beter voor het voetlicht te brengen. Als bezoeker kun je onder andere terecht bij Andrzej Kaleniewicz. De fietsexpert uit Polen en auteur van fietsgidsen en reisboeken weet bijvoorbeeld alles over de regio Wielkopolska. De Nederlander Bert Sitters heeft een fietsreis langs de Grote Meren gemaakt en kan daar sfeervol over verhalen.
Belangstelling gekregen voor Polen? Bekijk dan ons aanbod van reizen door oerbossen en gebergten.


E-bikes, tandems, kinderen en bagagewagens 

Een beurs is natuurlijk geen beurs als er geen thema’s zijn. Ook de Fiets en Wandelbeurs heeft er verscheidene. Zo kun je op het grootste overdekte fietsparcours van de Benelux (bijna 2000m²) onder deskundige begeleiding e-bikes testen. Fietsen met trapondersteuning worden namelijk steeds populairder, ook onder jongeren. Wie meer over de mogelijkheden van deze fietsen wil weten, die zou de lezing van Theresa Hansen moeten volgen. Zij vertelt alles over reizen op elektrische fietsen langs de noordoostelijke kust van Spanje.
Wil je al op voorhand de voor- en nadelen van een e-bike tegen elkaar afzetten? Raadpleeg dan deze checklist!
Een andere aparte fiets is en blijft de tandem. De Tandemclub zet een informatiepunt op, waar je alles over deze lange tweewieler te weten kunt komen. Natuurlijk, een proefritje maken mag ook.
En ten slotte: op pad met de kids? In het paviljoen Fietsen met kinderen kom je alles te weten, onder meer over georganiseerde fietsvakanties. Op deze plek vind je trouwens ook moderne karretjes en aanhangwagens, waarin je de bagage veilig en droog achter je fiets kunt vervoeren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder