'Milieuramp in regenwoud'

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

illegale kap Amazone
illegale kap Amazone
Slecht nieuws voor de liefhebbers van het regenwoud in het Amazonegebied. De Kamer van Afgevaardigden in Brazilië heeft in ruime meerderheid ingestemd met een wet, die het kappen van meer bomen mogelijk maakt. Milieubeschermers zijn faliekant tegen de nieuwe wet; zij vrezen voor een milieuramp.

Landeigenaren zijn nu nog verplicht om bij de ontginning van grond voor agrarisch gebruik 80 procent van het regenwoud in de Amazone intact te houden. De nieuwe wet voorziet, afhankelijk van de grootte van het bedrijf, in lagere percentages. Natuurbeschermers denken dat hierdoor een belangrijk deel van het regenwoud zal verdwijnen.
De wet, die mede op aandringen van grootgrondbezitters is aangenomen, voorziet ook in amnestie voor mensen die de afgelopen decennia de regels rond de bomenkap in Brazilië stelselmatig hebben genegeerd. Volgens de linkse oppositiepartij PSOL zijn enkele parlementariërs omgekocht door grootgrondbezitters. Of de wet wordt ingevoerd, hangt af van de toestemming van de Senaat. Het Amazonegebied ontdekken?

Kunst10Daagse op Ecodorp Bergen

Kunst10Daagse op Ecodorp Bergen

Onder het thema ‘Verlichting’ biedt het Ecodorp Bergen dit jaar ruimte aan kunstenaars om zich te presenteren tijdens de Kunst10Daagse. De groepsexposities zijn van 20 tot en met 28 oktober dagelijks te zien van 11 tot 17 uur op het terrein aan de Groeneweg 14 in Bergen (Noord-Holland).

Lees verder

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Heerlijk een paar maanden met de camper op pad of een lange rondreis maken. Eindelijk heb je tijd om die plannen werkelijkheid te laten worden. Hoe bereid je je voor op een langere afwezigheid?

Lees verder

De vele kanten van Utrecht

De vele kanten van Utrecht

Utrecht: stad van Dick Bruna en zijn nijntje, de Domtoren, het Rietveld Schröderhuis, Museum Speelklok, winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar ook van studentencafés, restaurants in werfkelders, evenementen, wandelingen, boottochtjes over de grachten, sport. De vierde stad van Nederland kan zich in alles meten met de grote drie: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Ontdek jezelf weer helemaal tijdens je wellnessbreak in Duitsland. Ervaar wie je bent en laat lichaam, geest en ziel verwennen. Wellness is zoveel meer dan een massage of een behandeling. Om je helemaal 'wel' te voelen heb je ook een actieve en gezonde lifestyle nodig. Met meer bewegen en licht en lekker eten.

Lees verder

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

Uit een enquete van VakantieDiscounter onder tweeduizend mensen blijkt dat we de zomervakantie gemiddeld waarderen met een 8,4. Een heerlijk vakantiegevoel dus, maar helaas blijkt dat prettige gevoel al na 3 dagen thuis weer te zijn verdwenen. Kun je dat gevoel een beetje rekken? We geven 7 tips.

Lees verder

Mooie magische plekken in Nederland

Mooie magische plekken in Nederland

Er is een reden dat zoveel buitenlandse toeristen jaarlijks naar Nederland komen. Natuurlijk staan de steden Amsterdam en Rotterdam hoog in de bezoek-top-tien, maar er zijn nog veel meer mooie en magische plekken te vinden in ons eigen land. Skyscanner zette er al eens tien op een rijtje, Puur op reis vulde deze lijst aan en we nodigen jullie uit om je eigen favoriete, magische plek aan de lijst toe te voegen.

Lees verder