Eliza was here voor duurzaam reizen

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Monte de Casaro
Monte de Casaro
Ook als reisorganisatie kun je je verantwoordelijkheid nemen om duurzaam te ondernemen. Eliza was here doet dat door geen brochure te drukken en uitsluitend online te verkopen. Maar ook in het vakantieaanbod is die verantwoordelijke houding te zien. Een deel van Eliza was here's ontdekkingen draagt op eigen manier een steentje bij aan ecotoerisme en duurzaam reizen. De één serveert groenten uit eigen moestuin, de ander wekt energie op met zonnepanelen. Sommige reisbestemmingen zijn zelfs volledig ecologisch of grotendeels zelfvoorzienend.

Door een vakantie te boeken bij Eliza was here draag je dus bij aan een duurzame wereld. Je maakt gebruik van lokale kennis en stimuleert de lokale economie en het respect voor natuur en cultuur. De 'ontdekkingen' gebruiken duurzame bouwmaterialen en stimuleren de lokale architectuur. Ook wordt bij sommige accommodaties biologische groente en fruit verbouwd of streekproducten als wijn en kaas geproduceerd. Daarnaast wordt het gebruik van sensoren voor de aan- en uitschakeling van licht en airconditioning aangemoedigd.

Omdat alle 'ontdekkingen' vanEliza was here in zuidelijk Europa liggen wordt veelal gebruik gemaakt van zonnepanelen. Daarnaast is de reisorganisatie niet te beroerd om op de website tips voor een duurzame vakantie te geven. In de app, alleen toegankelijk met de persoonlijke boekingscode, vind je ook alle reisbescheiden digitaal: handig én milieuvriendelijk.

 

Twee pareltjes in Portugal:

Volledig ecologisch: Monte Da Bravura Guest Houses
Monte de Bravura
Monte de Bravura
Deze guest houses liggen op een heuvel in de Algarve in Portugal. Eigenaar Fernando maakte zijn droom waar door de studio’s eigenhandig en op een volledig ecologische wijze te bouwen. Het gebouw en de inrichting zijn gemaakt van duurzame bouwmaterialen zoals FSC gecertificeerd hout. Vuilnis wordt gescheiden en natuurlijk afval wordt verwerkt tot compost voor de eigen moestuin. Een milieuvriendelijk systeem zonder chemicaliën zuivert het zwembad. De Monte Da Bravura Guest Houses hebben waterbesparende kranen, douches en toiletten. Zonne-energie zorgt voor warm water en licht verontreinigd water wordt gerecycled. Elke studio beschikt over een woon/slaapkamer, keuken, badkamer en privéterras met uitzicht over de bergen. Deze groene vakantie in de onontdekte Algarve is boekbaar vanaf €  635,-- voor een 8-daagsverblijf o.b.v. twee personen inclusief huurauto en vlucht. Naar aanbieder Eliza was here...
Grotendeels zelfvoorzienend: Monte do Casarão
Monte de Casaro
Monte de Casaro
De zes witte Alentejo-boerderijtjes op de eeuwenoude eucalyptusplantage van Monte do Casarão zijn grotendeels zelfvoorzienend en in handen van een Nederlands echtpaar. Er wordt zelf stroom opgewekt en water wordt opgepompt uit de aanwezige bronnen. Vuil water wordt dusdanig gereinigd dat het hergebruikt wordt voor bewatering. Op het landgoed zijn geen verharde wegen maar alleen een zandweg waardoor het natuurlijke landschap behouden blijft. Alle boerderijen hebben de bekende Portugese charme,een privéterras met barbecue en liggen elk op een eigen berg. Alleen het zoutwater buitenbad met ligstoelen en parasols wordt gedeeld met andere gasten. Deze bijzondere vakantie in Portugal is te boeken vanaf  € 715,-- p.p. voor een 8-daags verblijf o.b.v. twee personeninclusief huurauto en vlucht. Naar aanbieder Eliza was here...

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder