Orka Morgan op Tenerife

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Orka Morgan op transport gezet
Orka Morgan op transport gezet
Orka Morgan zwemt rond op Tenerife. Het zeezoogdier is dinsdag zonder problemen vanuit het Dolfinarium in Harderwijk overgebracht naar het Spaanse eiland. Rond de operatie waren veel politie en ME aanwezig, uit angst voor protesten. Actievoerders die liever hadden gezien dat de orka werd vrijgelaten in zee, lieten zich de hele dag niet zien.Morgan werd dinsdagmorgen vroeg uit haar bassin in het Dolfinarium getakeld. Het dier werd aan een hijskraan gewogen en bleek ongeveer 1200 kilo te wegen. Toen de orka ruim 17 maanden geleden uit de Waddenzee werd gevist, woog ze nog maar 400 kilo. Met een hijskraan werd Morgan in een speciaal gebouwde container gehesen, waarin het dier via Schiphol de reis naar Tenerife maakte.

Veel ervaring

Rond half vijf lokale tijd landde Morgan op Tenerife. Volgens zeebiologen van de Wageningen Universiteit kon de orka de reis heel goed aan. "Dierentuinen vervoeren dagelijks beesten over de hele wereld. Daar is veel ervaring mee en het gaat eigenlijk altijd goed."

Kunst10Daagse op Ecodorp Bergen

Kunst10Daagse op Ecodorp Bergen

Onder het thema ‘Verlichting’ biedt het Ecodorp Bergen dit jaar ruimte aan kunstenaars om zich te presenteren tijdens de Kunst10Daagse. De groepsexposities zijn van 20 tot en met 28 oktober dagelijks te zien van 11 tot 17 uur op het terrein aan de Groeneweg 14 in Bergen (Noord-Holland).

Lees verder

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Heerlijk een paar maanden met de camper op pad of een lange rondreis maken. Eindelijk heb je tijd om die plannen werkelijkheid te laten worden. Hoe bereid je je voor op een langere afwezigheid?

Lees verder

De vele kanten van Utrecht

De vele kanten van Utrecht

Utrecht: stad van Dick Bruna en zijn nijntje, de Domtoren, het Rietveld Schröderhuis, Museum Speelklok, winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar ook van studentencafés, restaurants in werfkelders, evenementen, wandelingen, boottochtjes over de grachten, sport. De vierde stad van Nederland kan zich in alles meten met de grote drie: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Ontdek jezelf weer helemaal tijdens je wellnessbreak in Duitsland. Ervaar wie je bent en laat lichaam, geest en ziel verwennen. Wellness is zoveel meer dan een massage of een behandeling. Om je helemaal 'wel' te voelen heb je ook een actieve en gezonde lifestyle nodig. Met meer bewegen en licht en lekker eten.

Lees verder

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

Uit een enquete van VakantieDiscounter onder tweeduizend mensen blijkt dat we de zomervakantie gemiddeld waarderen met een 8,4. Een heerlijk vakantiegevoel dus, maar helaas blijkt dat prettige gevoel al na 3 dagen thuis weer te zijn verdwenen. Kun je dat gevoel een beetje rekken? We geven 7 tips.

Lees verder

Mooie magische plekken in Nederland

Mooie magische plekken in Nederland

Er is een reden dat zoveel buitenlandse toeristen jaarlijks naar Nederland komen. Natuurlijk staan de steden Amsterdam en Rotterdam hoog in de bezoek-top-tien, maar er zijn nog veel meer mooie en magische plekken te vinden in ons eigen land. Skyscanner zette er al eens tien op een rijtje, Puur op reis vulde deze lijst aan en we nodigen jullie uit om je eigen favoriete, magische plek aan de lijst toe te voegen.

Lees verder