Norefjell: skiën voor natuur- en spaliefhebbers

1.5625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Noorwegen-Wintersport-Puuropreis-PR
Noorwegen-Wintersport-Puuropreis-PR

Klinkt de combinatie van ‘skiparadijs’, ‘natuur’ en ‘wellness’ je als muziek in de oren? Dan zit je helemaal op de juiste plek in het Noorse skigebied Norefjell. Vlakbij Oslo ski je vanaf bijna 1200 meter hoogte naar het dichtgevroren Krøderenmeer en aanschouw je de Noorse natuur in al haar glorie. Daarnaast timmert Norefjell hard aan de weg: dit seizoen heeft het skigebied geïnvesteerd in een 6-persoons Doppelmayr stoeltjeslift met verwarmde stoelen én je vindt hier het beste spahotel van Noorwegen.

Rust en ruimte

De 26 pistes van Norefjell liggen op 1188 meter hoogte en beslaan in totaal een gebied van 25 kilometer. Het is een kleinschalig resort dat veel rust en ruimte biedt: geen wachtrijen bij de skiliften en geen massatoerisme, maar wel een plek middenin de befaamde Noorse natuur en waar je aan off-piste, alpine- of telemarkskiën kunt doen. Vanuit je ski-in/ski-out accommodatie sta je zo weer bovenaan de berg, zeker met de nieuwe stoeltjeslift. Door de vele hoogteverschillen zijn de pistes geschikt voor zowel beginners, gevorderden én kinderen.

Spa, andere activiteiten en beren

Na het skiën even de spieren laten ontspannen? Ook dan ben je in Norefjell aan het juiste adres. Het skigebied is namelijk gezegend met het beste spahotel van Noorwegen, het Norefjell Ski & Spa. De dag helemaal perfect afsluiten kan in een van de restaurants die bij het hotel horen.

Ook als je tijdens je wintersportvakantie graag andere activiteiten onderneemt zit je goed in Norefjell. Maak een wandeling door de besneeuwde bossen of langs het bevroren Krøderenmeer. Of do as the locals do en ga op een zonnige winterdag langlaufen. Neem een eigen lunchpakket mee en lunch als de locals: fruit, Noorse ‘Kvikk Lunch’ chocolade en een warme drank.

Op 50 minuten rijden van het Norefjell Skisenter ligt het ‘Bjørneparken’ (berenpark). Hier spot je - natuurlijk - beren, maar ook andere Noorse roofdieren. In het park worden dagelijks rondleidingen georganiseerd, waar gratis aan kan worden deelgenomen. Een entreeticket voor 1 dag kost 299 NOK per persoon. 

Met KLM naar Norefjell

Norefjell ligt op slechts 1,5 uur rijden vanuit Oslo Gardermoen. In het weekend rijdt er een bus naar het skigebied, bij aankomst op overige dagen is het aan te raden om een auto te huren.
KLM vliegt dagelijks in 1,5 uur naar het vliegveld van de Noorse hoofdstad. Vliegtickets zijn er al vanaf €99 (excl. €10 boekingskosten). 
Auto huren kan voordeling bij Lejebil.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder