Giga krokodil gevangen op Filipijnen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Giga Krokodil
Giga Krokodil
Bij het dorp Bunawan op de Filipijnen is na een drie weken durende jacht een enorme zoutwaterkrokodil gevangen die waarschijnlijk al een buffel en mogelijk ook een visser heeft gedood. Het gigantische dier is 6.40 meter lang, weegt 1075 kilo en wordt beschouwd als 's werelds grootste krokodil.

Het duurde nogal een poos voor het dier gevangen kon worden. In eerste instantie probeerde een team krokodillenjagers het dier te lokken met vlees aan een reguliere lijn. Die bleek echter niet bestand tegen de kracht van de krokodil. Met een draad van acht millimeter dik wisten dertig mannen uiteindelijk het dier te bedwingen.
Experts schatten dat het dier zo'n vijftig jaar oud is. Omdat deze zeewaterkrokodil tot een beschermde diersoort behoort, wordt het dier uitgezet in een speciaal dierenpark waar het geen schade kan aanrichten.  
Volgens het Guinness Book of World Records was de Australische krokodil Cassius met 5.48 meter de grootste in gevangenschap levende krokodil tot nu toe. Er gaan geruchten dat er een nog grotere krokodil rondzwemt, dus de jacht is nog niet gesloten.

Lekker en veilig barbecueën

Lekker en veilig barbecueën

Met het stijgen van de temperatuur wordt het ook weer tijd om de barbecue van stal te halen. Maar of je nu in de tuin, op je balkon, in de vrije natuur, op een camping of bij je vakantiewoning gaat barbecueën, doe het in ieder geval veilig. Puur op reis zet wat tips op een rij zodat barbecueën een feestje is, en blijft.

Lees verder

Maak kennis met de waterkrachtcentrale in Bollène

Maak kennis met de waterkrachtcentrale in Bollène

Een vakantie in de Vaucluse brengt de mooiste dingen van Frankrijk samen. Neem Bollène in het dal van de Rhône, waar kort na de Tweede Wereldoorlog een waterkrachtcentrale werd gebouwd die vandaag de dag wordt gezien als meesterwerk van industriële architectuur. En sinds kort is dit bijzondere bouwwerk van binnen én buiten te bewonderen tijdens een twee uur durende tour.

Lees verder

21 vakantietips: voor, tijdens en na je reis

21 vakantietips: voor, tijdens en na je reis

Op Puur op reis vind je heel veel tips en artikelen met handige informatie onder ‘handig’ en ‘reisnieuws’. Omdat het bijna vakantietijd is hebben we 21 tips handige geselecteerd, van toepassing vóór, tijdens en na je vakantie. Heb je ook nog een handige tip? We vinden het fijn als je jouw tip of opmerking deelt. Translation in English available below tip number 21.

Lees verder

Ik ga op reis naar Amerika en ik neem mee…

Ik ga op reis naar Amerika en ik neem mee…

Het staat vast, de reis is geboekt, je gaat op vakantie naar Amerika! En net zoals elke vakantie voorbereiding vraagt is dit ook nodig voor de reis naar Amerika. Waar moet je aan denken, en wat wil je vooral niet missen? Lees de tips.

Lees verder

Week van de teek 2019

Week van de teek 2019

Ze hebben een slechte naam: teken. Niet zozeer omdat ze er griezelig uitzien, maar omdat ze de ziekte van Lyme kunnen overbrengen. Om mensen bewust te maken van de gevaren van de teek is er elk jaar een ‘week van de teek’. Dit jaar (2019) is dat van 15 tot en met 21 april.

Lees verder

Mindfulness in de praktijk

Mindfulness in de praktijk

Bewust leven in het hier en nu: het is soms gemakkelijker dan je denkt. Je stapt onder de douche. En in plaats van te denken aan de drukke dag die voor je ligt, geniet je van het gevoel van het warme water, de geur van je doucheschuim en de lekkere zachte handdoek waarmee je jezelf afdroogt. Je bent helemaal in het hier en nu, met volle aandacht voor jezelf en wat je doet. Dit is mindfulness in het kort. En we geven wat handige tips waarmee je aan de slag kunt gaan.

Lees verder