Giga krokodil gevangen op Filipijnen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Giga Krokodil
Giga Krokodil
Bij het dorp Bunawan op de Filipijnen is na een drie weken durende jacht een enorme zoutwaterkrokodil gevangen die waarschijnlijk al een buffel en mogelijk ook een visser heeft gedood. Het gigantische dier is 6.40 meter lang, weegt 1075 kilo en wordt beschouwd als 's werelds grootste krokodil.

Het duurde nogal een poos voor het dier gevangen kon worden. In eerste instantie probeerde een team krokodillenjagers het dier te lokken met vlees aan een reguliere lijn. Die bleek echter niet bestand tegen de kracht van de krokodil. Met een draad van acht millimeter dik wisten dertig mannen uiteindelijk het dier te bedwingen.
Experts schatten dat het dier zo'n vijftig jaar oud is. Omdat deze zeewaterkrokodil tot een beschermde diersoort behoort, wordt het dier uitgezet in een speciaal dierenpark waar het geen schade kan aanrichten.  
Volgens het Guinness Book of World Records was de Australische krokodil Cassius met 5.48 meter de grootste in gevangenschap levende krokodil tot nu toe. Er gaan geruchten dat er een nog grotere krokodil rondzwemt, dus de jacht is nog niet gesloten.

Kunst10Daagse op Ecodorp Bergen

Kunst10Daagse op Ecodorp Bergen

Onder het thema ‘Verlichting’ biedt het Ecodorp Bergen dit jaar ruimte aan kunstenaars om zich te presenteren tijdens de Kunst10Daagse. De groepsexposities zijn van 20 tot en met 28 oktober dagelijks te zien van 11 tot 17 uur op het terrein aan de Groeneweg 14 in Bergen (Noord-Holland).

Lees verder

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Heerlijk een paar maanden met de camper op pad of een lange rondreis maken. Eindelijk heb je tijd om die plannen werkelijkheid te laten worden. Hoe bereid je je voor op een langere afwezigheid?

Lees verder

De vele kanten van Utrecht

De vele kanten van Utrecht

Utrecht: stad van Dick Bruna en zijn nijntje, de Domtoren, het Rietveld Schröderhuis, Museum Speelklok, winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar ook van studentencafés, restaurants in werfkelders, evenementen, wandelingen, boottochtjes over de grachten, sport. De vierde stad van Nederland kan zich in alles meten met de grote drie: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Ontdek jezelf weer helemaal tijdens je wellnessbreak in Duitsland. Ervaar wie je bent en laat lichaam, geest en ziel verwennen. Wellness is zoveel meer dan een massage of een behandeling. Om je helemaal 'wel' te voelen heb je ook een actieve en gezonde lifestyle nodig. Met meer bewegen en licht en lekker eten.

Lees verder

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

Uit een enquete van VakantieDiscounter onder tweeduizend mensen blijkt dat we de zomervakantie gemiddeld waarderen met een 8,4. Een heerlijk vakantiegevoel dus, maar helaas blijkt dat prettige gevoel al na 3 dagen thuis weer te zijn verdwenen. Kun je dat gevoel een beetje rekken? We geven 7 tips.

Lees verder

Mooie magische plekken in Nederland

Mooie magische plekken in Nederland

Er is een reden dat zoveel buitenlandse toeristen jaarlijks naar Nederland komen. Natuurlijk staan de steden Amsterdam en Rotterdam hoog in de bezoek-top-tien, maar er zijn nog veel meer mooie en magische plekken te vinden in ons eigen land. Skyscanner zette er al eens tien op een rijtje, Puur op reis vulde deze lijst aan en we nodigen jullie uit om je eigen favoriete, magische plek aan de lijst toe te voegen.

Lees verder