Wellness in de Franse sneeuw

0.96666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

b_350_263_16777215_00_images_stories_Frankrijk_valthorens_skischoenen.jpgEen niet-skivakantie in Val Thorens. Wat kun je doen in een dorp, waain ski, sneeuwboard en sleetjes de hoofdrol spelen? Ontspannen bijvoorbeeld. Bijna elk hotel in Val Thorens heeft wel een ‘spa’. Wij bezochten er een aantal, zoals de spa in Koh i nohr en die van Le Fitz Roy, twee vijfsterrenhotels in Val Thorens, maar ook zagen we de spa van hotel Val Thoren, met als grappig detail dat je vanuit het zwembad zo de piste in het dorp opkijkt. En zij naar jou. Een groter contrast is haast niet denkbaar: een badgast in zwempak die zwaait naar een in skikleding gehulde skiër.

 

 

Wat kun je verwachten?

b_250_148_16777215_00_images_stories_Frankrijk_valthorens_levalthorens.jpgDe spa’s bestaan over het algemeen uit een zwembad, een sauna en een stoombad, hier Hamam genoemd. Ze zijn lekker voor een uurtje relaxen na een inspannend dagje. De spa's hebben ieder een eigen sfeer, van strak modern tot romantisch en van fel verlicht tot een intieme sfeer. Wil je jezelf extra verwennen dan is uiteraard bij elke spa ook een massage te boeken. Ik koos massage Révëlation de Soi uit het spa-menu van hotel Le Fitz Roy. 

 

Ik word ontvangen door Myléne. Zij is mijn masseuse voor vandaag en brengt me naar een kleine, maar sfeervol ingerichte massagekamer. Ik krijg een decent massagebroekje aangereikt en het verzoek om me uit te kleden en op de tafel te gaan liggen. Om eerlijk te zijn verwacht ik een standaard massage, maar Mylene verrast me. Ze dimt het licht en doet een paar kleine sfeervolle lichtjes aan. Toegedekt met een warme handdoek maakt ze contact door te voelen waar mijn knelpunten zijn. Na de wandeling met de raquettes giseren zijn dat er nogal wat: mijn schouders, vanwege de rugzak die ik droeg, mijn bovenbenen, niet gewend aan afdalingen in de sneeuw en mijn kuiten, die aanvoelen alsof ik drie hoge bergtoppen beklommen heb.

Stil...

b_250_171_16777215_00_images_stories_Frankrijk_valthorens_spafitz.jpgDan gaat ze aan de slag. Ze kneedt, rolt, strijkt en aait. Feilloos voelt ze aan waar de meeste spanning in mijn spieren zit. Het is een ‘ontspanningsmassage waar je toch energie van krijgt’ en ik ben aangenaam verrast door de druk die ze uitoefent. Niet te zacht, want dat kan me na een paar minuten behoorlijk irriteren, maar ook niet zo hard dat je het idee hebt een al te stevige sportmassage te ondergaan. De massage beloofde ontspanning voor lichaam en geest en zowaar, na een poosje, en vergeef me als ik niet weet na hoelang, raak ik behoorlijk ontspannen. Heel bijzonder, omdat mijn hoofd altijd wel actief blijft. Ik lig op een gegeven moment echt met het idee’meisje, ga vooral zo door’ en krijg zelfs niet de neiging om een gesprek met haar te voeren. Wat ik normaal gesproken wel doe.
Na wat uren lijkt moet ik me omdraaien en krijgen vooral mijn bovenbenen en armen, jawel, raquettes en rugzak, een grondige en prettige kneedbeurt. Dan fluistert ze me toe dat het tijd is. Nee he, nu al? Zijn er echt al 55 minuten voorbij? Ja dus.

Lees ook mijn avonturen in Val Thorens!

Langzaam kom ik overeind en kleed me aan. In de theeruimte krijg ik nog een lekker kopje thee en dan neem ik afscheid van een jong meisje, die het vak van masseuse duidelijk in de vingers heeft. Goedkoop is de verwenbeurt niet: op de kaart staat een bedrag van 120 euro. Maar een massage door Myléne is dat zeker waard.

Op vakantie naar Frankrijk met

Neckermann

Pierre en Vacances

Topic Travel Vakantiehuizen

Thalys

 

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder