Lijstjesloos door het leven

0.82142857142857 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

checklist.pngHet lijkt wel of je tegenwoordig allemaal een bucketlist moet hebben. Zo'n lijstje met dingen die je absoluut nog moet zien, doen, ervaren of hebben. Reisjournalisten en reisbloggers hebben ook vaak van die lijstjes met bestemmingen waar ze nog niet geweest zijn en waar ze echt naar toe moeten.

Ik heb al veel landen en plaatsen gezien en hoop dat er nog veel bestemmingen op mijn pad komen. Welke dan ook, wanneer dan ook. Maar een lijstje van 'must sees' heb ik niet. Het lijkt me alleen maar frusterend om niet alles op zo'n lijstje af te kunnen vinken. Alsof wat je al gezien of gedaan hebt minder belangrijk is dan wat je nog 'moet' zien of doen. Als ik dan toch een lijstje moet maken, dan is het er een met alle lieve mensen die ik ken.

Ik heb dus geen lijstjes.

Spullen heb ik genoeg. Sterker, ik wil eigenlijk wel van een hoop rommel af. Daarom geen lijstje met gadgets. Komt er iets bijzonders waar ik iets mee kan dan is dat gewoon leuk meegenomen.
Ik heb al veel gedaan. En hoef simpelweg niet alles -meer- te doen. Komt er iets op mijn pad dan kijk ik of ik daar zin in heb. Scheelt weer vinkjes zetten.
Sommige ervaringen bewaar ik voor eeuwig in mijn hart, andere zijn een herinnering die ik wel heb, maar die ik zeker niet op een lijstje wil zetten. Nieuwe ervaringen doe je elke dag op. Daar hoef ik geen lijstje voor te maken.
Ik heb veel gereisd. En hoop nog veel meer mooie plekken op deze wereld te mogen zien. Welke dat zijn? Ik laat me graag verrassen. Soms is een plek zo mooi of bijzonder dat ik hoop dat hij op niemands lijstje staat.

Geen lijstjes dus. Sterker nog. Ik maak zelfs niet eens goede voornemens voor 2017, of welk jaar dan ook. Scheelt heel veel gedoe. En misschien veranderen je doelen in de loop van het jaar. Zit je daar weer mee. Heb je een waardeloos lijstje. Heb ik dan geen doelen? Ja. Natuurlijk heb ik bepaalde zaken voor ogen en zou ik dingen willen. Maar doelen worden beïnvloed door het leven en kun je alleen daarom al niet op een strak uit te voeren lijstje zetten.

Nee, ik heb een emmer. En een dweil. En plannen. Maar geen bucketlist. Hoop nog lang te leven zonder!

Reacties  

 
#1 Lodi 14-12-2016 17:36
Hier ook geen lijstjes hoor. Ja boodschapp...ijstjes die dan wel. Maar geen goede voornemens. Hoef ik me ook nergens aan te houden
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder