Een hond? Dat is dan 2,50 per nacht

0.95 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reisWe gaan een paar weken met de camper op pad en nemen, omdat we haar nu eenmaal hebben, de hond gezellig mee. Ver van huis gaan we niet: het is een rondje door stukjes van vier landen: Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Gewoon een beetje rondrijden en zien waar we uitkomen. En overnachten.

In Nederland en Duitsland doen we dat meestal op camperplaatsen. Niet dat die allemaal even geweldig zijn, maar ach, het is alleen om te slapen en je hebt met een camper in principe geen faciliteiten nodig. Het tarief is dan ook lager dan dat van een camping, waar je immers wel zaken als douches en toiletten hebt. Omdat in Luxemburg het aantal camperplaatsen minimaal blijkt te zijn overnachten we dus wel op campings. En op campings, overigens niet alleen in Luxemburg, komt een wonderlijk fenomeen om de hoek kijken: je moet betalen voor je hond.

De allerleukste familievakanties van Vacanceselect!

Douche, toilet, speeltuin

Onze hond slaapt in de camper, maakt geen gebruik van douche, toilet, zwembad of speeltuin en ze krijgt ook niets te eten in het campingrestaurant. Waar ze vaak niet eens in mag.  Ook hoeft ze niet in het ballenbad en slaat ze het campingentertainment over. Voor haar is er op zo’n camping dan ook helemaal niets, en geen enkele voorziening. Niet eens een stukje gras om een plas te doen. Je moet je dier mee buiten de camping nemen in de hoop dat er ergens een plekje is waar ze  de natuur even haar gang kan laten gaan. Waarom moet je dan bedragen betalen tot wel 2,50 per hond per nacht? Om ongelukjes op te laten ruimen? Nee, want mocht je hond zijn behoefte niet meer kunnen ophouden tot buiten de camping, dan ruim je dat echt wel op. En als je dat ‘vergeet’ dan vermoed ik dat andere campinggasten je wel fijntjes op het dampende hoopje wijzen.

Betalen voor je hond. Gewoon voor helemaal niets. Wat is de reden hiervoor? Ik vroeg het aan een van de campingeigenaren en hij zei: "Dat vraag ik gewoon altijd. Dat is het tarief." Dat er voor de hond geen enkele voorziening was vond hij geen probleem. En dat begrijp ik niet. Ben ik de enige die dit niet snapt?

Reacties  

 
#1 Andrea 24-09-2016 08:14
Ik werk al jaren op Franse campings en overal wordt voor honden betaald. Veel eigenaren ruimen niet de 'ongelukjes' op, waardoor veel extra werk voor onderhoudsmensen op de camping en het stinkt. Mensen laten betalen betekent ook overlast voorkomen omdat dan niet iedereen zijn hond meeneemt. Het voorkomt ook agressieve en/of blaffende honden alleen op de plaats of in de verhuurlocatie als hun eigenaar een dagje weg is. En wat is nu 2,50 € per dag op een hele vakantie? Sommige campings vragen 3 tot 10 € per dag. Misschien kunt u nu een beetje begrijpen waarom u moet betalen voor uw hond? En een campingeigenaar hoeft niet uit te leggen waarom u voor uw hond moet betalen, al ben ik het er mee eens dat dit antwoord niet erg klantvriendelijk was.
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder