Reis rustig en blijf reislustig

4.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: FloridaNet terug van bijna 2 weken Florida voelt het na een dag thuis alsof ik niet ben weggeweest. Er gebeurde van alles waardoor ik gelijk full speed aan de slag moest. Jetlag? Geen tijd. Even bijkomen? Wanneer? En toch heb ik dus zo’n 12 dagen tijd gehad om te ontspannen.

Dat ontspannende effect van vakantie blijkt normaal  zo’n maximaal een week dagen na terugkeer aan te houden. Het maakt daarbij niet uit of de vakantie kort of lang is. Dit komt ook naar voren in eenonderzoek van Center Parcs: 6 op de 10 Nederlanders zijn volledig uitgerust na een korte vakantie, maar kunnen het ontspannen gevoel maar lastig vasthouden.En het maakt ook niet uit of je dan een actieve wandelvakantie hebt gehad, of drie weken op een Spaans strand hebt gelegen.

Vaker korter weg

We gaan steeds vaker op korte vakantie dan bijvoorbeeld tien jaar geleden, zo meldt het onderzoek.. En met alle stress van tegenwoordig is het ook niet zo gek dat we er steeds vaker even tussenuit willen. Wat we echter vaak vergeten is dat de vakantie al begint wanneer we de voordeur achter ons in het slot laten vallen. Veel mensen voelen zich pas echt weg wanneer ze op hun vakantiebestemming zijn. Vaak is het dan nog even acclimatiseren voor je alle thuis steeds ook kwijt bent. Gebruik je de reis naar je bestemming als onderdeel van je vakantie dan 'verleng' je het vakantie gevoel. 

Eigenlijk moet je, als je maar kort de tijd hebt voor je vakantie, een vakantie dichter bij huis kiezen en niet net als ik een vliegreis van ruim 12 uur maken om op je vakantiebestemming aan te komen. Maar hoe je ook reist, hoe lang de reis en vakantie ook zijn,, neem dingen zoals ze komen en probeer op vakantie zoveel mogelijk stress te vermijden of te voorkomen. Dat komt wel weer als je terug bent. Of je nu een volledig geboekte reis hebt of ter plekke alles zelf regelt, probeer te genieten onderweg. Zonder stress thuiskomen verlengt het vakantiegevoel. Reis rustig, dan blijf je in ieder geval reislustig.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder