Schuiven in Scheveningen

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis @googleTweede kerstdag 2015. Het is warm. Zelfs de straffe wind is niet koud. Reden om eens lekker uit te waaien op het strand. Waar gaan we heen? Na wat wikken en wegen wordt het Scheveningen.

Het eerste stuk snelweg gaat prima en is zelfs volledig filevrij. Vlakbij Den Haag doemt pas de eerste rij auto's op. Een beetje geduld (ook voor onze arme hond) later schuiven we dan toch in de rij aan in de parkeergarage BKS Parking - Scheveningen Bad. Bij de kaartjespaal stop ik mijn creditcard in de automaat. Helaas. Kaart niet leesbaar. Andere kaarten ook niet. Okay, parkeerkaartje trekken dan maar.

Pretpark?

We laten ons zandstralen op het strand, drinken koffie op De Pier en willen een lekkere middag rond een uur of 5 weer naar huis. De parkeergarage heeft een aantal ingangen en wij staan bij 'A'. En dan maken we kennis met een bijzonder fenomeen: er staan enorme rijen wachtende mensen op de stoepen bij de ingangen. We besluiten om terug te lopen richting strand en de drukte aan ons voorbij te laten gaan met een kop koffie. We drinken langzaam, en het is tegen 6 uur dat we een nieuwe poging wagen.
Op de stoep staan nog langere rijen wachtenden. Het lijkt wel of iedereen in een rij staat voor een attractie in een pretpark. Het enige dat ontbreekt zijn bordjes met de wachttijden. Wat ook ontbreekt zijn betaalautomaten. Of in ieder geval een normaal aantal betaalautomaten: met slechts één automaat per ingang voor een garage met een capaciteit van 2300 plekken, loopt de wachttijd al snel op tot meer dan een uur. Dat zie je ook terug in de prijs die je moet betalen, want dat uurtje wachten is gewoon een uur extra parkeergeld.

De rij wachtenden groeit en groeit. De omzet voor de exploitant ook. Er onstaat verbroedering in irritatie over de gang van zaken: waarom werkt de creditcardinvoer niet? Waarom staat er zo'n belachelijk laag aantal betaalautomaten? Toch, ondanks die irritatie, en wat cynische opmerkingen over de goed gevulde portemonnee van de exploitant, duwt of dramt er niemand, maar schuifelt voetje voor voetje naar voren. Ja, dat schuiven gaat goed, daar in Scheveningen!

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder