Adem in, adem uit. Krak

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reisEen reis naar Tsjechië kan toch niet echt gevaarlijk zijn, zou je denken. En op zich was het dat ook niet. Dat het vliegtuig tussen Amsterdam en Praag terugkeerde kwam niet omdat het toestel onveilig was, maar omdat er iets mis bleek te zijn met een systeem in de cockpit. Wordt ter plekke in Amsterdam weer gerepareerd. Kan gebeuren.

Eenmaal in Tsjechië verloopt de trip verder zonder noemenswaardige problemen. Het e-biken gaat goed. Dat we van de gids zo'n vijfhonderd meter over een mountainbikepad naar boven moeten lopen met een zware elektrische fiets  is wel even een dingetje, maar ach, kniesoor die daarover valt. Gelukkig valt niemand.

De wandeltocht naar het gletsjermeer over een soort asfaltpad is een eitje. En voor wie in de stemming is gekomen wacht nog een klauterpartij naar boven. Een pittige. Over zo’n 1500 meter moutainbikepad. Het uitzicht moet mooi zijn, maar je kunt ervoor kiezen het niet te doen. Ik doe het niet en wandel terug.

Massagetijd

Alle activiteiten gaan dus goed. Niemand gewond, geen zware blessures. Op naar het hotel. Tijd voor een ontspannende massage, zo net voor het diner.

Ik vlij mezelf op de massagetafel. De masseur begint voortvarend.  De olie vloeit rijkelijk over mijn rug. Ai… een klein pijnpuntje. Waarschijnlijk door het duwen van de e-bike. “Adem eens in”, zegt hij. Ik gehoorzaam. Hij drukt op het pijnlijke plekje. Ik mag uitademen. En weer in. En uit. Bij de derde keer gebeurt het. Met volle kracht 'kraakt' hij het pijnlijke plekje. Het gaat zo hard dat het geluid van krakende ribben een massagetafel verder hoorbaar is.

Terwijl ik dubbelklap van de pijn en iets roep over 'ribben' zegt de masseur dat het plekje op mijn rug in ieder geval geen pijn meer doet en dat ik waarschijnlijk alleen maar schrok. Nog geen vijf minuten later bekijkt hij, samen met een toegesnelde collega, mijn ribben. Enigszins bleek geworden constateren  dat er wel degelijk  iets meer aan de hand is dan 'schrik'. Dit was hem in al die jaren nog nooit gebeurd. 
De collega stelt intapen voor als tijdelijke oplossing. Ik stem toe. Het aanbod van de masseur voor een behandeling aan mijn ribjes sla ik af. Net als ik geen heil meer zie in het vervolg van de massage. Hij begrijpt het. Hoop dat hij ook begrijpt dat je niet zomaar iemand zonder het vooraf te vragen mag kraken.

Honderdduizend excuses en een half uur later ben ik eindelijk in staat om mezelf weer aan te kleden.
De volgende dag ga ik gekneusd naar huis. Voor zover ik het nu zie geniet ik nog wel een week of wat na van deze ontspannende massage.  Voordeeltje: stofzuigen hoef ik even niet en dingetjes oprapen van de grond gaat heel goed met een handig knijphulpje. En weet iedereen hoe fijn het is om aan het lachen gemaakt te worden of iets grappigs te zien? Lachen kan, als ik mijn ribben ondersteun. Au!

Reacties  

 
#1 melané fahner 15-09-2015 15:31
Dat doet ie anders nooit...sneu lesje voor de gekraakte en de organisatie.Nu de kraker ook nog wat bijbrengen, zonder dat er gebroken beenderen aan te pas komen!
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder