Vliegen op een pleeplek

2.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reisOnlangs vloog ik met American Airlines van Philadelphia naar Amsterdam. Al op het vliegveld voortekenen voor deze bijzondere vlucht. Vertraging. Maar dat was niet het enige. Er zou worden gevlogen met een veel kleiner vliegtuig dan je normaal zou verwachten op een transatlantische vlucht. Gevolg: de drie door ons gereserveerde stoelen waren niet beschikbaar.  Drie keer een middenstoel, verspreid door het vliegtuig was onze enige optie.

Even babbelen met de medewerkster aan de balie leverde uiteindelijk één raamplaats en twee gangplaatsen op. Verspreid door het vliegtuig, dat dan nog wel. Maar goed. Beter dan de middenstoelen waar je helemaal een sandwichgevoel krijgt.

Na anderhalf uur mogen we instappen. Ik wil gaan zitten op de gangpadstoel rij 11 naast een vriendelijk ogende jonge vrouw. “Reis je alleen”, vraag ik haar. Ze blijkt samen te reizen met haar man, die ergens achterin het vliegtuig zit. “Of ik wil ruilen”, vraagt ze. Hij blijkt ook een gangpadstoel te hebben, dus ja, ik wil wel ruilen. Tot mijn geluk is het zelfs een stoel bij de nooduitgang. Die ik afsta aan mijn eigen echtgenoot, die aan het raam gepropt zit met zijn lange benen. Dochter neemt vervolgens de raamplek ik en ik… ik eindig op de beste stoel in het vliegtuig: pal naast drie toiletten. De enige toiletten in het vliegtuig, want in dit type toestel zijn drie toiletten in het midden gesitueerd. Bofkont ben ik. Wat een goeie ruil!

Stank

De hele nacht is het een komen en gaan van mensen die allemaal steeds moeten plassen, hun benen strekken, tegen mijn stoel komen hangen en op zoek gaan naar hun verspreid door het vliegtuig zittende medereizigers. Want dat zo ongeveer iedereen die samenreist niet naast elkaar zit is ondertussen duidelijk. "Normaal gesproken gaat iedereen wel slapen”, zegt een stewardess. “Het is echt bizar onrustig op deze reis." Dat komt waarschijnlijk ook omdat op deze vlucht GEEN entertainment is in de vorm van een schermpje in de voorstoel. Nee, in dit toestel hangen wat monitoren aan het plafond en is iedereen verplicht om dezelfde actiefilm te bekijken. Voor zover je dat kunt volgen.

Na een paar uur is de stank ondraaglijk. Ik vraag de stewardess om wat koffie in zakjes in het toilet op te hangen. Zelf duik ik een poosje de pantry in om wat frissere lucht te krijgen. Mag normaal niet, maar vooruit, zo sneu voor mij.
Acht uur vliegen is lang. Acht uur vliegen op een pleeplek is ondraaglijk lang.

Voorstel aan American Airlines: gebruik op  intercontinentale vluchten geen toestellen meer  die eigenlijk alleen maar geschikt zijn voor korte afstanden. Laat mensen lekker naast elkaar zitten, dat hebben ze immers zo geboekt. Okay, ik zal het niet over de maaltijd (rijstwafel) hebben, maar die pleeplek: dat kan echt niet hoor.
Mijn conclusie is simpel: met deze vlucht sloeg American Airlines echt een pleefiguur.

Reacties  

 
#1 Chris W. 18-10-2015 15:55
Hmmmmm; hoop dat volgende week terug uit Miami AA dat niet gaat doen :-) Dan weiger ik en vlieg ik wel een dag later.
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder