Verplichte zaken in de auto

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

brandblusser
brandblusser
Hoewel het in Nederland niet verplicht is om een brandblusser, gevarendriehoek of verbanddoos in de auto te hebben, kunnen ze wel van pas komen. Er zijn echter ook landen waar deze attributen verplicht zijn. Handig om te weten waar je wat bij je moet hebben. Een geheugensteuntje…

Brandblusser

  • België, Bulgarije, Estland, Griekenland, Letland, Litouwen, Oekraïne, Polen, Roemenië, Rusland, Turkije en Wit-Rusland.

Gevarendriehoek

  • België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië,Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Montenegro, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Rusland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Verbanddoos

  • Bulgarije, Estland, Griekenland, Hongarije, Joegoslavië, Kroatië, Letland, Litouwen, Macedonië, Montenegro, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Rusland, Servië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Turkije en Wit-Rusland.

Veiligheidsvesten

  • In België, Bulgarije, Finland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Kroatië, Luxemburg, Montenegro, Oostenrijk, Servië, Slovenië, Slowakije en Spanje moet in de auto een hesje met reflecterende strepen voorhanden zijn. Dit hesje moet de bestuurder dragen als hij buiten de bebouwde kom bij pech of een ongeval zijn of haar auto verlaat.
     

Ook interessant...

Wat mag je meenemen aan handbagage?

Wat mag je meenemen aan handbagage?

Steeds meer airlines vragen geld voor het inchecken van ruimbagage. Ga je langere tijd op reis dan ontkom je daar vaak niet aan. Maar ga je bijvoorbeeld op stedentrip dan kun je met wat handige inpaktips meestal prima volstaan met handbagage, al blijft ondanks alle slimme inpaktrucs, het gewicht van een paar schoenen gewoon het gewicht. Maar slim inpakken loont altijd.

Lees verder

Reistips voor 50Plussers

Reistips voor 50Plussers

Zijn reistips voor een 50Plusser anders dan die voor een 30Plusser? Ja en nee. De ‘algemene’ tips, zoals het hebben van een goede reis- en ongevallenverzekering en tips voor het gebruik van creditcards bijvoorbeeld, zijn voor iedere reiziger. Maar ben je geen 30 meer, dan zijn er een paar andere dingen om rekening mee te houden. En die zetten we op een rijtje.

Lees verder

Top 11 lekkerste musea van Nederland en België

Top 11 lekkerste musea van Nederland en België

Met instellingen als het Rijksmuseum en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten hebben Nederland en België zich een plek verworven op de internationale cultuurkaart. Maar de lage landen doen niet alleen in hoge kunsten; ze hebben ook een scala aan heerlijke, vooral smakelijke musea. Puur op reis kiest de 11 lekkerste.

Lees verder

Top 11 hoogste beklimbare torens

Top 11 hoogste beklimbare torens

De trappen op, de toren in. Puur op reis zocht de 11 hoogst beklimbare torens in Nederland en België. Het is even doorbijten en af en toe uitrusten… maar het uitzicht is in alle gevallen magnifiek. En mocht je een treetje meer of minder tellen, laat het ons weten.

Lees verder

Zomerdrukte, zomervakantie en zwarte zaterdagen

Zomerdrukte, zomervakantie en zwarte zaterdagen

De zomervakantie is voor de meeste mensen dé periode om er lekker op uit te trekken. Dat leidt niet alleen tot drukte op de luchthavens, maar ook tot lange files op de autosnelwegen, op weg naar het zonnige zuiden. Weet je waar de files en knelpunten dan kun je daar in je vakantieplanning wellicht rekening mee houden. Soms is een dagje later vertrekken helemaal zo gek nog niet.

Lees verder

Veilig internetten met een VPN

Veilig internetten met een VPN

Heerlijk. Reizen, vakantie, even weg uit de dagelijkse sleur. Een andere omgeving, ander eten, andere dingen doen. Toch willen we ook tijdens de vakantie bereikbaar zijn en verbonden blijven met de ‘wereld’. Email ophalen, sociale media, whatsappen. Wifi is voor veel mensen dan ook een must. Maar net zoals je veilig op vakantie gaat, je huis vakantieproef achterlaat en een goede reisverzekering hebt, wil je ook veilig kunnen internetten. Het gebruik van openbare wifi is zeker niet zonder risico en een VPN biedt dan uitkomst.

Lees verder