De vreselijkste luchthavens ter wereld

0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vliegtuig
Vliegtuig
Op sommige luchthavens wil je eigenlijk helemaal niet zijn. Overnachten is er onveilig of het wachten op je – volgende - vlucht is een ware bezoeking. Comfortabele stoelen en voorzieningen ontbreken, het personeel is onbeschoft en het is niet altijd veilig. We zochten op internet naar de reviews van passagiers en stelden deze lijst van ‘vreselijkste luchthavens ter wereld’ samen. Het is een lijst die natuurlijk niet compleet is. Vul hem dan ook gerust aan met jouw eigen ‘luchthaven from hell’.

Wachten op vliegvelden is niemands hobby. Je loopt wat rond, winkelt wat, koopt iets te eten of ploft neer in een ongemakkelijke stoel. Je probeert wat te slapen op slechte banken, omringd door lawaai en kabaal. Als dat slapen al is toegestaan, want dat is op sommige luchthavens verboden. Al met al is wachten op een luchthaven vaak een kwestie van veel geduld en proberen vol te houden totdat je uiteindelijk aan boord kan stappen.

Paris Beauvais Airport, Frankrijk
Parijs? Dat zou je hopen. Deze luchthaven ligt bijna 80 kilometer ten noorden van Parijs en is volgens velen een van de ergste luchthavens ter wereld. Vooral het gebrek aan zitplaatsen, service en voorzieningen worden genoemd als negatieve factor. Voeg daarbij het feit dat er geen treinverbinding naar Parijs is de terminals ’s nachts ook nog eens worden gesloten. Is je vlucht vertraagd en moet je overnachten? In ieder geval niet op Paris Beauvais Airport.

Newark Airport Terminal B
Sorry New York City, maar alle drie de grote luchthavens staan ​​op de lijst. Newark staat niet alleen bekend als een van de luchthavens waar een groot deel van de vluchten vertraagd is, ook hebben ze de veiligheidscontrole na de terminals A en B geplaatst zodat je, eenmaal door de veiligheidscheck, nergens meer iets te eten of te drinken kunt kopen.

Keflavik in Reykjavik IJsland
Op deze mooie, design luchthaven kun je helaas niet overnachten in de terminals. Er staan geen waarschuwingsborden, zodat het zomaar kan gebeuren dat de bewaking je er, soms nogal onvriendelijk, uitzet. Soms, als je geluk hebt, mag je wel blijven zitten, maar dat onder strikte voorwaarde dat je je ogen openhoudt!
Pisa (Italië)
Deze luchthaven is gesloten vanaf de laatste vlucht (rond 1.00 uur) tot de eerste vlucht (4.00 uur). En in die tussentijd mag je van de vaak onvriendelijke bewaking niet in de terminals blijven wachten.

LaGuardia Airport US Airways Terminal, New York City
Druk, druk en nog eens druk. Daarnaast kampt ook deze luchthaven met veel vertragingen. Bovendien zijn de meeste terminals erg saai en vind je er maar weinig eet- en winkelfaciliteiten.

Charles de Gaulle Airport, Terminal 3 (Parijs)
Op deze enorme luchthaven is overstappen werkelijk een crime. Veel passagiers verdwalen terwijl ze proberen een pendelbus te vinden om van de ene naar de andere verspreid liggende terminals over te stappen. Heel vervelend als je maar een korte overstaptijd hebt. Verder kampt de luchthaven met een groot probleem: veel daklozen overnachten in de terminals. Iets vragen? Het personeel is vaak onbeleefd.

Moscow Sheremetyevo Airport Terminal B / C, Rusland
Succes hier als je op zoek bent naar de terminal waar je moet overstappen: de borden zijn in het Russisch en het personeel heeft de neiging om geen Engels te spreken. Moet je lang wachten? Zorg dat je een goed boek bij je hebt. Er zijn bijna geen recreatieve voorzieningen in de terminal.

Manila Airport Terminal 1, Filippijnen
Volgens SleepingInAirports.net tieren omkoping en diefstal welig tieren in deze terminal. Je kunt echt de juiste documenten hebben maar toch te horen krijgen dat je papieren niet in orde zijn. Gelukkig kun je met een xx bedrag de boel aardig bespoedigen. De nieuwere Terminal 3 is wel schoon en ruim.

JFK Airport Terminal 3, New York City
Kom je aan in Terminal 3 dan wachten je ongelofelijk lange immigratierijen in een vochtige, donkere en sombere kelder. Verder kun je er bijna niets te eten kopen en is het er erg vies. Even wachten? Als het druk is zul je moeten staan omdat er niet genoeg stoelen zijn voor alle reizigers.

Reacties

 
#1 Johan 21-10-2012 14:53
Heathrow is ook zo'n luchthaven waar je eig...ijk helemaal niet wilt zijn. De beveiliging is grof en ongemanierd. De rijen voor de controle belachelijk lang en je wordt er behandeld alsof je een potientieel gevaar bent. Mijn zoontjes PLASTIC schaar moest hij ...everen. Nou, daar kun je nog geen papier mee knippen, maar nee hoor, ...everen of anders kwam er wel een chef eens even kijken waarom wij zo gesteld waren op het ding. Bah.
Melden aan beheerder
 
 
#2 Anne 21-10-2012 17:43
NRN is vreselijk. Met openbaar vervoer is het niet bepaald makkelijk bereikbaar en het ergste is de dominantie van Ryanair. Zonder Ryanair zou er geen NRN luchthaven zijn. Luchthavenpersoneel is al even ontwetend als Ryanair personeel. Ook zou NRN geen "Düsseldorf airport" mogen heten, het ligt mijlenver bij het echte Düsseldorf vandaan. Mij zien ze er in ieder geval niet terug ;)
Melden aan beheerder
 
 
#3 goedkoopvliegenclub.nl 22-10-2012 00:42
Ik weet en begrijp echt niet waarom Weeze/Niederrhein vreselijk is!! Ik geef toe het is niet hetzelfde als Dusseldorf of Amsterdam, maar zeker niet minder dan Rotterdam of Eindhoven en heel veel beter dan heel veel andere buit...andse secondaire luchthavens. En volgens mij is de bereikbaarheid best wel goed met taxi-busjes vanaf Nijmegen en V...o, maar blijkbaar is Anne te lui om haar reis goed voortebereiden
Melden aan beheerder
 
 
#4 Sylvia 11-06-2013 21:54
Vliegveld Biarritz in Zuid Frankrijk bestempelen wij als vervelendste vliegveld ever! Waren dus gewoon op tijd voor onze vlucht ( binnen de uiterlijke inchecktijd van 40 minuten: beleid Transavia, staat op ticket ) en er is geen incheckbalie meer open! Die verrekte Fransen vertikken het vervolgens om je te helpen maar zeggen alleen maar; het is uw eigen fout, u bent te laat..... En als je ze dan naar de grote klok op het vliegveld verwijst waarop te zien is dat je binnen de gestreefde
Inchecktijd komt om in te checken blijven ze vol houden dat het JOUW eigen fout is?! Zo onredelijk!!! Vervolgens sturen ze je van balie naar balie en helpen ze je nog niet eens om een alternatief te vinden om naar huis te komen. Mensen van het vliegveld waren stug en onvriendelijk . Van Transavia valt het ons erg tegen, zo'n service, ofwel GEEN service! Ze zijn niet aanwezig om in te checken op afgesproken tijd of om te kijken naar een oplossing, ook niet telefonisch.
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder