Hilton Schiphol: internationaal met 'n Hollands tintje

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: HiltonRennen, vliegen en haasten om 's morgens vroeg op tijd op Schiphol te zijn. Eindeloze files, volle transferbusjes, staan in de trein,  zeulen met bagage... het begin van je vakantie of reis begint vaak niet heel relaxt. Maar onlangs ondervond ik dat het ook anders kan. Omdat ik 's morgens heel vroeg op Schiphol moest zijn mocht ik een nachtje slapen in het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol.  En wandelde ik 's ochtends op mijn gemak naar de incheckbalie op Schiphol.

Multifunctionele lounge

Ik krijg een kamer aan de buitenkant op de 11e verdieping, een van de twee Executive floors, waar het gebruik van de Executive lounge met snacks en drankjes is inbegrepen. Inchecken bij de balie van het hotel is overigens een bijzondere belevenis. Niet vanwege de procedure, maar simpelweg omdat je bij de receptie een schitterend zicht hebt op het iconische ontwerp van het hotel. Blikvanger is het 42-meter hoge plafond met glazen dak waarop 's avonds laat een sterrenhemel wordt geprojecteerd. De grote, openbare lobby is ingedeeld in eilanden: de receptie, een lounge de Axis Lobby & Cocktailbar. Het multifunctionele gebruik van de ruimte is zichtbaar: hotelgasten die op het gemak een krantje lezen en mensen die een zakenafspraak hebben zitten genoeglijk door elkaar. En natuurlijk is er het Bowery Restaurant met de drie open keukens. Hier word ik later op de avond verwacht. Maar eerst een rondleiding door het hotel. 

Van buiten naar binnen en andersom

Puur op reisDe 433 hotelkamers liggen ofwel aan de binnenring, met zicht op het atrium, ofwel aan de buitenkant vanwaar je de vliegtuigen ziet stijgen en dalen. Ziet, niet hoort, want de hotelkamers zijn behoorlijk geluiddicht. In het hele hotel lachen de Nederlandse accenten je tegemoet. Achter de balie van de receptie hangen ogenschijnlijk abstracte panelen die, wanneer je ze van een afstand bekijkt, de plattegrond van Amsterdam vormen; speculaasplankjes zijn een speelse afscheidingswand in het restaurant en gordijnen en wanden hebben een patroon van kant. Dat kant komt ook weer terug als 'kleedje' op de tafeltjes in de hotelkamers. Boven de bedden niet de obligate stillevens of saaie bloemschilderijen maar Hollandse taferelen, overigens geschilderd door de Spaanse Israel Páez. De verschillen van de kamers zitten vooral in de grootte van de badkamer, de aanwezigheid van een bad of douche en de ligging. Ik ben blij dat ik een kamer aan de buitenkant van het hotel heb want aan de binnenring kun je dan wel leuk vanaf je hotelkamer naar het atrium beneden je kijken, vanaf de gang aan de overkant kijk je zo bij de kamers naar binnen. Tip dus voor wie aan de binnenring zit: gordijnen dicht!

On-Nederlandse service

Puur op reisNa een blik in de Eforea spa en de fitness ruimte wacht het tafeltje in het Bowery restaurant. Ook hier is het Hollandse tintje niet vergeten. Niet alleen in de aankleding van het restaurant, maar ook in de drie open keukens waar Aziatische specialiteiten worden gecombineerd met authentieke grillgerechten en alles is bereid met pure ingedriënten en producten van lokale telers en leveranciers. Zo gaan een nassischotel met saté hand in hand met een Nederlands perendessert. En het moet gezegd: ook met mijn glutenvrij dieet wordt uitstekend rekening gehouden. De dames en heren van de bediening lopen in een niet alledaags ruitjesoverhemd en hebben een bijna on-Nederlands gevoel voor service. “Hoe mijn dag was”, “Of ik nog vragen heb over het menu’? En wil ik een drupje wijn proeven? Geen probleem. Een gerechtje aanpassen? Geen punt. Als voorgerecht kies ik tonijn, die smelt op mijn tong en het groententuintje van mijn tafelgenoot is een lust voor zowel het oog als de smaakpapillen.
Ik sluit de avond af met een drankje in de Axix Lobby & Cocktailbar waar de keus aan gins en jenevers op zijn zachtst gezegd 'ruim' is. Maar gelukkig voor mij staan  er ook verse jus d'orange en andere non-alcoholische drankjes op de drankenkaart.

Wandeling naar Schiphol

Puur op reisEn dan naar bed. Een ruim tweepersoonsbed met vier kussens. Ik maak nog een kopje koffie, duik de inloopdouche in, kijk nog even naar de bedrijvigheid op Schiphol en ga slapen. Hoe heerlijk is het om wakker te worden en te weten dat je binnen 10 minuten  zonder stress je koffer kunt afgeven? Nou, geloof me, dat is heerlijk. Net als het ontbijtbuffet in het Bowery restaurant. Wie haast heeft kan ook ontbijt meenemen. Gemak dient de mens, nietwaar. Met een sapje in de hand wandel ik op mijn gemak naar de vertekhal. Wat een luxe en handige start van mijn reis!

 

Boek hier je kamer direct bij het Hilton Amsterdam Airport

Boek hier je kamer in het Hilton Amsterdam Airport bij Hotels.com

Reacties  

 
#1 Jan 07-04-2016 20:08
Had er eig...ijk nooit over nagedacht om een hotel te boeken wanneer ik vroeg op Schiphol moet zijn. Zeker het overwegen waard.
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder