Toeristische apps voor je smartphone

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

smartphones
smartphones
Lekker op vakantie, op reis of een weekendje of dagje weg. Voor iPhone, Android of tablet zijn er heel wat gratis of betaalde apps beschikbaar om het je onderweg nog wat gemakkelijker te maken. Honger? Vliegangst, een mooi strand? Hulp is zo gevonden op je smartphone. Hotelletje, pension of B & B? Scan je tablet of je telefoonscherm om te zien waar je je gespreide bedje kunt vinden. Puur op reis houdt de appmarkt in de gaten en vertelt je welke handige toeristische of reisapplicaties er op de markt zijn verschenen. Lees dus geregeld de update in 'Toeristische apps.' Tip voor een app? Deel hem in het reactieveld onder dit artikel!


 

 

 

Wandelapp Zwitserland

Steeds meer wintervakantiegangers zetten de ski’s opzij voor een ontspannen sneeuwwandeling. Zwitserland Toerisme springt in op deze trend en heeft met de ‘Swiss Winter Hike’ een nieuwe iPhone-app ontwikkeld, gericht op de winterwandelaar. Hierop staan 36 winterwandelroutes, inclusief topografische kaarten en informatie. Zwitserland heeft meer dan 5100 kilometer aan geprepareerde winterwandelpaden: elke wintersportplaats heeft wel één of meer routes. Zwitserland Toerisme heeft 36 van deze trails in kaart gebracht en er een applicatie van de iPhone van gemaakt. Op een topografische kaart kunnen wandelaars met de GPS-functie precies terugzien waar zij zich bevinden en hoe lang de tocht nog duurt. De moeilijkheidsgraad, het hoogteprofiel en de tijdsduur staan eveneens weergegeven op de app, evenals informatie over in de buurt liggende bergrestaurants en bereikbaarheid. De app is hier gratis te downloaden.

 


Elektronische reisleider

De reis app van Carlson Wagonlit Travel (CWT) is de reisleider voor onderweg. Alle geboekte reizen worden automatisch geladen in de app en de (zaken)reiziger heeft in een klik en oogopslag het reisschema, reisgegevens en andere essentiële informatie overzichtelijk bijeen. Bij annulering of vertraging van vluchten of gatewijzigingen krijg je direcht bericht. Als extra service biedt CWT To Go ook toegang tot uitgebreide bestemmingsinformatie zoals stadsplatte-gronden of beschikbare services in of bij het hotel of de vergaderlocatie.  


'Naar Buiten'

Je wilt eens lekker naar buiten. Voor een wandeling, een ommetje of zomaar wat rondstruinen. De Naar Buiten app van Staatsbosbeheer wijst je de weg naar meer dan 100 natuurgebieden in heel Nederland.  Na het kiezen van de gewenste reistijd en startpunt krijg je een overzicht van natuurgebieden in de buurt. Van elk gebied is een korte beschrijving beschikbaar en pictogrammen laten zien wat je er kunt doen. Een druk op de knop brengt je naar de website van Staatsbosbeheer. De ingebouwde navigatie en routekaart van Google Maps wijzen je de weg naar de ingang van het gebied. Daar helpen een infopaneel, bezoekerscentrum of gemarkeerde wandelroute je verder.

 'Curaçao to Go'

Curaçao heeft haar eigen gratis travel application genaamd 'Curaçao to Go'. De applicatie biedt gebruikers van iPhone en iPad de mogelijkheid heel veel informatie op te vragen over het eiland. De app bevat meer dan 600 items, waaronder restaurants, verhuurbedrijven, stranden, duikspots en bars. Voor contactgegevens zoals adressen, telefoonnummers en e-mailadressen van bedrijven is er een informatiepagina.


Tegen vliegangst

Vanaf maandag 17 oktober kun je met je Android smartphone tijdens je vliegreis je vliegangst te lijf met de Vlieg app van Stichting VALK. De 'mobiele vliegangsttherapeut' stelt je gerust, geeft tips en uitleg, helpt ontspannen met oefeningen die je zelf tijdens de vlucht kunt doen in de vliegtuigstoel. En bij paniek zorgt de paniekknop voor een directe daling van het stressniveau. Zo wordt je voor, en tijdens je vlucht bij de hand genomen door de 'mobiele therapeut'. De Vlieg app is te downloaden in de Android market en via de Appstore. Kosten: 4,99 euro.

Groene Hart

Een layer-app wordt wel augmented reality genoemd. De nieuwe Groene Hart Layer-app bepaalt met de GPS en kompas in je smartphone jouw locatie bepalen en verstrekt extra informatie over de omgeving. Met een smartphone en de app zijn uitjes, evenementen en bezienswaardigheden in een straal van maximaal 10 kilometer eenvoudig te vinden. Op die manier verschijnen mooie musea in de buurt van de plek waar men zich bevindt, evenals de heerlijkste eetfestijnen in het Groene Hart, prachtige natuurplekken en nog veel meer. De app is gratis beschikbaar voor de Iphone en Androïd. Selecteer na het downloaden Groene Hart.
 

Amsterdam reisgids

De leukste tips voor een city break in Amsterdam. De gids wordt aangeboden via ArrivalGuides.com en bevat informatie over musea, attracties, restaurants, uitgaan, shopping, evenementen, accommodaties en praktische zaken. De gids is gratis.
 

Bijhouden vakantiebudget 

Het gratis digitaal online huishoudboekje CashFlow.nl ontwikkelde een applicatie, waarmee je eenvoudig je vakantiebudget kunt beheren. De app is beschikbaar via de appstores van de iPhone en Android. Dankzij HTML5 werkt de app zonder verbinding met internet ook op vrijwel elke mobiele applicatie of webbrowser.  
 

Alles over vliegen via Rotterdam

Als eerste regionale luchthaven van Nederland biedt Rotterdam The Hague Airport reizigers en bezoekers een gratis app aan. De applicatie geeft je actuele informatie over vertrek- en aankomsttijden, bereikbaarheid en de meer dan 30 bestemmingen, die je via de Maasstad kunt bereiken. De app is beschikbaar voor gebruikers van iPhone, iPod Touch en iPad.


Reacties  

 
#1 h 09-09-2011 12:11
Interessant, die cashflow app, maar jammergenoeg niet te vinden op de androidmarket. Alleen geschikt voor Iphone, aldus LINKS WORDEN DOOR HET SYSTEEM AUTOMATISCH VERWIJDERD.
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
#2 Topo GPS 13-01-2013 22:53
Een andere handige toeristische app voor in Nederland is Topo GPS. Topo GPS is een navigatie app op basis van de zeer gedetailleerde topografische kaart van Nederland 1:25.0000. Met Topo GPS verander je je iPhone/iPad in een volwaardig GPS apparaat inclusief de gehele topografische kaart van Nederland voor slechts 3,59 euro. Met mogelijkheid van ...ezen van gpx routes van internet, uitzetten van routes, en positiebepaling. De kaarten worden op de iPhone/iPad opgeslagen waardoor Topo GPS ook offline is te gebruiken.

Topo GPS is ideaal voor fietsen, wandelen en andere buitenactiviteiten.

Zie ...//...topo-gps... voor meer informatie en screenshots.
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
#3 IJsseldelta 24-09-2013 10:53
Ontdek IJsseldelta; Nederland in het klein. De mooiste watersportgebieden, vier Hanzesteden boordevol cultuurhistorie en de afwisselende natuur van het Nationaal Landschap IJsseldelta binnen een straal van 30 kilometer. Historische steden, eeuwenoude waterwegen en unieke polders, dat is wat de IJsseldelta te bieden heeft. De IJsseldelta ligt in Noordwest Overijssel aan de monding van de IJssel. Het bijzondere gebied wordt omringd door de vier Hanzesteden Zwolle, Kampen, Hasselt en Hattem, tapijtstad Genemuiden en watersportparadijs Zwartsluis. In het midden van de IJsseldelta ligt Nationaal Landschap IJsseldelta met daarin één van de oudste polders van Nederland. De app van IJsseldelta is te do...oaden in de appstore. Ook kun je kijken op ...//...ijsseldelta-app.. ./
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder