Vakantie 2012: eco, luxe en beleving

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Neushoorn Krugerpark
Neushoorn Krugerpark
We willen op vakantie steeds meer beleven en 'rijker' terugkeren van onze reis, zo voorspelt Explore Tanzania op basis van uitvoerig brononderzoek. Omdat we een druk bestaan hebben, is vrije tijd een schaars goed en die vakantieweken willen we dan ook zo goed mogelijk besteden. Voor 2012 signaleert de reisorganisatie dan ook een aantal vakantietrends waarin rust, eco, natuur, comfort en ervaring een belangrijke rol spelen.


Trend 1: Back to basic, maar met comfort

Ondanks een steeds bewustere houding van reizigers als het gaat om eco, waaronder begrepen milieu- en natuurbehoud, zijn we wel gehecht aan kwaliteit, comfort en luxe. De schaarse beschikbare vrije tijd moet zo optimaal mogelijk benut worden, het liefst in een combinatie van ongerepte natuur met het comfort van bijvoorbeeld een safaritent, die is voorzien van een met fijn linnen opgemaakt bed.

Trend 2:  Beleving in plaats van oppervlakkigheid

Meer diepgaande, verrijkende belevenissen waarbij aspecten als educatie, zingeving en authenticiteit belangrijk zijn, winnen terrein. Reizigers willen meer persoonlijke aandacht en maatwerk.

Trend 3: Toekomst van het verantwoorde reizen

Ecoreizen, ofwel duurzaam reizen met oog voor de natuur en de lokale bevolking, wordt steeds normaler. ‘Groen doen’ lijkt steeds meer te veranderen van een hype in een trend. Daarnaast komen er ook steeds meer standaarden, zoals eco-labels en bieden ook grotere reisorganisaties duurzame reizen aan. 
 

Trend 4: Op reis met de hele familie

Met steeds minder vrije tijd wordt ‘quality time’, onder meer met familie, belangrijker. ‘Multi-generational travel’, reizen met grootouders, kinderen en kleinkinderen bijvoorbeeld, is een van de belangrijkste trends voor de komende tijd. 

Over het onderzoek
Explore Tanzania verrichtte desk research op basis van verschillende bronnen. Er is onder meer gebruik gemaakt van het NBTC-Nipo research rapport (2011), en artikelen op monitorvrijetijdentoerisme.nl en in Reizen Magazine (mei 2011).
Reis jij ook steeds bewuster? Laat het ons weten!
Mooie reis maken? 

Reacties

 
#1 Walter Vandewaetere 31-10-2011 11:23
Graag toezending algemene info

dank en mvg
walter Vandewaetere
Molenweg 3 B 8870 izegem (Vlaanderen)
Melden aan beheerder
 
 
#2 M. van de Wouw 31-10-2011 11:48
Beste Walter,
Algemene informatie over de reizen is te vinden op onze website. De boekingen lopen via Puur op reis direct naar de aanbieder. Voor specifieke informatie kun je met hen contact opnemen. Hartelijk dank voor je berichtje en succes met het boeken van een mooie reis.
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder