Een winters weekendje in Utrecht

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Utrecht in de winterEr even tussenuit gaan hoeft niet altijd een hele opgave te zijn. Vergeet de lange rijen voor de douane op Schiphol, de te hoge benzinekosten, het ongemak van een andere taal… Ga gewoon een weekendje weg in eigen land! Nederland heeft zoveel moois te bieden en hoewel het weer niet altijd meezit, hoeft dit zeker geen bezwaar te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke stedentrip naar Utrecht?

 

Utrecht ligt midden in het centrum van het land. Gemakkelijk om te bereiken met zowel het openbaar vervoer als met de auto en je hoeft er zeker geen ellendelange rit voor af te leggen. De stad heeft een scala aan voorzieningen, bezienswaardigheden, wellnesmogelijkheden, vele culturele- en kunstuitjes en natuurlijk meer dan genoeg restaurants en barretjes. Hang de toerist uit in Utrecht en beleef deze oer-Nederlandse stad eens van een ander perspectief. Zelfs in de winter heeft de stad heel veel moois te bieden!

Tips voor een winters weekend in Utrecht:

  1. Het meest opvallende bouwwerk in de stad en iets wat je toch echt niet mag overslaan: de Dom. Het staat symbool voor Utrecht en heeft een interessante historie. Of je nu zelf graag naar boven klimt, gebruik wilt maken van een privérondleiding of een van de vele themarondleidingen wilt volgen: bovenop wordt je altijd beloond met een waanzinnig uitzicht over de hele stad.
  2. Breng een bezoekje aan het spoorwegmuseum. Zelfs het museum heeft zich volledig gehuld in een winters jasje. Wil jij ook schaatsen tussen de oude locomotieven, luisteren naar live muziek of een marshmallow roosteren boven een kampvuur? Sla dan zeker dit bijzondere museum niet over.
  3. Natuurlijk is een echt winters bezoek niet compleet zonder een heerlijke dampende kop warme chocolademelk. En laat er in Utrecht nu genoeg plek zijn om dat te doen! Loop je langs ’t Neude? Breng dan een bezoekje aan Aperitivo. Je slagroom op je chocolademelk wordt daar versierd met heerlijke chocoladesprinkels. Wil je echt even de tijd nemen? Bestel dan een high-tea bij Sector 3 aan de Twijnstraat.
  4. Bij een weekendje weg hoort ook een lekkere shopdag. In Utrecht zitten de meeste grote winkels langs de Oudegracht, maar probeer ook de zijstraatjes in te gaan, zoals de Zadelstraat en de Lijnmarkt, zodat je wat kleinere boetiekjes tegenkomt. Wil je liever overdekt winkelen? Breng dan een bezoek aan de Bijenkorf of wandel het overdekte winkelcentrum Hoog Catharijne binnen.
  5. Geniet van een avondje uit in het vernieuwde TivoliVredenburg complex. Het imposante gebouw beschikt over 5 verschillende zalen. Of je nu een avondje naar jazz wilt luisteren, pop of naar klassieke muziek, hier zit je altijd goed.
  6. Maak een wandeling langs de grachten en de werfkelders van Utrecht. Met een beetje gelukt kun je hier ook in de sneeuw lopen, wat een prachtige kijk geeft op de stad. In de avond zijn vele bomen langs de Oudegracht ook verlicht, wat een heerlijk feestelijktafereel geeft.
  7. Wil je eventjes helemaal ontspannen? Bezoek dan een van de vele sauna’s en spa’s in en rondom de stad. Zo kun je echt even tot rust komen en alle winterse kou van je af laten glijden.
  8. Reserveer een plekje op een rondvaartboot en laat je rondvaren door de grachten van Utrecht. Het is een heerlijke ervaring om de stad eens vanaf een hele andere kant te bekijken.
  9. Als je echt een weekendje weg gaat, dan wil je natuurlijk ook ergens blijven overnachten. In Utrecht kun je gelukkig meer dan genoeg mogelijkheden hiervoor vinden, of je nu in een luxe hotel wilt verblijven, een schattig bed & breakfast of liever een authentiek Utrechts grachtenpandje. Kijk ook eens op een site als Wimdu waar je verschillende soorten appartementjes en bed & breakfasts vindt.
  10. Kleed je warm aan, zet je muts op en maak na zonsondergang een wandeling door de stad door het Trajectum Lumen te volgen. Deze route voert je door de binnenstad van Utrecht langs prachtig verlichte gebouwen.

Reacties

 
#1 Abel 24-12-2014 00:24
Leuke tips. Heb zelf een rondvaart gemaakt. Leuker nog dan in Amsterdam
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder