8 weetjes over Las Vegas die je nog niet wist

2.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
vlagamerika.jpg

Samen met je vriend(in)en of partner op een reis vol avontuur? Dan is het altijd leuk om in het vliegtuig al een paar interessante weetjes te vertellen aan je reisgezelschap. En laat de legendarische stad Las Vegas er daar nou net een groot aantal van hebben; 8 weetjes van Las Vegas die je - wellicht - nog niet wist.

 

  1. 39,6 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks Las Vegas
    Las Vegas kent veel toeristen, maar wist je ook dat Las Vegas met 39,6 miljoen toeristen de best bezochte stad ter wereld is? Dat is meer dan het dubbele aantal toeristen dat Londen trekt (15,5 miljoen toeristen)!
  2. 17 van de grootste twintig hotels in Amerika staan in Las Vegas
    Altijd al willen verblijven in de mooiste, meest luxueuze en grootste hotels? Maar liefst 17 van de 20 grootste Amerikaanse hotels staan in Las Vegas. En ook zijn de prijzen niet onredelijk te noemen. Las Vegas doet er namelijk alles aan om jou het casino te krijgen, inclusief goedkope hotelkamers. Als je een paar dagen in Las Vegas wilt blijven kun je overigens het beste een midweek boeken. Hotels zijn in de weekenden veel duurder.
  3. Er zijn in totaal meer dan 130.000 hotelkamers in Las Vegas
    En dat is zeker niet voor niets, want deze hotelkamers hebben een bezettingsgraad van 90 procent. 
  4. De staat Nevada (waar Las Vegas ligt) kent geen loterijen
    Een gokje wagen aan de roulettetafel is geen probleem in Nevada, vooral niet in Las Vegas, waar 24 uur per dag gegokt wordt. Waar Nevada geen fan van is, zijn loterijen. Ondanks vele pogingen van organisatoren zijn commerciële loterijen nog steeds verboden. Enkel kerken en goede doelen mogen via loterijtjes hun kas aanvullen.
  5. Dagelijks trouwen er 300 stelletjes
    Is je vriend erg onrustig in het vliegtuig terwijl hij anders nooit last heeft van vliegangst? Dan kun je er vergif op innemen dat hij met z’n gedachten zit bij jullie trouwerij in de Elvis Chapel in Las Vegas. Nu niet zelf zenuwachtig worden! Dagelijks trouwen er 300 stelletjes, genoeg ervaring aanwezig. Komt goed… gewoon blijven ademen.
  6. Niet de hoofdstad van Nevada
    De hoofdstad van Nevada is Las Vegas toch? Nee toch niet. Carson City is namelijk de hoofdstad van Nevada. Ooit van gehoord?
  7. De Hoover Dam zorgt voor de vele verlichting      
    Las Vegas is een bruisende stad die ook ’s nachts doorgaat. Tel hierbij op de vele lampjes, verlichtingen en neon borden en je hebt veel energie nodig. De Hoover Dam zorgt in zijn eentje al ongeveer voor 25 procent van deze energie. Vanuit Las Vegas kun je de dam met een helikoptertour bezoeken en de 221 meter hoge dam vanuit de lucht aanschouwen.
  8. Het vliegen duurt naar Las Vegas duurt 12 uur
    Mocht je onderweg in het vliegtuig dit artikel lezen, dan wordt het tijd om je reisgenoot of reisgenoten te testen op hun kennis met alle bovenstaande weetjes. Scheelt je toch weer een uurtje afleiding tijdens de lange reis.

 

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië
Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder