Cirque du Soleil weet weer te boeien

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kooza
Kooza
Cirque du Soleil's Kooza vertelt het verhaal van 'The Innocent', een schattig personage op zoek naar zichzelf, maar vooral naar avontuur. Het avontuur begint bij de tovernaar 'The Trickster', de bedenker van de magische wereld Kooza. Deze wereld staat voor elke interpretatie open en het is aan het publiek hoe ze het avontuur van Kooza ervaren.

 

Van ingetogen, tot uitzinnig, tot stil

In Kooza wordt The Innocent op zijn reis door de magische wereld door The Trickster meegenomen naar onder andere de slangenmeisjes, die zich moeiteloos tot hoepel opvouwen en met zijn drieën het publiek én The Innocent met grote ogen laten toekijken. Het mooie aan de show is dat de verbazing van The Innocent op het podium te zien is. Je leeft als publiek met hem mee en dat geeft de acts meer diepgang. Dat merk je ook bij de act met de eenwieler die zowel bij The Innocent als bij het publiek menig ooh's en aah’s ontlokt als de onschuldige zoeker naar de magische wereld probeert  om dichter bij zijn droomfiguren te komen, maar steeds terug geroepen wordt door de tovenaar.
De koorddansers verbazen vervolgens zowel The Innocent als het publiek als zij op duizelingwekkende hoogte hun halsbrekende toeren uithalen. En denk je alles al wel een keer gezien te hebben, deze acrobaten er nog een schepje bovenop door te koorddansen op een fiets.
Helemaal uitzinnig wordt het publiek bij de act met de 'wheel of death'. Twee twee stoere mannen gaan het gevecht met de zwaartekracht aan en de act is een mooie balans tussen angst, spanning en verbazing waarbij je de werkelijkheid bijna als een illusie ervaart.
De intieme acts van solisten weten het publiek juist stil te krijgen. Het is verbazingwekkend om te zien hoe één persoon met acht stoelen het publiek het zwijgen op kan leggen.   

Pikante grappen     
   

Natuurlijk kan bij een show van Cirque du Soleil de humor niet ontbreken. De acts worden vakkundig aan elkaar geknoopt door een knap staaltje acteerwerk. In Kooza regeert namelijk een koning die samen met zijn niet al te snuggere knechten het publiek vaak aan het lachen maakt. Zo is de koning geregeld zijn kroon kwijt en kan zich daar dan behoorlijk boos om maken. En zijn er grappige acts waarbij onschuldige vrijwilligers uit het publiek worden gehaald die zich over moeten geven aan de grappen en grollen van de koningsknechten. Dat sommige kinderen de af en toe wat  pikante grappen niet begrijpen mag de pret niet drukken.

Goed getimed, perfect concept

De overgangen van de acts verloopt vlekkeloos, en zelfs een moeilijke en tijdrovende decorwissel wordt op zo'n manier aangekleed dat de toeschouwer nauwelijks door heeft dat het podium wordt verbouwd.
Ook de muzikale begeleiding van de show is top: de live band staat prominent op een mooi decorstuk en de goede zangeressen spelen  fantastisch in op de gebeurtenissen tijdens de acts.
Decors, kostuums en make-up zijn uitmuntend en onderstrepen de persoonlijkheid van de personages. Het gebruik van de make-up zorgt volgens Cirque du Soleil ervoor dat de schoonheid van imperfectie extra wordt benadrukt.              

Kooza van Cirque du Soleil is zeker een aanrader en geeft een nieuwe dimensie aan het begrip 'circus'. Wie voorgaande shows van Cirque gezien heeft zal niet verrast worden door het concept, maar de perfectionistische show weet ook de frequente Cirque du Soleilganger absoluut te boeien.

Ook interessant...

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder