Blijvend eerbetoon Corrie van Gorp in Oude Luxor Theater

1.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Eerbetoon aan Van Gorp ©Salih Kilic
Eerbetoon aan Van Gorp ©Salih Kilic

Het originele kostuum van Mevrouw De Bok, een van de bekendste typetjes van Corrie van Gorp (75), kreeg woensdag 13 juni als eerbetoon aan Van Gorp een vaste plek in het Rotterdamse Oude Luxor Theater. De onthulling gebeurde door burgemeester Aboutaleb. Corrie van Gorp werd toegesproken door André van Duin, initiatiefnemer Richard Groenendijk en Luxor-directeur Marc van Kaam. Er waren ook videoboodschappen van onder andere Paul de Leeuw en Joop van den Ende.

Luxor-directeur Marc van Kaam zei ongelofelijk trots te zijn dat Luxor het thuis mag zijn voor haar eerbetoon. Als mevrouw De Bok speelde Van Gorp de echtgenote van Meneer De Bok in André van Duin’s revue. Van Duin bedankte Corrie voor die vele mooie jaren, waarin ze zoveel samen beleefd en gelachen hebben en verexcuseerde zich voor het feit dat hij ‘zo met haar heeft gegooid’ op het podium. Hij overhandigde haar de sleutel van de vitrinekast waar haar Mevrouw De Bokkostuum te zien is. “Om te voorkomen dat je heimwee krijgt als je het nog eens wilt aantrekken.” Burgemeester Aboutaleb roemde Van Gorp om haar Rotterdamse bijdrage aan de Nederlandse cultuur, waar hij als nieuwe Nederlander veel van leerde. 

Initiatief van Richard Groenendijk

Richard Groenendijk legde uit dat hij vorig jaar de kleedkamer met Van Gorp deelde bij de jubileumvoorstelling Defileeuw voor het 100-jarig bestaan van Luxor, waarin zij beide te gast waren. Tijdens een goed gesprek werd duidelijk hoe belangrijk Luxor voor haar is geweest en Corrie voor Luxor. Toen hij vroeg naar haar Mevrouw De Bokkostuum, antwoordde zij “Oh, dat ligt gewoon nog in de fietsenberging”, aldus Richard met Rotterdams accent. Zo werd besloten dat dit Rotterdamse icoon een permanent eerbetoon verdient in het oude Luxor Theater. Dirk Pieter Terpstra, onder andere verantwoordelijk voor de inrichting van diverse tentoonstellingen op Paleis het Loo, is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het eerbetoon heeft een permanente plaats gekregen in de foyer opde eerste etage van het oude Luxor Theater.

Over Corrie van Gorp

De Rotterdamse Cornelia Elizabeth (Corrie) van Gorp werd begin jaren ’70 landelijk bekend toen zij samen met Willem Nijholt optrad in diverse theatershows van Wim Sonneveld. Na een hoofdrol in de musical Een kannibaal als jij (van Freek de Jonge en Bram Vermeulen) was zij in 1974 voor het eerst te zien in de revue van André van Duin. Naast Frans van Dusschoten was zij jarenlang een bekend gezicht in het populaire revuegezelschap, dat honderden malen in het (oude) Luxor Theater te zien was. Een van de bekendste typetjes die zij samen met Van Duin vertolkte was mevrouw De Bok, waarmee ze in 2009 een televisie-comeback maakte in de wekelijkse Dik Voormekaar Show.

Rotterdam en het theater

Een avondje naar een van de vele theaters in Rotterdam hoort er een beetje bij als je deze wereldstad wilt ontdekken. Boek een hotel, ontbijt aan de Maas, struin door de straten en zie waarom Rotterdam door Lonely Planets is uitgeroepen tot toeristische hotspot.

Verblijf in het Hilton Hotel midden in de stad of boek een van de andere hotels in Rotterdam.

Buiten Rotterdam is ook nog genoeg te doen en te zien. Uiteraard zijn daar de molens op Kinderdijk. Maar wist je dat er ook in Schiedam molens te vinden zijn?

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder