Bretagne: jaar vol feesten, festivals en festiviteiten

1.625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vallei der Heiligen©AtoutFrance
Vallei der Heiligen©AtoutFrance

Het hele jaar door organiseert de Franse regio Bretagne talrijke evenementen en festivals. Ook dit jaar staat er weer een mooi programma klaar. Wat kun je ondermeer verwachten?

 

 

De Vallei der Heiligen viert een spectaculaire 10e verjaardag

Carnoët, 11 mei tot 29 juli

La Vallée des Saints, een vallei vol prachtige monumentale beelden, viert haar tiende verjaardag. In juli wordt de honderdste sculptuur toegevoegd aan de collectie. Het beeld werd gemaakt nabij Falmouth, in het Britse Cornwall. De twee getalenteerde beeldhouwers David Paton, afkomstig uit Cornwall, en de Bretonse Stéphane Rouget maakten het beeld van Saint Piran, de beschermheilige van Cornwall. Op 11 mei 2018 begint de “Oversteek van de Reuzen” (Traversée des Géants). Het beeldhouwwerk van 5 ton zal dan op een traditionele zeilboot naar Bretagne varen. Deze bijzondere overtocht symboliseert de monniken uit Ierland, Wales, Cornwall en Schotland die de zeeën tussen de 5e en de 9e eeuw trotseerden om Armorica (Bretagne) te bereiken. Eenmaal in Bretagne wordt de reis op 14 mei voortgezet met de (stoom)trein. Van 3 juni tot 28 juli trekt het beeld met paard en wagen door het binnenland van de regio. De parade maakt deel uit van de talrijke festiviteitenin de vallei die gehouden worden van 26 tot 29 juli.

Boek je hotel voor de beste prijs bij Trivago

De juiste prijs voor je reis bij Reischecker

Terug naar de middeleeuwen tijdens Fête des Remparts

Dinan, 21 en 22 juli

Om de twee jaar herleeft het mooie stadje Dinan de middeleeuwen tijdens het “Fête des Remparts”. Riddertoernooien, een middeleeuwse markt, dansfeesten, een grote optocht en vele schouwspelen, tijdens dit kleurrijke weekend neemt Dinan zijn bezoekers mee terug naar de middeleeuwen. In een feestelijke en gemoedelijke sfeer is dit de perfecte gelegenheid om het dagelijks leven van onze voorouders te (her)ontdekken. Het bijzondere decor, de middeleeuwse kostuums en de talrijke activiteiten maken dit tweejaarlijkse feest tot een bijzondere belevenis!

Kies een van de volledig verzorgde reizen van Frankrijkhuis Reizen

Zoek je hotel bij Booking.com

Het 40e jubileum van de Route du Rhum

Saint-Malo, 4 november

Om de vier jaar komen in november meer dan 200.000 bezoekers naar de kust van Saint-Malo om de zeilers uit te zwaaien die deelnemen aan de Route du Rhum – Destination Guadeloupe. In 2018 viert deze zeilwedstrijd haar 40e verjaardag. Op 4 november begint de zware, maar legendarische tocht over de oceaan vanuit de Bretonse piratenstad Saint-Malo over de ruwe Atlantische Oceaan naar het Caribische Pointe-à-Pitre. Op deze tocht van 6.500 kilometer is aan boord slechts één persoon toegestaan. De zeilers staan er tijdens deze avontuurlijke race dus helemaal alleen voor! In de 11 dagen voorafgaand aan de wedstrijd zijn er talrijke (gratis) festiviteiten in Saint-Malo.

Kamperen in Bretagne? Kies je reis bij ACSI Kampeerreizen

Actief op pad bij aktiva tours

Meer Frankrijk? Lees de reportages

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder