15 bijzondere kerstmarkten in het buitenland

1.35 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
kerstbal.jpg

December is de maand van de kerstmarkten, in binnen- en buitenland. In eigen land zijn uiteraard Amsterdam, Valkenburg en Dordrecht bekende toppers, maar ook net over de grens zijn er veel interessante mogelijkheden. Puur op reis zet 15 mooie evenementen in Duitsland, België, het noorden van Frankrijk en één in Hongarije op een rij.

België

Antwerpen

Was tot vorig jaar de kerstmarkt van Antwerpen alleen op de Groenplaats, dit jaar vind je de kerstmarkt ook in de omringende gebieden zodat je nu terecht kunt op de Groenplaats, Grote Markt, Suikerrui en Steenplein. De kerstmarkt Antwerpen is dagelijks geopend van 12.00 tot 21.00. In het weekend vaak langer.  Op het Steenplein is er een openlucht ijsbaan en een winterdorp. Overdekt schaatsen kan aan de Kattendijk-Oostkaai. Ben ben je met oud- en nieuw in Antwerpen? Drink dan een nieuwjaarsborrel op de Grote Markt en Suikerrui.
De kerstmarkt is van zaterdag 8 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019.

Brussel

De kerstmarkt in Brussel is de grootste van het land. Zo'n 240 kraampjes verkopen van alles: van kerstversieringen, decoraties voor op tafel of in de tuin. En uiteraard kun je er ook terecht voor hapjes en een glaasje glühwein. Op de Grote Markt schittert een imposante kerstboom en de straten zijn sfeervol verlicht. Net als het reuzenrad. Zin in schaatsen? Dat kan op het Muntplein.
De kerstmarkt is van 30 november 2018 tot en met 6 januari 2019 dagelijks van 12.00 tot 22.00 uur.

Gent

Gent heeft meer dan een kersmarkt: vijf weken lang worden er in het centrum van de stad de 'Gentse Winterfeesten' gehouden. Onderdeel is een kerstmarkt met  zo'n 150 kramen, een ijsbaan. De kerstman houdt audiëntie bij de Sint-Niklaaskerk en voor een vintage kerstbeleving van kerst uit de jaren  '20 moet je op het Sint-Veerleplein zijn waar je een antieke paardemolen en tent uit 1926 vindt. 
De winterfeesten zijn van 7 december 2018 tot en met 6 januari 2019 dagelijks van 12.00 tot 22.00 uur.

Luik

De kerstmarkt in Luik is gekozen tot beste kerstmarkt van Europa 2018. Lees meer over deze Luikse kerstmarkt.

Booking.com

Duitsland

Bad Bentheim

Houten huisjes die alleen gebruikt mogen worden tijdens de kerstmarkt: dat is de autenticiteit van deze kerstmarkt net over de grens. Op de vijftig kramen aan de voet van de beroemde burcht vind je alles wat je nodig hebt voor de kerst: taarten, hapjes, versieringen en versiersels. Voor kinderen is er op de kerstmarkt uiteraard ook het nodige te doen.
De kerstmarkt is van 7 tot en met 9 december 2018.

Nordhorn

Deze stad in de deelstaat Nedersaksen verandert deze maand onder meer in een culinair paradijs. Op de kerstmarkt schitteren duizenden lichtjes en de vele houten kraampjes hebben spulltetjes voor jong en oud. Bijzondere hoogtepunten zijn de Nicolausoptocht op 5 dececember en de ambachtelijke zondagen.
De kerstmarkt is van 27 november tot en met 30 december 2018.

München

Deze Christkindlmarkt is  de grootste en populairste kerstmarkt van de stad. Op de Marienplatz staat onder meer een kerstboom met 3000 lichtjes. In de hoofdstad van Beieren vind je onder meer ook de kerstkribbe aan de Richard-Strauss-fontein, één van de grootste kerststallen van Duitsland. Leuk is ook een kersttour per tram. De kerstmarkt loop vanaf de Marienplatz tot aan de Neuhauser Straße. 
De kerstmarkt is van 22 november tot en met 24 december 2018. 

Hannover

De Hannover kerstmarkt ligt in de historische oude wijk rond de Grote Markt Kerk en Ballhofplatz. Je krijgt een superkerstgevoel wanneer je door de verlichte winkelstraten wandelt en bij een van de 170 kraampjes je kerstversieringen, speelgoed en andere kerstspulletjes koopt. In een historisch kerstdorp laten middeleeuwse ambachtsmannen en minstrelen zien wat ze kunnen. Sfeervol is het ‘Wunschbrunnenwald’ met 50 dennenbomen, een boswachterswoning en twee hutten. 
De kerstmarkt is van 28 november tot en met 22 december 2018.

Bedburg-Hau

De stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen kent de kunstnijverheids-kerstmarkt bij Museum Schloss Moyland. Stap naar binnen in dit sprookjeskasteel en zoek originele, handgemaakte kerstcadeaus onder het genot van een glaasje Moylander Winterpunch of een kop warme goulashsoep. De markt geldt als een van de mooiste in de regio.
De kerstmarkt is van 12 tot en met 16 december 2018.

Rudolstadt

Wil je jezelf onderdompelen in een kerstsprookje? Kom dan naar Rudolstadt in de deelstaat Thüringen. Op de feeëriek verlichte binnenplaats van Slot Heidecksburg, het meest imposante kasteel van Thüringen, staan kraampjes met handwerk en culinaire specialiteiten uit de regio. De geur van geroosterde amandelen, versgebakken Thüringer kerststol en warme glühwein vult dan de lucht.
De kerstmarkt is op 15 en 16 december 2018.

Eisenach

Ook deze stad in Thüringen heeft met kasteel Wartburg een toerististisch trekpleister, het hele jaar door. Tijdens de adventsweekenden is de aantrekkingskracht zo mogelijk nog groter. Dan is de historische kerstmarkt bij het kasteel zeker een bezoek waard.
De kerstmarkt is in de weekenden 1-2 december, 8-9 december en 15-16 december 2018 van 10.00 tot 19.00 uur.

Booking.com

Frankrijk

Lille

Bezoek deze knusse en magische kerstmarkt in het centrum. Er zijn streekproducten, kerstdecoraties, sieraden, gaufres (bekende wafels uit de stad), pains d’épices (kruidkoek) en uit hout gesneden objecten.van Lille te koop.
De kerstmarkt is van 22 november tot en met 30 december 2018.

Colmar

Waan je terug in de tijd op deze kerstmarkt die in 2017 is gekozen tot tweede beste kerstmarkt van Europa. De middeleeuwse stad is passend versierd en bruist van de activiteiten. 
De kerstmarkt is van 23 november tot 29 december 2018.

Arras

Zwieren over een ijsbaan an 450 m² midden in de stad, een ritje in een reuzenrad en 140 gezellige kraampjes. De kerstmarkt in Arras is niet te missen. Draai een rondje in de carrousel en wandel door het door kerstbomen omgeven kerstdorp op de Grand Place.
De kerstmarkt is van 30 november tot en met 30 december 2018 met uitzondering van 25 december.

Amiens

Deze mooie stad kent tot en met 30 december de grootste kerstmarkt van Noord-Frankrijk. De markt in het centrum, genaamd Parfums d’Hiver, is liefst twee kilometer lang en telt 135 kramen. De kerstmarkt van Amiens heeft elk jaar een ander thema. Bezoek ook de kathedraal waar het spektakel ‘Amiens, la cathédrale en couleurs’ is te zien.
De kerstmarkt is van 23 november tot en met 31 december 2018.

468x60 Herfstbesparingen

Hongarije

Boedapest

Combineer een winterse stedentrip met de kerstmarkt die de stad een nog sprookjesachtiger uitstraling geeft. Er staan enorme kerstbomen in de straten, alle gebouwen zijn verlicht en op de traditionele kerstmarkt op het Vörösmartyplein vind je zeker iets van je gading op een van de ruim 100 kraampjes. De kerstmarkt in Boedapest staat ook bekend om de vele handgemaakte kerstdecoraties.
De krstmarkt is van 9 november t/m 31 december 2018

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder